Clappyhappy Energizer – Happening (ook Online)

Wil je jouw medewerkers, collega’s of vrienden de handen eens flink uit de mouwen laten steken?
Wil je kijken of ze de hand-schoen willen opnemen?
Wil je dat ze elkaar eens flink onder handen nemen?
Dat kan allemaal met de hilarische ClappyHappy energizer met in de handen klappen van Beenhakkers Slagwerk.

ClappyHappy is een verrassend en enerverend programma met huishoudhandschoenen of werkhandschoenen. Teambuilding, in het ritme komen, afstemmen, contact maken, ondernemen, team-speler zijn, netwerken en samenwerken. Het kan allemaal in korte tijd verwezenlijkt worden op een actieve en hilarische manier.

Deze energizer is eventueel ook Online mogelijk (zelf voor huishoudhandschoenen zorgen).

Voor meer info: lees hieronder verder. Of klik hieronder een onderwerp aan in de pagina-inhoud:

energizer klappen, handen klappen, clap, clapping, clappyhappy

ClappyHappy

Een muzikaal, hilarisch en theatraal klap-spektakel met verschillende kleuren huishoudhandschoenen of werkhandschoenen. Dit alles komt in deze ritmische Energizer binnen korte tijd tot stand onder enthousiaste begeleiding van Hans Beenhakkers. Iedereen wordt meegenomen in het enthousiasme van het programma. Uw collega’s, medewerkers of teamleden zullen er weken later nog over praten.
Ook onderdelen van Bodypercussion maken deel uit van Clappy-Happy energizer. Bij langere energizers kunnen onderdelen van het Dijenkletsen voor nog meer vrolijke onderdelen zorgen.
Iedereen wordt actief en energiek betrokken. De stemming komt er goed in. Iedereen kan met een positief gevoel de bijeenkomst beginnen, vervolgen of afsluiten. De huishoudhandschoenen mogen na afloop mee naar huis als aandenken. De werkhandschoenen helaas niet, die worden duurzaam hergebruikt.


Bedankt voor de geweldige Energizer ClappyHappy tijdens onze bijeenkomst!

Stegeman / Campofrio Food Group

ClappyHappy Energizer en Happening

ClappyHappy kan zowel als ritmische Energizer en  als een iets langere  Happening ingezet worden. Bij een Happening Clappy-Happy worden werkvormen uit allerlei andere programma’s (uit bv Stemhappening) binnen de Clappy-Happy gecombineerd tot een afwisselend en veelzijdig programma.
Een Happening ClappyHappy is nog meer fun, afwisselender  en dynamischer dan een Energizer.

“ClappyHappy” is eenvoudig inzetbaar bij alle soorten gelegenheden en voor alle soorten groepen. Kick-off’s, congressen, conferenties, cursussen, trainingen, personeelsdagen, studiedagen, bedrijfsuitje, festiviteiten. Geschikt voor bijna alle soorten groepsactiviteiten, van bedrijven of instellingen tot particulier.

Voor groepen van 15 tot een paar honderd of meer personen. Op locatie, en jullie thema is in overleg inpasbaar.
De meest gebruikelijke lengtes van deze verrassende ritmische Energizer en Happening ClappyHappy zijn 15/20 of 30 minuten. Ander lengtes zijn in overleg mogelijk.

clappyhappy energizer huishoudhandschoenen

Over Klappen of in de Handen Klappen

In de handen klappen is samen met de stem het oudste instrument ter wereld, omdat ze allebei “ingebouwd” zijn in ons lichaam. We hebben er niets voor nodig, en je hoeft voor allebei niets te leren: iedereen kan zijn stem gebruiken en in zijn handen klappen.

Klappen als Oerinstrument

Wat deden mensen in de oertijd als ze ’s avonds in het donker bij elkaar zaten?
Juist! Verhalen vertellen. Of zingen, klappen en dansen. En nog steeds als mensen samen zitten rond een vuur, wordt er vaak gezongen en in de handen geklapt bij gebrek aan instrumenten, vooral in afgelegen streken en bij primitieve culturen.
Klappen, zingen en dansen / bewegen zijn ook de meest voor de hand liggende dingen bij alle soorten muziek. Kijk maar naar wat kleine kinderen doen bij muziek. Precies: bewegen / dansen, klappen en zingen.

handen klappen, hand clap - clapping, clappyhappy, bodypercussion, bodypercussie

Verschillende soorten van Klappen

Applaus is in onze cultuur de meest voorkomende manier van handenklappen, om zo waardering te laten blijken voor een prestatie, optreden, presentatie of persoon.

En bijna iedere cultuur kent het meeklappen met de muziek.
In Afrika of India is het zelf een manier waarop het publiek als het ware deel kan nemen aan het optreden, wat dan ook eigenlijk geen optreden is maar meer een uitnodiging tot deelname. Zo blijf je niet alleen toeschouwer, maar maak je al klappend ook echt deel uit van het muzikale gebeuren (dat kan overigens ook door dansen).
Dit gebeurt in het Westen bijvoorbeeld ook bij Gospel en Jazz.
Bij bepaalde soorten muziek is het “not done” om mee te klappen, zoals bijvoorbeeld bij Klassieke Muziek.
Ook bij body-percussion of lichaamspercussie wordt er veel geklapt.

Klapspelletjes / Clapping Games

Klapspelletjes (Clapping Games) worden vaak op de lagere school op het schoolplein gespeeld. Twee kinderen staan tegenover elkaar en klappen op elkaars handen. Vaak gebeurt dit op een kinderliedje, bijvoorbeeld “Ik stond laatst voor een poppenkraam” of “Daar kwam een jager”.
De laatste jaren zijn er onder invloed van Youtube veel nieuwe klapspelletjes ontstaan die je alleen kunt doen, eigenlijk meer een soort ‘kunstjes’.
Een variatie hierop is de Cup-song, die je met bekers doet in een kring op de grond, of aan tafel.

Gezondheidsvoordelen van klappen

  • De handen zitten vol met acupressuur drukpunten. In de handen klappen stimuleert en activeert deze drukpunten.
  • Volgens wetenschappelijk onderzoek zorgen veel klappen bij klapspelletjes bij kinderen tussen de 7 en 10 jaar voor een speciale stimulans in ontwikkeling van de hersenen.
  • Klappen stimuleert de productie van hormonen en stoffen waardoor we ons blij en gelukkig gaan voelen.
  • Zie de video hieronder voor een wetenschappelijke uitleg hoe klappen zelfs pijn weg kan nemen.
acupressuur, drukpunten, klappen, clapping games, clappyhappy

Viking Clap

Bij het EK voetbal 2016 is de zogenaamde “Viking Clap”, “Iceland Viking Chant”, ‘Volcano Clap’, of ‘Viking War Chant’ bekend geworden bij en na de wedstrijden van IJsland.
1 persoon geeft twee harde klappen op een grote trom, en iedereen antwoord met een klap in de handen boven het hoofd en roept heel hard “Hoe!!!”. Het begint heel langzaam en gaat langzaamaan steeds sneller.

viking clap, vulcano clap, Viking War Chant, iceland, EK voetbal 2016

Het verhaal gaat, dat de Viking Clap oorspronkelijk een oorlogskreet was om de vijand te imponeren (een ander soort wedstrijd :-).

Meer Informatie?

Neem contact op met Beenhakkers Slagwerk