Trommelen – Drummen met Alzheimer of Dementie

Hans Beenhakkers trommelt met mensen met Alzheimer of Dementie in een DrumHappening / Drumcircle-Djembe Workshop of ritmiese workshop voor. Trommelen, drummen, percussie, slagwerk, samen muziekmaken en het-ritmegevoel-stimuleren werken positief op de symptomen van deze ziektes.

DrumHappening / Drumcircle-Workshop

In een DrumHappenings / Drumcircle-Workshops kan iedereen deelnemen, ongeacht de ernst van hun aandoening. Iedereen kan op eigen nivo meetrommelen. Het gaat vooral om het samen zijn en samen ervaren. De oefeningen en het nivo van het trommelen worden aangepast aan de deelnemers in de groep.

Voor groepen mensen met Alzheimer of Dementie gelden aangepaste lagere prijzen.

Dementie

Dementie is een verzamelnaam voor voor meervoudige storingen in de verstandelijke vermogens, geheugen, stemming en gedrag.
In 65% van de gevallen betreft Dementie de ziekte van Alzheimer


“Heel erg leuk! Ik heb tijdens de Drum-Workshop mensen met Alzheimer betrokken en wakker gezien, die ik anders alleen maar zie slapen.”

Multicultureel zorg en woon complex de Beukelaar, Rotterdam

Ziekte van Alzheimer

In Nederland lijden  260.000 mensen (in Amerika 5,3 miljoen) aan een vorm van de ziekte van Alzheimer of Dementie. Mensen die aan deze ziekte lijden verliezen geleidelijk aan de toegang tot hun herinneringen.
Muziek-luisteren, en nog beter, zelf muziek-maken kan het brein van de patiënt stimuleren, lichaamsfuncties tijdelijk herstellen en herinneringen weer boven kan halen.

documentaire “Alive Inside”

De documentaire “Alive Inside” gaat over de kracht en het effect van muziek op Alzheimer patiënten.  Muziek uit hun verleden kan normaal niet-meer-bereikbare herinneringen naar boven halen. Een film die je gezien moet hebben, met een lach en een traan ;-).

Manon heeft in verpleeghuis Marken Haven dementerenden een Ipod met hun persoonlijke muziek gegeven. “Wat er dan gebeurt lijkt wel een wonder,” volgens Manon. Ook wetenschappelijk onderzoek geeft een spectaculaire toename van levenskwaliteit aan.

alive inside alzheimer music

links over Alzheimer

www.alzheimermuziekgeluk.nl.
Facebookpagina
van de film Alive Inside.

interne links
Verzamelpagina Gezondheid.
voor ouderen.
Er zijn ook DrumHappening / Drumcircle-Djembe Workshop voor
mensen met de ziekte van Parkinson.
mensen met een Verstandelijke Beperking.
mensen met een Lichamelijke Beperking.
Slechtzienden en Slechthorenden.