Trommelen – Drummen – Percussie in een Gemeenschaps-Drumcircle-Happening

Arthur Hulls’ openbare gemeenschaps-Drumcircle-Happenings / PercussieWorkshops zijn openbare, familie-vriendelijke trommel-bijeenkomsten waar iedereen bij welkom is, van kinderen tot opa’s en oma’s, en alles wat ertussen zit. Ook alle muzikale niveaus zijn welkom, van absolute beginners tot ervaren drummers. Iedereen kan op zijn of haar niveau een bijdrage leveren aan de gezamenlijk gecreëerde ritmes en het gezamenlijk muziekmaken tijdens de gemeenschaps-Drumcircles.

Gemeenschaps-Drumcircles / DrumHappenings in Nederland.

Beenhakkers Slagwerk gaat zulke bijeenkomsten in Nederland organiseren.  Informatie en  data staan op de agenda Drumcircle-Happenings / PercussieWorkshops Geef je op voor de nieuwsbrief (onderaan de pagina) om op de hoogte te worden gehouden van openbaar toegankelijk Gemeenschaps-Drumcircles in Nederland.

Hieronder volgen een aantal beschrijvingen van Arthur Hulls’ begeleidde (facilitated) Gemeenschaps-Drumcircle / DrumHappening door van Village Music Circles

Hans-Hilversum-Drumhappening-Drumcircle-Jump

Wat is Arthur Hulls’ gefaciliteerde (begeleidde)  Gemeenschaps-Drumcirkel

Een gefaciliteerde (begeleidde) Gemeenschaps-Drumcirkel / DrumHappening is een leuk, gezinsvriendelijk ritme-gebeuren. De deelnemers uiten zich door het spelen op aantal gestemde drums en handpercussie. Ze creëren samen een muzikale ritmische melodie, terwijl ze hierin begeleid worden door een Drumcircle Facilitator. Deze Gemeenschaps-Drumcircles / Drumhappenings zijn toegankelijk voor alle leeftijden en alle niveaus van ritmische kennis, inclusief beginners.
Bij Community Drumcircles maken de deelnemers in-het-moment muziek, en geven uiting aan hun collectieve ritmische geest.
Een gemeenschaps-drumcircle / drumhappening is GEEN drumles! Iedereen kan deelnemen op zijn eigen nivo!

Waarom trommelen mensen?

Mensen gaan naar Drumcircles / DrumHappenings omdat ze ontdekt hebben  dat ritmische expressie een belangrijk aspect is dat ontbroken heeft in hun leven. Trommelen ontwaakt ze naar Zelfontdekking en helpt hen om de wereld te zien met de ogen van een kind. Trommelen  beïnvloedt iedere persoon verschillend. Het stimuleert creatieve expressie, zoals het ontdekken, beleven en uiten van het ritme van hun leven. Mensen trommelen vaak voor muzikale expressie, om stress te verminderen of om de gemeenschap te creëren. Maar de meeste mensen komen naar een Gemeenschaps-Drumcirkel / DrumHappening vanwege het pure plezier dat ze eraan beleven.

Wie trommelen er?

Alle soorten mensen trommelen. Kinderen op scholen, ouderen, managers, team-leiders, zieke mensen en zorgverleners trommelen. Mannen en vrouwen met een geestelijke of lichamelijke beperking, mensen in de gevangenis, en kinderen in speciaal onderwijs trommelen. Mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden en culturen nemen deel aan op ritme gebaseerde bijeenkomsten zoals een Drumcircle / DrumHappening.
Mannengroepen en vrouwengroepen gebruiken trommelen voor rituele verbinding en bekrachtiging van hun man- en vrouw-zijn. Spirituele groepen gebruiken drums als onderdeel van hun rituelen.

Interne links

Uitgebreide achtergrond informatie over Drumcircle-Happenings / PercussieWorkshops.
Kijk ook op de Verzamel-pagina Drumcircle-Happenings / PercussieWorkshops

Externe links

Website van Village Music Circles
Engelse teksten staan op / Original English text at:
http://beenhakkers.blogspot.nl/2015/01/drumcircles-according-to-arthur-hull.html

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *