Drum circle groeit uit tot een verenigde naties van ritmes

Drum circle groeit uit tot een verenigde naties van ritmes.
Leuke video over de drumcircle in Meridian Hill Park in Washington, DC, Amerika.
Verenigde naties is een halve vertaling van United Nations, eigenlijk zou “verenigde landen” duidelijker zijn.

Mensen met muziek instrumenten komen, klaar om te spelen. Vreemden staan op om te dansen. Menigten verzamelen er rond omheen. Je kunt ze elke zondag vinden bij Meridian Hill Park in Washington, DC Amerika. Al jaren maakt Willy Posey deel uit van de Meridian Hill Park drum cirkel.

WILLY POSEY: “Een paar jongens kwamen bij elkaar, en ze net begonnen gewoon met de cirkel. En het groeit, gewoon groeit, groeit, en groeit meer en meer door de jaren heen.”.

Abdel Elgizouzi komt bij aan de trommel cirkel sinds zijn verhuizing naar Washington vanuit Soedan.

ABDEL ELGIZOUZI: “Twaalf jaar geleden, zijn er een groep van ongeveer 10, 15 zwarte oudere mannen begonnen met spelen En kijk, nu zijn er bijna 150 drummers..”

Vandaag de dag zijn de nationaliteiten en etnische groepen van de Meridian Hill Park drummers net zo verschillend als de instrumenten en de beats die ze spelen. Kevin Lambert was de eerste blanke persoon die kwam spelen in de cirkel.

KEVIN LAMBERT: “Verschillende mensen stopten met drummen als ik op kwam dagen en zeiden: ‘Je kunt niet spelen met deze witte jongen.’ En dit ging zo een tijdje door. Tot leider van deze cirkel uiteindelijk zei: ‘Je kunt hier geen racisme bij halen. Dit gaat over muziek. Dit gaat niet over zwart of wit. Deze man kan spelen. Hij blijft.’ En zodra hij dat had gezegd, hield iedereen zijn mond, en het voorbij was. ”

Meer nieuwkomers komen elke week.

ADBEL ALGIZOUZI: “Het is nu niet alleen zwart Het is zwart, Chinees, Spaans, wit, overal vandaan. Iedereen komt met een trommel van zijn land, van zijn regio, van zijn volk…”

Muziekliefhebbers zijn altijd welkom.

KEVIN LAMBERT: “.. Het is een soort mengkroes samen De Afrikaanse ritmes, de project ritmes en de Cubaanse ritmes, de salsa ritmes”

De beats worden één als de verschillende mensen en culturen elkaar beïnvloedden.

ABDEL ELGIZOUZI: “En dat is de basis van deze cirkel.”

WILLY POSEY: “Kom maar hier en kom gewoon meedoen met ons “in de spirit”, zodat we gewoon maar kunnen blijven groeien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *