Muzikale Online Energizers

Muzikale online energizers voor jouw online vergadering met gebruik van stem en bodypercussion.

Korte muzikale onderbrekingen die de vergadering nieuwe energie inblazen en je hoofd even vakantie geven. Iedereen doet actief mee. Muzikale kennis of ervaring zijn totaal niet belangrijk. Het gaat vooral om elkaar even in een ander licht te zien, en het samen met iets heel anders bezig zijn.

Ik maak in de Muzikale Online Energizer gebruik van bodypercussie, stem en fysieke bewegingen.

Praktische info

Lengte vanaf ±5 minuten.
Mogelijk op ieder beschikbaar vergader-platform zoals bv. Zoom, Teams of Skype.
Prijzen in overleg

Neem voor meer informatie contact op

Uit de maat dansen

mensen die uit de maat dansen

Het onderwerp “uit de maat dansen” komt natuurlijk voort uit de wens om IN de maat te dansen. Toch is het ook interessant en nuttig om ook dieper op het verschijnsel UIT de maat dansen in te gaan. Door beter te begrijpen en te ervaren hoe het komt dat je ‘uit de maat’ danst, kun je namelijk ook juist weer ‘in de maat’ leren te dansen.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen niet in de maat kunnen dansen.

“Uit de maat dansen” verder lezen

Hebben dieren Ritmegevoel en Muzikaliteit?

hebben dieren ritmegevoel en muzikaliteit?

Je zou denken dat het eenvoudige antwoord op deze vraag ‘nee’ is. Maar dit blijkt toch niet zo eenvoudig te liggen. Volgens HenkJan Honing (hoogleraar muziekcognitie aan de UvA en ook bekend van De Wereld Draait Door) is de mens namelijk in essentie een muzikale diersoort, en waarom zou hij de enige zijn? Waarom zouden er geen andere dieren ritmegevoel hebben?

“Hebben dieren Ritmegevoel en Muzikaliteit?” verder lezen

Heb jij geen Ritmegevoel, Maatgevoel, of een slecht Gevoel voor Ritme?

Heb jij geen gevoel voor ritme of een slecht ritmegevoel?

Iedereen heeft ritme, ritmegevoel en maatgevoel (al denk jij dat misschien niet van jezelf :-). Ritmeproblemen, een slecht maatgevoel of een slecht gevoel voor ritme moeten misschien alleen nog van de stoffige zolder gehaald worden en wat gecoacht, geoefend en getraind worden. Ritme en ook muziek herkennen is namelijk van nature aanwezig bij iedereen. Het is net zo natuurlijk als lopen, ademen, eten en drinken.

“Heb jij geen Ritmegevoel, Maatgevoel, of een slecht Gevoel voor Ritme?” verder lezen

Wat zijn Energizers?

wat zijn teambuilding energizers

Energizers zijn korte activiteiten of games die Energie geven, waar mensen actief aan deel moeten nemen, en die ze echt samen moeten doen. Aan het begin van de bijeenkomst versterken ze het prille, broze groepsgevoel. Later op de dag kunnen ze het nog breekbare groepsgevoel versterken. Ze kunnen van 5 minuten tot een half uur of langer duren.

“Wat zijn Energizers?” verder lezen