Nieuws & Blog

Wat is een Djembe / Djembee / Jembe?

Een djembé, djembe of djembee is een met touwen gespannen trommel die met de hand bespeel wordt uit West-Afrika in de vorm van een soort vaas of beker, breed boven en smal onder, met een dun geitenvel erop gespannen. Oorspronkelijk komen de djembés uit Mali en Guinee en werden bespeeld door het Malinke volk, maar worden nu ook in Ivoorkust, Senegal en andere landen in West-Afrika gemaakt en verkocht, voornamelijk aan toeristen :-) Lees verder Wat is een Djembe / Djembee / Jembe?

Sjamanistische drum circle

Een goed voorbeeld van een Sjamanistische drum circle is een “native American drum Circle” wat iets heel anders anders dan een begeleidde (facilitated) Drumcirkel van Arthur Hull zoals ik begeleid. In een native American (Indianen) Drumcircle zitten mannen rond één (of meerdere) drums en slaan samen met een stok op dezelfde trommel(s), spelen hetzelfde ritme en zingen.
Lees verder Sjamanistische drum circle

braziliaanse percussie / percussao brasileira

Net zoals de taal is ook de Braziliaanse percussie melodieus en zangerig, heel anders dan bv de Afrikaanse of Cubaanse percussie, luister maar!

Diverse voorbeelden van Braziliaanse percussie

Braziliaans congaspel, timba, 3 surdo’s en shekere

Lees verder braziliaanse percussie / percussao brasileira

Nieuwe energizers van Beenhakkers Slagwerk

Beenhakkers Slagwerk heeft naast de vertrouwde een aantal nieuwe leuke energizers in het programma.

Boomwhacker Happening: nieuwe afwisselende energizer met Boomwhackers, gecombineerd met onderdelen van de andere (Body-percussie, Clappy-Happy en Stemhappening) Lees verder Nieuwe energizers van Beenhakkers Slagwerk

drumcircle-percussieworkshops groepen met weinig geld

Ik wil erg graag drumcircles geven, de leukste manier om samen met een groep te trommelen zonder enige voorkennis.
Daarom ben ik bereid tegen zeer gereduceerde tarief drumcircle-percussieworkshops te geven voor groepen met weinig geld: basisscholen, BSO’s, kinderen met leerachterstand, kleuters, bejaarden, mensen met een verstandelijk handicap, of andere groepen met weinig geld. Lees verder drumcircle-percussieworkshops groepen met weinig geld