Workshop – Drumcircle voor scholen

Voor (leerlingen van) scholen (zowel lager als middelbaar) is er een speciale goedkopere mogelijkheid, vanwege het vaak beperkte budget.
Deze voordelige mogelijkheid is alleen beschikbaar voor de drumcircle-workshops. De lengte hiervan is 60 (of evt. 45)  minuten. Er kunnen meerdere groepen op 1 dag, of achter elkaar gepland worden (korte pauze tussendoor)

Wat is een drumcircle?
Iedereen kan al trommelen op zichzelf, op zijn eigen  nivo. De begeleider (Facilitator in het Engels: betekent ‘mogelijk-maker’ of ‘makkelijk-maker’) zorgt ervoor dat iedereen in de groep dit ook samen met de anderen kan, ongeacht individuele bedrevenheid of voorkennis.
In een begeleidde (facilitated) drumcircle wordt er vanaf het begin af aan meteen samen muziek gemaakt op verschillende soorten percussie-instrumenten: djembés, conga’s, darbouka’s, bellen, shakers, claves en tambourims. De kinderen spelen hun eigen ritmes,  zoals die op-het-moment-zelf zelf opkomen.  De begeleider Hans Beenhakkers zorgt dmv. diverse ervaringsgerichte werkvormen, aanwijzingen en oefeningen dat de kinderen in de groep spelenderwijs steeds meer doorkrijgen hoe samenspel en muziekmaken werkt.
Gaandeweg ontstaat er een groeps-bewustzijn, waarin iedereen zichzelf kan zijn, en ruimte laat voor de ander.

Het is haast onvermijdelijk dat dit kinderen en jongeren op scholen aanspreekt :-)

Arhur Hull faciliteert een drumcircle