Badkamerzingen Energizer of Workshop – Badkamerzingen.nl

Vrij zingen! Als je alleen in de badkamer of in de auto zit maakt het niet meer uit hóe je zingt. Dat doen we zo ook in deze korte energizer of langere workshop badkamerzingen: gezellig zonder gêne samen eenvoudige bekende liedjes uit het hoofd ongeremd meeblèren. En als je de tekst niet meer weet zing je lalala :-).

Bij badkamerzingen:

 • Zijn we vooral gericht op het plezier hebben in het zingen en enthousiasme.
 • Maakt het niet uit of je vals zingt of niet.
 • Maakt het ook niet uit of je uit of in de maat zingt .
 • Is het helemaal OK als je woorden verkeerd uitspreekt.
 • Kom over je verlegenheid of schaamte heen, en zing gewoon zoals jij het doet.
 • Zing je alsof niemand je kan horen, alsof je in de badkamer staat, of in de auto zit.

Badkamerzingen is echt voor iedereen. Voor alle groepen mensen, voor iedere gelegenheid.

badkamerzingen, zingen zoals in de badkamer of auto

Voor meer info: lees hieronder verder. Of klik hieronder een onderwerp aan in de pagina-inhoud:

Energizer Badkamerzingen

Samen op een vrije en nieuwe manier je stem gebruiken.

In een korte Energizer Badkamerzingen wordt iedereen op luchtige en vanzelfsprekende wijze meegenomen in het spontane gebruik van stem en lichaam. Met verrassende en soms hilarische oefeningen en ludieke spelletjes wordt het spontane stemgebruik aangemoedigd, in welke vorm of manier dan ook. Kunnen-zingen of een mooie stem zijn totaal onbelangrijk. Gewoon inademen, en dan uitademen met geluid. Het maken van geluid gaat gaandeweg als vanzelf over in zingen. Laat jezelf horen!

Bij badkamerzingen van Beenhakkers Slagwerk  wordt je gestimuleerd om je stem te gebruiken op een ludieke, onverwachte, en verrassende manier. Ook (of vooral) voor mensen die (denken dat ze) niet kunnen zingen.
Iedereen kan meedoen, en aan het eind zingt iedereen enthousiast en voluit mee, zoals hij/zij al gebekt was. Ervaring of mooie stem onbelangrijk! Iedereen doet mee op eigen niveau!

In deze korte, energieke en humoristische workshop met stem worden de deelnemers helemaal los en open gemaakt, en zijn weer lekker energiek, door het expressieve stemgebruik in combinatie met eenvoudige lichaamsoefeningen en bewegingen .

Iedereen kan meedoen, ook mensen die (denken dat ze) niet durven of kunnen zingen. Samen met elkaar kun je de barrière van terughoudenheid en “doe-maar-gewoon” doorbreken.

Uiteindelijk wil iedereen gehoord worden en zijn stem laten klinken. In een energizer Badkamerzingen kan dat zonder moeite, probleemloos en gezamenlijk.

Praktische Informatie Badkamerzingen

 • Mogelijk door heel Nederland (en België)
 • Voor bijna alle soorten gelegenheden, groepen en leeftijden.
 • Goede stem of ervaring niet nodig.
 • voor een viering of een feestelijke gelegenheid, zowel zakelijk als privé.
 • Lengte van 15 tot 30 minuten (andere lengtes in overleg)
 • Een langere Workshop is mogelijk in de lengte van 45 of 60 minuten
 • Een optionele mogelijkheid is om de deelnemers (indien gewenst) specifiek uit de comfortzone te halen.

Neem voor meer informatie of vragen contact op.

Stembevrijding

Badkamerzingen is gebaseerd op Stembevrijding.
Hans is in 2013 afgestudeerd aan de opleiding tot Stembevrijder bij Jan Kortie in Amsterdam  (Ode an die Freude).

Over Stembevrijding: klinken en je stem gebruiken in vrijheid

Stembevrijding is vrij geluid geven, zoals het op dat moment uitjouw komt. Stembevrijding gaat over voorbijgaan aan oordelen over je stem gebruiken en zingen, zowel van jezelf als van anderen.

Het loslaten van hoe iets zou moeten klinken of eruitzien. Voorbijgaan aan de normen en oordelen die in onze opvoeding zijn gegroeid. En daar hoef je niets voor te doen, alleen maar ademen en geluid geven.

stem-happening Beenhakkers Slagwerk

Geen Goed of Fout, en geen Oordeel

Stembevrijding en badkamerzingen is het gebruiken van je stem zonder oordeel. Bij het woord zingen zijn er altijd een aantal mensen die zeggen: voor mij liever niet. Ze hebben (vaak op school) te horen gekregen: jij kunt niet zingen; jij zingt vals; je stem klinkt lelijk, zing maar niet mee; hou je mond maar, dan klinkt het beter; en dat soort dingen.

Bij stembevrijding en badkamerzingen gebruik je je stem op jouw unieke manier, met jouw unieke stemgeluid, wat elk moment anders kan zijn. Het enige criterium is: ben JIJ te horen in je stem. Is er te horen wie jij bent, hoe jij je voelt, wat er in jou speelt? Dat kan iemand mooi vinden klinken of lelijk, dat maakt niet uit. Mooi en lelijk zijn oordelen, bovendien verschilt per persoon wat iemand mooi of lelijk vind.

Ik gebruik ook wel eens de term Stemyoga. Bij yoga gaat het ook niet om prestatie of het resultaat. Daarbij gaat het om het actief bezig-zijn,  verbinding maken met je lichaam en/of wat er binnen in jou gebeurt.

Bij badkamerzingen en stembevrijding kan iedereen zonder schaamte of gêne laten horen wat er op dat moment leeft en uitkomt. Je hoeft geen rekening te houden met anderen, gewoon inademen en bij de uitademing geluid laten komen. LATEN komen, niet forceren, en er ook niets mee doen. Zo gauw JIJ er iets mee doet wordt het gekunsteld, een trucje (om het mooi te laten klinken of juist om iets te verbloemen).

 • Voetbalstadion-Zingen.
 • Badkamerzingen is zingen op een vrije manier voor groepen mensen. Wil jij persoonlijke begeleiding, dan kun daarover lezen bij plezierzingen:: zangstimulatie voor mensen die (denken dat ze) niet (goed) kunnen zingen.
 • Jan Kortie.nl: de bedenker-uitvinder-Godfather van Stembevrijding.
 • Op www.stemyoga.nl vind je meer inhoudelijke informatie over en stembevrijding

Meer Informatie?

Neem contact op met Hans Beenhakkers bij vragen, onduidelijkheden, of voor meer informatie.

Meestgeboekte Energizers