Ouderen Drum-happening / Drumcircle-workshop

Oudere mensen houden van muziek, en kunnen op oudere leeftijd vaak nog heel goed liedjes zingen of trommelen. Het gezamenlijk zingen van een (oud) liedje dat iedereen kent en eenvoudig meetrommelen of mee-slaan is voor deelnemers vaak al een unieke positieve ervaring. Er komt als vanzelf “leven  in de brouwerij” en iedereen doet enthousiast op zijn eigen manier mee.
Hierdoor  ontstaat op eenvoudige wijze als vanzelf een sterk groepsgevoel, en een gevoel van “erbij-horen”. Dit laatste is bij ouder worden of ernstige ziektes voor bewoners vaak erg belangrijk is.
“Ouderen Drum-happening / Drumcircle-workshop” verder lezen

feestdag Technisch Buro Eindhoven – TBE

Technisch Buro Eindhoven doet verslag (op de oude site van TBE) van een feestdag in 2004 ter ere van het 20-jarig bestaan, met onder andere een leuke workshop percussie – drumcirkel door Hans Beenhakkers van Beenhakkers Slagwerk in het middagprogramma.Technisch Buro EindhovenKorte stukjes tekst uit het verslag op de oude website van Technisch Buro Eindhoven van de feestdag ter ere van het 20-jarig bestaan:
Op vrijdag 16 januari 2004 bestond TBE exact 20 jaar! Een reden voor een groot feest. Allen werden om 10 uur ontvangen bij Quatre Bras.De PSV-spelersbus bracht iedereen naar het PSV-stadion. TBE is al vele jaren lid van de PSV Business Club. René Poort vond het belangrijk dat alle werknemers hier eens een kijkje konden nemen.
In de middag was een “muzikale workshop” gepland. TBE maakte kennis met Afrikaanse instrumenten en ritmes. Vooral de djembe´s waren geliefd. “feestdag Technisch Buro Eindhoven – TBE” verder lezen

Hogeschool Leiden

artikel “Wij hebben de mensen letterlijk opgetrommeld”
Artikel over de fusie & opening van de Hogeschool Leiden, April 2001,met een workshop percussie van Beenhakkers Slagwerk, en een foto in het Leidsch Dagblad “Hogeschool Leiden” verder lezen