Badkamerzingen Energizer of Workshop – Badkamerzingen.nl

Het maakt niet uit hoe je zingt in de badkamer of in de auto.
Zo doen we dat ook in deze korte energizer of langere workshop badkamerzingen: gezellig samen eenvoudige bekende liedjes meeblèren.

 • Vooral gericht op het plezier hebben in het zingen en enthousiasme.
 • Vals zingen maakt niet uit.
 • Uit de maat zingen maakt ook niet uit.
 • Woorden verkeerd uitspreken ook helemaal ok.
 • Kom over je verlegenheid of schaamte heen, en zing gewoon zoals jij het doet.
 • Zing alsof niemand je kan horen, alsof je in de badkamer staat, of in de auto zit.

Badkamerzingen is echt voor iedereen. Voor alle groepen mensen, voor iedere gelegenheid.

badkamerzingen, zingen zoals in de badkamer of auto

Voor meer info: lees hieronder verder. Of klik hieronder een onderwerp aan in de pagina-inhoud:

Energizer Badkamerzingen

Samen op een vrije en nieuwe manier je stem gebruiken.

In een korte Energizer Badkamerzingen wordt iedereen op luchtige en vanzelfsprekende wijze meegenomen door het gebruik van stem en lichaam. Met verrassende en soms hilarische oefeningen en ludieke spelletjes wordt het stemgebruik aangemoedigd, in welke vorm of manier dan ook. Kunnen-zingen of een mooie stem zijn totaal onbelangrijk. Inademen, en dan uitademen met geluid. Het maken van geluid gaat gaandeweg als vanzelf over in zingen. Laat jezelf horen!

Bij badkamerzingen van Beenhakkers Slagwerk  wordt je gestimuleerd om je stem te gebruiken op een ludieke, onverwachte, en verrassende manier. Ook (of vooral) voor mensen die (denken dat ze) niet kunnen zingen.
Iedereen kan meedoen, en aan het eind zingt iedereen enthousiast en voluit mee, zoals hij/zij al gebekt was. Ervaring of mooie stem onbelangrijk! Iedereen doet mee op eigen niveau!

In deze korte, energieke en humoristische workshop met stem worden de deelnemers helemaal los en open gemaakt, en zijn weer lekker energiek, door het expressieve stemgebruik in combinatie met eenvoudige lichaamsoefeningen en bewegingen .

Iedereen kan meedoen, ook mensen die (denken dat ze) niet durven of kunnen zingen. Samen met elkaar kun je de barrière van terughoudenheid en “doe-maar-gewoon” doorbreken.

Uiteindelijk wil iedereen gehoord worden en zijn stem laten klinken. In een energizer Badkamerzingen kan dat zonder moeite, probleemloos en gezamenlijk.

Praktische Informatie Badkamerzingen

 • Mogelijk door heel Nederland (en België)
 • Voor bijna alle soorten gelegenheden, groepen en leeftijden.
 • Goede stem of ervaring niet nodig.
 • voor een viering of een feestelijke gelegenheid, zowel zakelijk als privé.
 • Lengte van 15 tot 30 minuten (andere lengtes in overleg)
 • Een langere Workshop is mogelijk in de lengte van 45 of 60 minuten
 • Een optionele mogelijkheid is om de deelnemers (indien gewenst) uit de comfortzone te halen.

Neem voor meer informatie of vragen contact op.

Stembevrijding

Badkamerzingen is gebaseerd op Stembevrijding.
Hans is in 2013 afgestudeerd aan de opleiding tot Stembevrijder bij Jan Kortie in Amsterdam  (Ode an die Freude).

Over Stembevrijding: klinken en je stem gebruiken in vrijheid

Stembevrijding is vrij geluid geven, zoals het op dat moment uitjouw komt. Stembevrijding gaat over voorbijgaan aan oordelen over je stem gebruiken en zingen, zowel van jezelf als van anderen.

Het loslaten van hoe iets zou moeten klinken of eruitzien. Voorbijgaan aan de normen en oordelen die in onze opvoeding zijn gegroeid. En daar hoef je niets voor te doen, alleen maar ademen en geluid geven.

stem-happening Beenhakkers Slagwerk

Geen Goed of Fout, en geen Oordeel

Stembevrijding en badkamerzingen is het gebruiken van je stem zonder oordeel. Bij het woord zingen zijn er altijd een aantal mensen die zeggen: voor mij liever niet. Ze hebben (vaak op school) te horen gekregen: jij kunt niet zingen; jij zingt vals; je stem klinkt lelijk, zing maar niet mee; hou je mond maar, dan klinkt het beter; en dat soort dingen.

Bij stembevrijding en badkamerzingen gebruik je je stem op jouw unieke manier, met jouw unieke stemgeluid, wat elk moment anders kan zijn. Het enige criterium is: ben JIJ te horen in je stem. Is er te horen wie jij bent, hoe jij je voelt, wat er in jou speelt? Dat kan iemand mooi vinden klinken of lelijk, dat maakt niet uit. Mooi en lelijk zijn oordelen, bovendien verschilt per persoon wat iemand mooi of lelijk vind.

Ik gebruik ook wel eens de term Stemyoga. Bij yoga gaat het ook niet om prestatie of het resultaat. Daarbij gaat het om het actief bezig-zijn,  verbinding maken met je lichaam en/of wat er binnen in jou gebeurt.

Bij badkamerzingen en stembevrijding kan iedereen zonder schaamte of gêne laten horen wat er op dat moment leeft en uitkomt. Je hoeft geen rekening te houden met anderen, gewoon inademen en bij de uitademing geluid laten komen. LATEN komen, niet forceren, en er ook niets mee doen. Zo gauw JIJ er iets mee doet wordt het gekunsteld, een trucje (om het mooi te laten klinken of juist om iets te verbloemen).

 • Voetbalstadion-Zingen.
 • Badkamerzingen is zingen op een vrije manier voor groepen mensen. Wil jij persoonlijke begeleiding, dan kun daarover lezen bij plezierzingen:: zangstimulatie voor mensen die (denken dat ze) niet (goed) kunnen zingen.
 • Jan Kortie.nl: de bedenker-uitvinder-Godfather van Stembevrijding.
 • Op www.stemyoga.nl vind je meer inhoudelijke informatie over en stembevrijding

Meer Informatie?

Neem contact op met Hans Beenhakkers bij vragen of onduidelijkheden, of voor meer informatie.

Meestgeboekte Energizers