Beenhakkers Slagwerk en Percussie

Beenhakkers Slagwerk wil jouw groep met alle plezier een verrassend en ludiek, ritmisch en muzikaal avontuur laten beleven. Laat jouw deelnemers ervaren dat je op een heel simpele manier in vrijheid kunt samenspelen (samenwerken) met eenvoudige percussie-instrumenten, ritme of stem.
Sessies met ritme, muziek of stem kunnen daardoor verzorgd worden voor bijna alle soorten groepen, gelegenheden, locaties en plaatsen. Groepsgrootte van 6 tot enkele honderden deelnemers.

Hierbij is er plaats voor ieders persoonlijke expressie en inbreng. In de juiste context-omstandigheden en na de juiste voorbereidingen en oefeningen zijn mensen uiteindelijk heel goed in staat zelfstandig verbinding, contact en muziek te maken met elkaar.  Er ontstaat spontaan een creatief proces waarin van alles mogelijk is en overal ruimte voor is! Alle leden van de groep zijn even belangrijk, ongeacht muzikaal niveau of ervaring, en kunnen allemaal op hun nivo een wezenlijke bijdrage leveren.

Dit kan in korte tijd (tot 15-30 minuten) met een energizer of happening. Heb je meer tijd dan kan een drum-happening/drumcirkel nog meer bewerkstelligen.
Er zijn verschillende soorten programma’s met boomwhackers, huishoudhandschoenen, body-percussion, percussie-instrumenten, djembe’s, emmers (bucket-drumming) of een gecombineerde Rhythm-Jam.

beenhakkers slagwerk drumcircles en energizersDrumcircles door Beenhakkers Slagwerk

Onder de enthousiaste  begeleiding van Hans Beenhakkers gaat de groep op ontdekkingsreis om samen eigen in-het-moment gecreëerde ritmes te spelen. Deze ritmes bestaan uit de persoonlijke creatieve expressie van alle deelnemers aan de drumcirkel samen. Deelnemers mogen daarom zelf weten wat ze spelen op hun percussie-instrument. De begeleider (facilitator) draagt ritmische en muzikale spelletjes, games en oefeningen aan. Hierbinnen leiden het doen en de ervaring van de deelnemers tot samenwerkings-inzichten. Hierdoor kunnen de deelnemers door de ervaring-zelf als groep tot muzikale samenwerking komen.

Energizers
Heb je kort de tijd, dan kan een energizer uitkomst bieden. Bv met boomwhackers, huishoudhandschoenen (clappyhappy) , emmers (bucket-drumming) , stem(bevrijding), of body-percussion.

Voor Wie en Wat?

Fun + Teambuilding
Alle activiteiten kunnen zowel voor de Fun als voor teambuilding gedaan worden (of als een combinatie van deze 2). Ook een stem-happening of een ouderwetse percussie workshop behoren tot de mogelijkheden.
Kijk voor meer inhoudelijke informatie op de pagina wat is het aanbod?

Scholen en kinderen
Drumcircle-percussieworkshops zijn uitermate geschikt voor kinderen, ook op een basisschool of middelbare school. Kinderen worden gefascineerd door muziek, en door ritme in het bijzonder.  In een drumcircle-workshop krijgen ze de mogelijkheid hun eigen ritmische mogelijkheden en ideeën te verkennen.

Voor iedereen en overal
Muzikaliteit, ervaring, ritmegevoel of een goede stem zijn niet belangrijk. Iedereen kan meedoen! Ook ouderen en zelfs bv mensen met een verstandelijke beperking.
Lees verder op de pagina’s voor iedere groep en waar? op welke locatie?

Openbare gemeenschaps- drumcircles
Behalve voor bestaande groepen organiseert Beenhakkers Slagwerk ook openbare gemeenschaps-drumcircles in Nederland. Wil je van deze bijeenkomsten op de hoogte gehouden worden? Geef je dan op voor de nieuwsbrief (hieronder in de footer).

Kijk voor meer informatie ook op één van de verzamelpagina’s categorieën en tags op de sitemap.