Boomwhackers mogelijkheden, wat kun je er mee doen?

Boomwhackers mogelijkheden. Wat kun je allemaal doen met een boomwhacker?

Want met de vrolijke, gekleurde, holle plastic buizen kun je een heleboel verschillende dingen doen. Hieronder vind je informatie over een aantal ideeën, spelletjes en leuke voorbeelden. Deze ideeën worden vaak in het onderwijs gebruikt.

boomwhackers mogelijkheden -boomwhacker -

Spelletjes doen met de boomwhacker.

Er zijn allerlei leuke spelletjes die je kunt doen met deze vrolijk gekleurde plastic buizen. Op deze website kun je een aantal boomwhackers mogelijkheden voor spelletjes vinden.
Je kunt bijvoorbeeld een morse-code bedenken voor boomwhackers.

Melodieën van bekende liedjes spelen met boomwhackers.

Als je wat langer oefent kun je met de boomwhacker ook melodieën van bekende liedjes spelen. Van eenvoudig zoals Vader Jacob, tot ingewikkeld, zoals de Bohemian Rhapsody (Boomhemian Whacksody). Zie ook hieronder bij de video’s. Omdat je maar 2 handen hebt en de meeste liedjes meer dan 2 tonen hebben, moet je met meer mensen samen spelen.

Je kunt er zelfs een eenvoudige canon mee spelen, hieronder een vierstemmig Vader Jacob (Frère Jacques) met boomwhackers.
Je kunt bij onderstaande meespeel video voor de basisschool ook het geluid uitzetten. Danmoeten de kinderen het helemaal zelf spelen.

Je kunt het zo moeilijk maken als jij wilt met boomwhackers :-), vooral met bestaande melodieën spelen (zie hieronder.)


Akkoorden spelen

Als je 3 boomwhackers tegelijk speelt (laat spelen) kun je ook akkoorden of drieklanken spelen. Hieronder een voorbeeld van het C-akkoord. Dat bestaat uit de tonen C (Rood), E (Geel) en G (Groen). Zodoende kunnen drie kinderen met 1 boomwhacker samen een akkoord spelen als ze tegelijk slaan.

boomwhacker-akkoorden-boomwhackers

Energizers met Boomwhackers

Beenhakkers Slagwerk gebruikt de boomwhacker vooral voor energizers voor groepen van 10 tot meer dan 1000 personen. Een Energizer is een energieke en vrolijke start of onderbreking van ieder soort bijeenkomst.

boomwhackers mogelijkheden - energizer - beenhakkers slagwerk

Vragen over Boomwhackers?

Meer informatie over de boomwhacker

Lees verder op de pagina Wat is een Boomwhacker.

Kijk ook op Wikipedia (Engelstalig)

De site van de makers van de originele boomwhacker is boomwhackers.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *