Beenhakkers Slagwerk en Percussie

Beenhakkers Slagwerk wil jouw groep met alle plezier een verrassend ritmisch avontuur laten beleven. Laat jouw deelnemers ervaren dat je op een heel eenvoudige manier in vrijheid kunt samenspelen (samenwerken) met percussie-instrumenten of ritme.

En dat er hierbij plaats is voor ieders persoonlijke expressie en inbreng. In de juiste context-omstandigheden en na de juiste voorbereidingen en oefeningen zijn mensen heel goed in staat zelfstandig verbinding, contact en muziek te maken met elkaar.  Er ontstaat spontaan een creatief proces waarin van alles mogelijk is en overal ruimte voor is!
Ervaring, techniek of een goed ritmegevoel zijn niet belangrijk. Alle leden van de groep zijn even belangrijk, ongeacht muzikaal niveau of ervaring.

beenhakkers slagwerk drumcircles en energizersDrumcircles door Beenhakkers Slagwerk

Onder de enthousiaste  begeleiding van Hans Beenhakkers gaat de groep op ontdekkingsreis om samen eigen in-het-moment gecreëerde ritmes te spelen. Deze ritmes bestaan uit de persoonlijke creatieve expressie van alle deelnemers aan de drumcirkel samen. Deelnemers mogen zelf weten wat ze spelen op hun percussie-instrument. De begeleider (facilitator) draagt ritmische en muzikale spelletjes, games en oefeningen aan. Hierbinnen leiden het doen en de ervaring van de deelnemers tot samenwerkings-inzichten. Hierdoor kunnen de deelnemers door de ervaring-zelf als groep tot muzikale samenwerking komen.

Energizers
Heb je kort de tijd, dan kan een energizer uitkomst bieden. Bv met boomwhackers, huishoudhandschoenen (clappyhappy) , emmers (bucket-drumming) of body-percussion.

voor wie en wat?

Fun + Teambuilding
Alle activiteiten kunnen zowel voor de Fun als voor teambuilding gedaan worden (of als een combinatie van deze 2). Ook een stem-happening of een ouderwetse percussie workshop behoren tot de mogelijkheden.
Kijk voor meer inhoudelijke informatie op de pagina wat is het aanbod?

Scholen en kinderen
Drumcircle-percussieworkshops zijn uitermate geschikt voor kinderen, ook op een basisschool of middelbare school. Kinderen worden gefascineerd door muziek, en door ritme in het bijzonder.  In een drumcircle-workshop krijgen ze de mogelijkheid hun eigen ritmische mogelijkheden en ideeën te verkennen.

Voor iedereen en overal
Muzikaliteit, ervaring, ritmegevoel of een goede stem zijn niet belangrijk. Iedereen kan meedoen! Ook ouderen en zelfs bv mensen met een verstandelijke beperking.
Sessies met ritme en/of muziek kunnen verzorgd worden voor bijna alle soorten groepen, gelegenheden, locaties en plaatsen. Voor groepen van 6 tot enkele honderden deelnemers.
Lees verder op de pagina’s voor iedere groep en waar? op welke locatie?

Openbare gemeenschaps- drumcircles
Behalve voor bestaande groepen organiseert Beenhakkers Slagwerk ook openbare gemeenschaps-drumcircles in Nederland. Wil je van deze bijeenkomsten op de hoogte gehouden worden? Geef je dan op voor de nieuwsbrief (hiernaast in de side-bar)

arrowgreensmallSpecifieke vragen? Meer informatie? Boeken?
Ga dan naar de contactpagina

of kijk eens op één van de volgende verzamelpagina’s