Nieuws & Blog

Nieuw: DrumHappening!

Een DrumHappening (of begeleide drumcircle) is een vrolijke, speelse en vrije drum-sessie met percussie-instrumenten, waarin de begeleider door muzikale games en oefeningen de groep aan den lijve laat ervaren hoe het is om samen muziek te maken.

Voor de duidelijkheid: een Drumhappening / Drumcircle is GEEN sjamanistische drumcircle met framedrums.

Lees ook verder op de pagina Drumhappening / Drumcircle

drum-happening drumhappening drumcircle - drum circle

Klepperaar – Kleppers – Bones en hoe deze te bespelen

En klepperaar is iemand die de kleppers bespeelt. Kleppers zijn 2 langwerpige houtjes die je zo in tussen je vingers houdt dat ze tegen elkaar aan klepperen. Door te bewegen met je handen kun je zo een ritme spelen. Je kunt met 1 paar in 1 hand spelen, of met een paar in beide handen. Lees verder Klepperaar – Kleppers – Bones en hoe deze te bespelen

braziliaanse percussie / percussao brasileira

Net zoals de taal is ook de Braziliaanse percussie melodieus en zangerig, heel anders dan bv de Afrikaanse of Cubaanse percussie, luister maar!

Diverse voorbeelden van Braziliaanse percussie

Braziliaans congaspel, timba, 3 surdo’s en shekere

Lees verder braziliaanse percussie / percussao brasileira

Nieuwe energizers van Beenhakkers Slagwerk

Beenhakkers Slagwerk heeft naast de vertrouwde programma-onderdelen een aantal nieuwe leuke energizers in het programma.

Energizer-Happening emmer-drummen: nieuwste verassende en originele energizer waarin vanalles mogelijk is: trommelen, drummen, bewegen, games, oefeningen en samenwerken met doodeenvoudig omgekeerde emmers.

Boomwhacker Happening: nieuwe afwisselende energizer met Boomwhackers, gecombineerd met onderdelen van de andere (Body-percussie, Clappy-Happy en Stemhappening) Lees verder Nieuwe energizers van Beenhakkers Slagwerk

drumcircle-percussieworkshops groepen met weinig geld

Ik vind het erg inspirerend om drumcircles geven, de leukste manier om samen met een groep te trommelen zonder enige voorkennis.
Daarom ben ik bereid tegen zeer gereduceerde tarief drumcircle-percussieworkshops te geven voor groepen met weinig geld: kinderen van  basisscholen, BSO’s, kinderen met leerachterstand, kleuters, ouderen, mensen met een verstandelijk handicap, of andere groepen met weinig geld. Lees verder drumcircle-percussieworkshops groepen met weinig geld