Percussie op scholen en drum-happenings

Tegenwoordig is er meestal wel wat percussie op scholen aanwezig. In de onderbouw is er vaak wel een bak met kleine percussie instrumentjes. Soms zijn er boomwhackers aanwezig of een paar bongo’s. In de bovenbouw kunnen er soms zelf een aantal djembe’s of conga’s staan.

Percussie op scholen – instrumentarium

Vroeger was er ook vaak een zogenaamd Orf instrumentarium. Niet altijd was of is er iemand die er iets muzikaals mee kan doen met de leerlingen.
Een bak met tamboerijnen, claves, belletjes, bellen-kranzen, bekkens, schrapers, woodblocks, stokken, shakers, schudbuisjes, sambaballen, triangels, bellen, vingerbekkens of ander klein spul levert meestal wel een hoop lawaai, op maar geen muziek of een duidelijk ritme-samenhang.

Dan kun je de hulp van Hans Beenhakkers inroepen voor een zogenaamde drum-happening. Want zelfs met de eenvoudigste instrumentjes is het mogelijk samen met voldoening muziek te maken.percussie op scholen, school, slagwerk, onderbouw, bovenbouw, school, onderwijs

Hans kan in overleg voor iedere groep of niveau een programma maken en verzorgen, met de bestaande percussie op scholen, of aangevuld-met of alleen-met met eigen instrumentarium van Beenhakkers Slagwerk.
De leerkracht krijgt door het zien van wat e mogelijk is nieuwe ideeën en nieuwe input voor muziek op school.

Ook als er op scholen grotere instrumenten zoals een drumstel, conga’s of djembe’s aanwezig zijn kan het erg behulpzaam zijn Hans in te schakelen voor een zogenaamde drum-happening. De mogelijkheden van deze percussie-instrumenten worden dan optimaal benut worden en de leerlingen leren er echt SAMEN muziek mee te maken.

Meer traditionele ouderwetse instrumenten voor muziek op school zijn vaak de blokfluit en de xylofoon.

Neem contact op via de contact-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *