faq2

Faq2: wat minder vaak gestelde vragen over percussieworkshops, drumcirclesenergizers en happenings van Beenhakkers Slagwerk.
(ga naar faq1 voor de vaak gestelde vragen)

Kan ik voor alle dagen en tijden van de week bij Beenhakkers Slagwerk boeken?
Ja, in principe is alles mogelijk (in onderling overleg natuurlijk), uitgezonderd reeds-bezette-dagdelen en periodes verblijf-in-het-buitenland en aan-het-werk-op-locatie.
Indien er diep in de nacht of extreem vroeg in de ochtend gereisd moet worden voor de workshop, bij bv. een workshop op Terschelling of om 08.00 uur ’s ochtends in Maastricht, dient U er wel rekening mee te houden dat er extra kosten worden berekend, of dat de kosten voor een evt. hotelovernachting worden doorberekend.

Voor wat voor groepen kan ik bij Beenhakkers slagwerk boeken?
In principe voor alle groepen vanaf 10 personen.
Bij groepen van enkele honderden personen is het belangrijk de logistiek goed door te spreken.
Groepen onder de 10 personen kunnen in overleg, afhankelijk van de situatie. De percussieworkshops, energizers of drumcircles zijn zowel geschikt voor trainingen, bedrijven, feesten, familiebijeenkomsten, ouderen, jongeren of kinderen.

Zijn er groepen waarvoor de percussieworkshops, energizers of drumcircles van Beenhakkers Slagwerk niet geschikt zijn?
Bijna niet. Beenhakkers Slagwerk heeft al workshops gegeven voor bv. lichamelijk gehandicapten en slechthorenden (stichting JOSH), en geestelijk gehandicapten (Dennendal en de Lathmer). Ook ouderen en mensen met bv Alzheimer kunnen meedoen.
Ook voor groepen oudere kinderen, en gemengde groepen waar kleine kinderen bijzitten heeft Beenhakkers Slagwerk al percussieworkshops gegeven.

Door wie wordt de workshop, energizer of drumcircle van Beenhakkers Slagwerk gegeven en met hoeveel mensen komt Beenhakkers Slagwerk?
De percussieworkshops, energizers boomwhackers en drumcircles worden gegeven door Hans Beenhakkers.
Hans is als percussie-docent afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium, en heeft studiereizen gemaakt naar Cuba en West-Afrika. Vanuit studie psychologie geïnteresseerd in werken met groepen mensen en groepsprocessen.
Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in het geven van percussieworkshops, energizer boomwhackers, drumcircles, cursussen en lessen aan uiteenlopende groepen mensen en heeft sinds 1994 een eigen bedrijf op het gebied van workshops percussie, energizer boomwhackers en drumcircles.
Beenhakkers Slagwerk komt standaard met 1 persoon (Hans Beenhakkers), ongeacht de groepsgrootte.

Stelt Beenhakkers Slagwerk voorwaarden aan de ruimtes waarin de percussieworkshop, energizer boomwhackers of drumcircle gegeven wordt?
In principe kan een workshop percussie, energizer boomwhackers of drumcircle op bijna iedere plaats gegeven worden (zie bv foto’s kleinere workshops en foto’s grotere workshops),op voorwaarde dat er een behoorlijk geluidsvolume geproduceerd mag worden, en de omstandigheden niet schadelijk zijn voor de instrumenten
Verder is het belangrijk dat de locatie goed bereikbaar is, en dat de kleine rolcontainers met instrumenten tot in de workshopruimte kunnen rijden.
Ik werk altijd op locatie en heb zelf dus geen ruimte. Ik kom naar de plaats waar de rest van de activiteiten plaatshebben. De ervaring leert dat het daar vaak wel kan op een bepaalde tijd of in een bepaalde ruimte. Wel van tevoren even overleggen met de locatie, en melden dat er een behoorlijk geluidsvolume gemaakt gaat worden.

Wat voor ritmes worden er in een percussieworkshop van Beenhakkers Slagwerk gespeeld?
Het soort ritme is niet belangrijk voor het resultaat van de workshop: de meeste mensen horen het verschil niet tussen Afrikaans, Afro-Cubaans en Braziliaans. Het is allemaal percussie (met een eenvoudig woord “trommelen”), en het gaat om de beleving van het samen musiceren.
Het basisritme voor de workshop is een Cubaans ritme, gepeeld met verschillende soorten instrumenten. U kunt het noemen wat U wilt ;-)
Als U per se wilt, kan er ook een Braziliaans ritme gebruikt worden

Wat voor instrumenten worden er in een workshop percussie van Beenhakkers Slagwerk gebruikt, en mag ik zelf kiezen welke instrumenten Beenhakkers Slagwerk meeneemt?
Er worden verschillende soorten instrumenten gebruikt, zowel Afrikaanse, Braziliaanse als Cubaanse instrumenten (kijk ook hier).
Welke instrumenten precies in een workshop gebruikt worden hangt af van de groepsgrootte, de situatie en het doel van de workshop. Bij een drumcircle voor een kleinere groep (-30), kunnen er alleen djembe’s of conga’s meegebracht worden. U kunt in overleg wel een voorkeur aangeven, maar uiteindelijk bepaalt Beenhakkers Slagwerk welke instrumenten er voor de workshop gebruikt worden.

Kan Beenhakkers Slagwerk een eindpresentatie verzorgen?
Afhankelijk van de omstandigheden en de lengte van de workshop bestaat de mogelijkheid om met deelnemers een kort muziekstuk in te studeren, wat na direct na afloop van de workshop getoond wordt aan bv collega’s in het bedrijf, of bv. aan de partners.
Voor een echt optreden op een podium voor groot publiek door alleen de deelnemers zelf, zijn of een lange workshop, of 2 korte workshops als voorbereiding noodzakelijk. In dit geval worden er extra kosten doorberekend voor de presentatie, extra aanwezigheid etc.

NB: Beenhakkers Slagwerk verzorgt zelf geen percussie-optredens of een voorstelling geven waarnaar U en uw groep kunt kijken.

Ik heb nog een andere vraag, hoe kan ik die het beste stellen?
Heeft U algemene vragen, of wilt U algemene informatie, dan kunt U het beste een email sturen. Heeft U een specifieke vraag, of wilt U iets weten over prijzen, dan kunt U misschien beter bellen (werkdagen van 09.00-16.00 uur), dat werkt wat sneller hiervoor (anders zitten we misschien 5 keer op en neer te mailen voor iets wat in 1 minuut te bespreken is)

Wat zijn de mogelijkheden bij Beenhakkers Slagwerk?
Kortere energizer van ongeveer 15-30 minuten
-De langere drumhappening / drumcircle-workshop, kan oa als een ‘inzicht-gevende leerzame samenwerkings-ervaring’ (zgn ‘workshop’), of als  een ‘ontspannende-inspanning’ met een vrolijke noot gegeven worden (zgn ‘funshop’).
-Heeft U andere wensen dan kunnen we in onderling overleg kijken of er een ‘workshop-op-maat’ bij uw activiteit/gelegenheid te organiseren valt.

Wat zijn de mogelijkheden voor een energizer of drumcircle van Beenhakkers Slagwerk?
Bij een energizer is de gebruikelijke lengte 15/20 tot 30 minuten.
Langere sessie van 45 minuten in overleg.
Een energizer is mogelijk voor groepen van 12 tot 900 personen (in overleg evt ook meer). Een en ander is ook afhankelijk van de locatie, zaal-inrichting, plaatsing in het programma enzovoort.

Drumcircles: gebruikelijke lengte 1.5, 2 uur. ook 75 minuten of 3 uur i mogelijk.
Voor groepen van 15 tot 200 deelnemers (grotere groepen in overleg).

-Heeft U andere wensen dan kunnen we in onderling overleg kijken of er iets op-maat’ bij uw activiteit/gelegenheid te organiseren valt.

Ik wil iets heel anders dan dat ik hier of op de website lees, kan dat ook?
Dat hangt ervan af. Voor de meeste dingen is (in overleg) altijd wel iets te regelen. Het is echter niet zo van “U vraagt, wij draaien”. Het beste kunt U hiervoor contact opnemen
U dient er wel rekening mee te houden dat afwijkingen van de standaardworkshops en/of de standaardvoorwaarden een meerprijs inhouden.

Waarom zou ik een workshop percussie, energizer boomwhackers of drumcircle door Beenhakkers Slagwerk laten verzorgen, ipv. door iemand anders?
Daar zijn meerdere redenen voor te vinden:
-omdat Beenhakkers Slagwerk al bijna 20 jaar ervaring heeft in het geven van workshops aan de meest uiteenlopende soort van groepen (wel of niet voor bedrijven, en cursusweekends/weken), en zich dus aan vrijwel alle omstandigheden kan aanpassen.
-omdat Beenhakkers Slagwerk en klein 1-mans-bedrijf is met een persoonlijke benadering, zodat U alles rechtstreeks kunt bespreken met degene die de percussieworkshop zelf komt geven: geen tussenpersonen en dergelijke.
-omdat U goede ervaringen heeft met Beenhakkers Slagwerk, of dat de stijl of toon U goed bevalt. Iedereen geeft een percussieworkshop op zijn/haar persoonlijke manier, en deze stijl kan U wel of niet aanspreken.
-omdat Beenhakkers Slagwerk de afgelopen jaren al meer dan vijfhonderd workshops heeft gegeven (zie ook de referenties)
-omdat Hans Beenhakkers een aan het Conservatorium afgestudeerd percussie-docent is, met als bijvak ensemble-begeleiding, en vanuit zijn studie Psychologie aan de Universiteit geïnteresseerd is in het werken met groepen mensen en in groepsprocessen.

Iemand anders biedt een percussieworkshop, energizer boomwhackers of drumcircle aan voor een veel lager bedrag. Hoe kan dat?
Ik weet ik dat de onderlinge prijsverschillen met mijn collega’s niet schrikbarend groot zijn zijn.
U kunt er dus van uitgaan dat het hier dan ook dan niet om (een kwalitatief) hetzelfde product gaat
Laten we wel zijn, iedereen die 10 djembe’s en wat klein spul koopt, een aantal percussiecursussen heeft gevolgd, en een beetje handig is met het maken een website kan zeggen dat hij/zij een percussieworkshop kan geven (ik hoop niet dat ik mensen nu op een idee breng ;-).
Beenhakkers Slagwerk doet dit echter al jarenlang beroepsmatig, dwz. dat Beenhakkers Slagwerk, door zijn ervaring, in bijna alle omstandigheden een kwalitatief goede ervaring kan garanderen, en kan garanderen dat binnen de afgesproken tijd, op een prettige manier een leuk eindresultaat bereikt zal worden, zodat alle deelnemers na afloop enthousiast en open zijn, en het groepsgevoel in de groep gestimuleerd wordt .

faq