Percussie op gebruiksvoorwerpen

Overal zit muziek in: bijvoorbeeld in de werkomgeving, producten, huisvesting, of gereedschap wat gebruikt wordt. Met voorwerpen die niet in eerste instantie zullen worden gezien als muziekinstrumenten kan heel goed muziek gemaakt worden, vooral als er een hoger en een lager geluid uit gehaald kan worden met een stok of hand.

Voorbeelden zijn: emmers, flessen, lege blikjes, potten en pannen, kistjes, dozen, kliko’s, vaten, jerrycans, oude auto onderdelen etc. Vooral metaal en plastic doen het meestal goed, geven een aardig volume, en gaan niet makkelijk stuk, maar ook andere materialen kunnen heel goed bruikbaar zijn.

Wij zoeken samen  uit welke voorwerpen uit het bedrijf of werkomgeving bruikbaar zijn, of nemen zelf alledaagse gebruiksvoorwerpen mee. Samen met medewerkers, collega’s of vrienden, maken we daarmee in een workshop een leuk swingend ritme- en muziekstuk.

Een goed voorbeeld hiervan is de groep Stomp! , die met allerlei alledaagse gebruiksvoorwerpen een theatershow met ritme en percussie vullen. Ze begonnen met afvalemmers en containers (trash percussie of afval-percussie), maar er zijn verschillende shows geweest o.a. ook met keukenmaterialen

Video’s van Stomp vind je op deze pagina

stomp! gebruiksvoorwerpenBent u geïnteresseerd? Heeft U een vraag? Wilt U iets anders?
Neem vrijblijvend contact op via de contact-pagina of het vragen-formulier

Externe links:
website van de theatergoep Stomp! met slagwerk, percussie en trash