Drumhappenings / drumcircle-workshops voor bedrijven en trainingen

Ontdek (van)zelf hoe je met eenvoudig bespeelbare percussie-instrumenten samen zelfstandig muziek kunt maken, en elkaar kunt vinden en ontmoeten zonder woorden:
Wanneer draag ik iets bij aan het geheel en wanneer niet?
Hoe kam ik naar anderen luisteren en wat is dat eigenlijk?
Hoe kan ik anderen meenemen, leiden? En hoe volg ik de anderen?

Wat houdt “samenspel” eigenlijk in? En wat is het verschil met samenwerken?
Hoe kan de groep samen en op eigen kracht een  gezamenlijk doel of resultaat bereiken?

BeenhakSlagwDrumcircle.2
De begeleider van de Drumhappenings / drumcircle-workshops voor bedrijven en trainingen helpt de groep stapsgewijs naar het punt waarop alle deelnemers, in het moment, zelf een eigen ritme kunnen spelen, wat tegelijkertijd een geheel vormt. Er zijn geen fouten, alleen mogelijkheden om te leren. Bij een Drumhappening / drumcirkel-workshop wordt niet gezegd WAT te spelen, er wordt alleen door middel van leren door ervaring duidelijk HOE te spelen. Vrij en spontaan samenspel ipv gedwongen volgens regels samenwerken.

inhoud Drumhappening / drumcircle-workshop

Het gaat in een Drumhappening / drumcirkel-workshop niet om technieken of vaardigheden, maar om de bereidheid te luisteren naar en open te staan naar de anderen (en wat zij spelen). In een Drumhappening / drumcircle-workshop is belangrijk wat bijdraagt aan het groeps-bewustzijn, en niet de persoonlijke successen van de deelnemers: zoek de overeenkomsten met de anderen ipv. de verschillen!.

De voorwaarden voor succesvol muziekmaken in een Drumhappening / drumcircle-workshop, zoals samenwerken, interactie, communicatie, afstemmen, reageren en luisteren, kunnen rechtstreeks worden vertaald naar metaforen die op uw groep, bedrijf of instelling van toepassing zijn.

praktisch

Ervaring met muziek, ritme of drummen is niet nodig.
Een Drumhappening / drumcircle-workshop is mogelijk voor groepen van ongeveer 10 tot 200 deelnemers.
Een Drum-happening / drumcircle-workhop duurt minimaal 45 of 60 minuten. Andere beschikbare lengtes zijn 75, 2×40 of 2x 55 minuten (in overleg zijn andere lengtes mogelijk).

Effect

Binnen een begeleidde (of gefaciliteerde) Drumhappening / drumcircle-workshop ondergaan de leden van de groep een gezamenlijke leerervaring. De inzichten die in de Drum-happening / drumcirkel-workshop naar voren komen werken positief op de samenwerking binnen de groep: uw bedrijf, afdeling, team etc. Het creatieve proces van samen-muziekmaken bij Drum-happenings / drumcircle-workshops haalt de deelnemers uit de gangbare verhoudingen binnen het bedrijf. Samen wordt er met plezier en enthousiast muziek gemaakt, waardoor er op een nieuwe manier verbinding gemaakt kan worden.

Lees meer op de Verzamel-pagina Drumhappenings / Drumcircle-workshops