Drumcircle-Workshop / Drumhappening voor scholen

Voor (leerlingen van) scholen (zowel lager als middelbaar) is er een speciaal lager tarief voor een Drumcircle-Workshop / Drumhappening, vanwege het vaak beperkte budget.
De lengte hiervan is 60 (of evt. 45 of 30)  minuten. Er kunnen meerdere groepen op 1 dag gepland worden (korte pauze tussendoor)

Wat is een Drumhappening / Drumcircle-Workshop voor scholen?

Iedereen kan al trommelen van zichzelf, op zijn eigen  niveau. De begeleider (Facilitator in het Engels: betekent ‘mogelijk-maker’ of ‘makkelijk-maker’) zorgt er door zijn begeleiding voor dat iedereen in de groep dit ook samen met de anderen kan, ongeacht individuele muzikaliteit of voorkennis.
In een begeleidde (facilitated) Drumhappening / Drumcircle-Workshop wordt er vanaf het begin af aan meteen samen muziek gemaakt op verschillende soorten percussie-instrumenten: djembés, conga’s, darbouka’s, bellen, shakers, claves en tambourims. De kinderen  of jongeren spelen hun eigen ritmes,  zoals die op-het-moment-zelf zelf opkomen.  De begeleider Hans Beenhakkers zorgt middels diverse ervaringsgerichte werkvormen, spelletjes, aanwijzingen en oefeningen dat de kinderen in de groep spelenderwijs steeds meer doorkrijgen hoe samenspel en muziekmaken werkt.
Gaandeweg ontstaat er een groeps-bewustzijn, waarin iedereen zichzelf kan zijn, en ruimte laat voor de ander.

Het is haast onvermijdelijk dat dit kinderen en jongeren op scholen ook aanspreekt :-)

Arhur Hull faciliteert een drumcircle, ook voor scholenKijk ook bij Drum-happenings / drumcirkels voor kinderen.
Lees meer  over Drumcircle-Workshops / Drumhappenings op de Verzamel-pagina Drum-happenings / drumcirkels.