Nieuws & Blog

Leuke foto’s familie drumhappening Liempde

Leuke foto’s  van de familie drumhappening – percussieworkshop in Liempde (NB), voor het 60 jarig bestaan van fanfare Concordia. Jong en oud, muzikaal ervaren of ongeoefend, iedereen kon meedoen en samen muziek maken in de feesttent

familie drumhappening liempde familie drumhappening liempde familie drumhappening liempde familie drumhappening liempde

hans beenhakkers

Meer over familie drumhappening Liempde.

Bekijk alle foto’s op facebook.

Aankondiging – poster van de drumhappening – percussie-drumworkshop.

drumworkshop

Remo D Belli overleden

Remo D Belli , de oprichter van het drum- en percussiemerk Remo en sponsor van Arthur Hulls drumcircle-campagne over de hele wereld, is overleden.
Zijn visie was: in ieder huis minstens 1 drum.
Hij heeft ook het synthetische drumvel uitgevonden, en later ook synthetische vellen voor handdrums. voor hem zelf is de rototom zijn meest geliefde uitvinding.

What Xerox is to copying machines and Kleenex is to tissue, Remo is to drumheads

remo

De slagwerkkrant heeft een mooi “in memoriam” artikel over hem. Klik hier
Citaat hieruit: “De meeste percussie-instrumenten zijn betaalbaar, relatief gemakkelijk te bespelen én heel draagbaar. Iedereen kan percussie leren spelen en het is al snel heel erg leuk. Zeker als je met meerdere mensen samen gaat spelen. Dat roept een soort oergevoel bij mensen op. Als je het op die manier bekijkt, begrijp je dat er wereldwijd veel meer potentiële percussionisten zijn dan drummers.”

Lees hier meer over Remo Belli

Nieuw: DrumHappening!

Een DrumHappening (of begeleide drumcircle) is een vrolijke, speelse en vrije drum-sessie met percussie-instrumenten. De begeleider laat de deelnemers door muzikale games en oefeningen aan den lijve laat ervaren hoe het is om samen muziek te maken. Verassend en inspirerend!

Korte omschrijvingen: een ritmische jamsessie, jazz met ritme.

Voor de duidelijkheid: een Drumhappening / Drumcircle is GEEN sjamanistische drumcircle met framedrums.

Lees hier ook verder op de pagina Drumhappening / Drumcircle

drum-happening drumhappening drumcircle - drum circle

Klepperaar – Kleppers – Bones en hoe deze te bespelen

En klepperaar is iemand die de kleppers bespeelt. Kleppers zijn 2 langwerpige houtjes die je zo in tussen je vingers houdt dat ze tegen elkaar aan klepperen. Door te bewegen met je handen kun je zo een ritme spelen. Je kunt met 1 paar in 1 hand spelen, of met een paar in beide handen. Lees verder Klepperaar – Kleppers – Bones en hoe deze te bespelen

braziliaanse percussie / percussao brasileira

Net zoals de taal is ook de Braziliaanse percussie melodieus en zangerig, heel anders dan bv de Afrikaanse of Cubaanse percussie, luister maar!

Diverse voorbeelden van Braziliaanse percussie

Braziliaans congaspel, timba, 3 surdo’s en shekere

Lees verder braziliaanse percussie / percussao brasileira

Nieuwe energizers van Beenhakkers Slagwerk

Beenhakkers Slagwerk heeft naast de vertrouwde programma-onderdelen een aantal nieuwe leuke energizers in het programma.

Energizer-Happening emmer-drummen: nieuwste verassende en originele energizer waarin vanalles mogelijk is: trommelen, drummen, bewegen, games, oefeningen en samenwerken met doodeenvoudig omgekeerde emmers.

Boomwhacker Happening: nieuwe afwisselende energizer met Boomwhackers, gecombineerd met onderdelen van de andere (Body-percussie, Clappy-Happy en Stemhappening) Lees verder Nieuwe energizers van Beenhakkers Slagwerk