energizer boomwhackers

Een energizer met zogenaamde “boomwhackers” (spreek uit: boemwekkers.) is zeer geschikt voor allerlei soorten groepen; als  ijsbreker, intermezzo of uitsmijter; voor ieder soort meeting, vergadering, conferentie, training of feestelijke bijeenkomst.
Geschikt voor groepen van 12-1000 of meer personen, tijdsduur 15, 30 of 40 min of in overleg

energizer boomwhackers

Wat zijn boomwhackers?
Boomwhackers zijn felgekleurde lichtgewicht plastic buizen van verschillende lengtes (30-65cm) die gemakkelijk in de hand liggen. Als je ermee tegen je hand slaat komt er een toon uit. Elke kleur boomwhacker heeft een andere lengte en toonhoogte, en door iedere kleur een verschillend ritme te laten spelen ontstaat er al snel een op Afrikaanse leest geschoeide, swingende ritme-compositie.
Hier kun je horen hoe boomwhackers klinken.

Energizer (korte sessie) van 30 of 20 minuten
In korte tijd speelt de groep een eenvoudige, vrolijke en swingende muzikale compositie, waar iedereen fris, enthousiast en geïnspireerd van wordt.
Als vanzelf wordt het groepsgevoel versterkt, worden gangbare gedachtepatronen en gewoontes doorbroken, komt er nieuwe energie in de groep, en ontstaat er een aangenaam enthousiaste en positieve sfeer. Hierna kan de bijeenkomst met vernieuwde  energie beginnen, worden voorgezet, of met een positief gevoel worden afgesloten.
Er wordt gewerkt via het principe voorspelen-naspelen. Iedere kleur boomwhacker speelt een eigen (eenvoudig) ritme wat elkaar aanvult, zodat het muzikale geheel meer is dan de som der delen (synergie). In korte tijd wordt een korte muzikale ritme-compositie in elkaar gezet, met een verrassend eindresultaat.

Een energizer met boomwhackers is mogelijk voor groepen van 12 tot 1200 personen (grote groepen in overleg).

Lees verder over boomwhackers op de pagina’s boomwhackers-happening en  waarom-boomwhackers?