Gezondheid Ritme-Happening met muziek

Ouderdom en lichamelijke of geestelijke gebreken zijn even wat minder belangrijk in een muzikale Ritme-Happening van Beenhakkers Slagwerk. Voor iedereen, ongeacht zijn of haar “handicap” , is er een plaatsje in de drum-muziek cirkel. Iedereen levert op zijn/haar manier een bijdrage aan het geheel.

Ritme, muziek en stemgebruik zijn ook heel geschikt als middel om de gezondheid te stimuleren. In een Ritme Happening of Drumcircle worden alle  manieren die werken, van toepassing zijn en zich aandienen op dat moment toegepast. Via muziek, ritme en stem worden de hersenen, levensenergie en vitaliteit gestimuleerd.

gezondheid muziek ritme

Lees verder bij de Ritme Happenings voor verschillende soorten groepen, zoals
ouderen
-mensen met een lichamelijke beperking
-mensen met een verstandelijke beperking of Alzheimer.
-ook een combinatie van bovenstaande groepen is mogelijk

Een ritme-happening is ook mogelijk voor mensen met een specifieke aandoening, bijvoorbeeld Parkinson.

interne links muziek en gezondheid

Kijk ook op de verzamel-pagina gezondheid

Happening, in alle soorten en maten…

vrijheid - freedom - happenings

Ontdek hoe je samen in vrij muziek kunt maken in een ludieke Happening van Beenhakkers Slagwerk met ritme, muziek, beweging of stem. Zonder beperkingen en regels vooraf uiteindelijk tóch bij elkaar uitkomen en ook nog als een geheel klinken. Daardoor ontstaan er plezier, ruimte en verbondenheid.
In een Happening worden “in-het-moment” diverse werkvormen, oefeningen, instrumentariums en games uit verschillende programma’s op een originele manier gecombineerd. Zodoende ontstaat er steeds weer een nieuw, gevarieerd, verrassend en ontwapenend programma, wat dan ook helemaal is toegespitst op de situatie en groep. Geschikt voor alle soorten groepen en gelegenheden. Van 30-45 minuten tot een dagdeel.

“Happening, in alle soorten en maten…” verder lezen

boomwhacker-happening

In een boomwhacker-happening worden verschillende werkmethodes gecombineerd tot een veelzijdig en verrassend spektakel. Er wordt gebruik gemaakt van boomwhackers, body-percussion, stem-en-zang en klappen-in-de-handen. Hiervoor is het niet noodzakelijk dat de ruimte en/of stoelopstelling aangepast wordt, en is dus makkelijk in te zetten, zowel als korte energiser-happening (±15-30 min) als een langere happening (±45-60 minuten) “boomwhacker-happening” verder lezen

stem-happening

In een langere Stem-Happening wordt je gestimuleerd om samen je stem te gebruiken op een ludieke, onderhoudende, onverwachte, en-ondertussen-ook-leerzame manier, ook (of vooral) voor mensen die (denken dat ze) niet kunnen zingen. “stem-happening” verder lezen

body percussion – lichaams percussie Energizers & Happenings

Jij bent het Ritme en het Instrument

Bij body percussion heeft iedere deelnemer uit jouw groep zijn eigen instrument zelf al bij zich: zijn eigen lichaam… (en stem). En in dat lichaam zit ook al Ritme: ademhaling, hartslag, dag-nacht ritme etc.
Beenhakkers Slagwerk geeft Energizers body percussion of body-drum voor alle soorten groepen, van klein tot groot. “body percussion – lichaams percussie Energizers & Happenings” verder lezen

Vrijheid en Happenings

Happenings gaan over vrijheid en vrij-zijn. Hoe vrij kun je zijn? Hoe vrij durf je te zijn? In hoeverre mag jij vrij zijn van jezelf? In hoeverre heeft vrij-zijn te maken met anderen? En met in-contact-zijn met anderen?
Ontdek vrij-zijn, de grenzen en regels van jezelf en van de groep in een Happening van Hans Beenhakkers en Beenhakkers Slagwerk. “Vrijheid en Happenings” verder lezen

Burning Man

Burning Man is an annual art event and temporary community based on radical self expression and self-reliance in the Black Rock Desert of Nevada.
Je zou het kunnen beschrijven als 1 grote doorlopende happening of reeks van happenings….. In feite zijn veel van dit soort Festivals, en zelfs Pop-festivals een soort van Happenings. De allereerste was natuurlijk Woodstock. “Burning Man” verder lezen

Woodstock 1969

Er is een mooie documentaire film, Woodstock, mooi beeld van de hippie-cultuur in ’69, al minstens 10 keer gezien:-) Let wel, een festival op deze schaal had nog nooit plaatsgevonden voor die tijd. De organisatoren verwachtten maximaal 50.000 bezoekers op een heuvelachtig weiland, het werden er bijna een half miljoen, en de entree werd vrijgegeven.
Het was eigenlijk 1 grote Happening…

“Woodstock 1969” verder lezen