Carlo Hoop (mijn oude leraar) op pad met NEWS

Mijn allereerste percussie-leraar Carlo Hoop was in 2018 op pad met de theatervoorstelling NEWS / N.E.W.S  (North East West South) , een compositie van percussionist Jeroen de Rijk.

N.E.W.S theatervoorstelling

In de voorstelling NEWS ontdekt de animatiefiguur Lina tijdens haar wereldreis nieuwe ritmes uit uit de vier windstreken
Carlo Hoop doet Afrika, Afrika (vooral Guinee, Senegal en Mali). Jeroen de Rijk doet Europa en Noord-Amerika. Verder spelen in deze show Madoka Higashi (één van de Yamato drummers, doet Azië, met de nadruk op Japan) en Simone Sou (Latijns Amerika en het Caribisch gebied, met de nadruk op Brazilië).

Carlo Hoop

Carlo Hoop speelde en speelt onder ander met Africa Djolé, The Surinam Music Ensemble,  Fra Fra Sound, De Nazaten en Gaga.
Hij schrijft zelf: Ik geef al meer dan 20 jaar succesvol les op verschillende muziekscholen, ben betrokken bij Muziek Maakt School en treed al jaren lang over de hele wereld op in verschillende bands.

Carlo Hoop Percussionist djembe

Op deze opname Speelt Carlo met Afrika Djolé, één van de eerste bands waar hij bij speelde. In de jaren 80 waren er nog weinig Afrikaanse bands bekend in Nederland.

……..of reageer onder dit artikel.


Reactie, Opmerking of Vraag:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Shares
Tweet
Share
Pin
Share