energizer boomwhackers

Een energizer met als instrumenten zogenaamde “boomwhackers” (spreek uit: boemwekkers.) is zeer geschikt voor allerlei soorten groepen; als  ijsbreker, intermezzo of uitsmijter; voor ieder soort meeting, vergadering, conferentie, training, locatie of feestelijke bijeenkomst. Zowel voor bedrijven, privé als voor allerlei soorten groepen en instellingen. Geschikt voor groepen van 12-1000 of meer personen, tijdsduur 15, 30 of 40 min of in overleg

energizer boomwhackers

Wat zijn boomwhackers?
Boomwhackers zijn felgekleurde lichtgewicht plastic buizen van verschillende lengtes (30-65cm) die gemakkelijk in de hand liggen. Als je ermee tegen je hand slaat komt er een toon uit. Elke kleur boomwhacker heeft een andere lengte en toonhoogte, en door iedere kleur een verschillend ritme te laten spelen ontstaat er al snel een op Afrikaanse leest geschoeide, swingende ritme-compositie.
Hier kun je horen hoe boomwhackers klinken.

Energizer Boomwhackers (korte sessie) van 30 of 20 minuten

In korte tijd speelt de groep een eenvoudige, vrolijke en swingende muzikale compositie, waar iedereen fris, enthousiast en geïnspireerd van wordt.
Als vanzelf wordt het groepsgevoel versterkt, worden gangbare gedachtepatronen en gewoontes doorbroken, komt er nieuwe energie in de groep, en ontstaat er een aangenaam enthousiaste en positieve sfeer. Hierna kan de bijeenkomst met vernieuwde  energie beginnen, worden voorgezet, of met een positief gevoel worden afgesloten.
Er wordt gewerkt via het principe voorspelen-naspelen. Iedere kleur boomwhacker speelt een eigen (eenvoudig) ritme wat elkaar aanvult, zodat het muzikale geheel meer is dan de som der delen (synergie). In korte tijd wordt een korte muzikale ritme-compositie in elkaar gezet, met een verrassend eindresultaat.

Een energizer met boomwhackers is mogelijk voor groepen van 12 tot 1200 personen (grote groepen in overleg).

Waarom juist Boomwhakkers

Omdat een boomwhacker vrijwel onmiddellijk door iedereen bespeeld kan worden: er is totaal geen ritmische of muzikale kennis nodig.Binnen een paar minuten na aanvang van de energizer is jouw hele groep al “aan de slag” om samen de ideale opening, ijsbreker, intermezzo, afsluiting of uitsmijter van jouw evenement te bewerkstelligen.

Op ontspannen en humoristische manier wordt iedereen begeleid om via muzikaal samenwerken met elkaar tot een inspirerend en energiek eindresultaat te komen.
Is jouw groep wel slagbestendig? Bent je zelf misschien snel van slag?

boomwhackers Beenhakkers SlagwerkVoordelen boomwhackers
Boomwhackers zijn veel eenvoudiger uit te delen onder de deelnemers, ook bij grotere groepen (geen lange opbouwtijden), zijn veel eenvoudiger te bespelen, en maken veel minder lawaai dan “gewone” percussie-instrumenten (veel minder kans op geluidsoverlast met de “buren”). Bovendien is het niet per se noodzakelijk de zaal niet om te bouwen (zoals voor een percussieworkshop of drumcirkel).
Kortom: boomwhackers zijn veel eenvoudiger inzetbaar, ook geschikt voor een snelle en korte onderbreking, en bovendien zijn de prijzen lager vergeleken met een drumcirkel of een percussieworkshop !

Een korte workshop of energizer met boomwhackers is geschikt als ijsbreker, intermezzo of uitsmijter voor ieder soort meeting, vergadering, conferentie, training, bijeenkomst, groep of locatie.

Kijk ook op de pagina boomwhackers-happening en

Boom Breakers of Breaker boom zijn iets anders, een soort automatische boor-armen.