Stop met denken dat de drum alleen maar een muzikaal instrument is

De drum is niet alleen voor muzikanten, maar ook voor families, ouderen en kinderen.
Remo Belli, de overleden oprichter van drum-merk Remo, zei hiierover het volgende:

“Stop met denken dat de drum alleen maar een muzikaal instrument is. Begin drums te zien als een recreatief hulpmiddel voor ieder familie, een welzijns gereedschap voor iedere gepensioneerde, en een educatief middel voor iedere schoolklas.” “Stop met denken dat de drum alleen maar een muzikaal instrument is” verder lezen

Openbare Drumcircle-Happenings / PercussieWorkshops Hilversum 2017

Er komen meer openbare Drumcircle-Happenings / PercussieWorkshops in Hilversum. Dit komt door het succes van de vorige 2 Drumcircle-Happening / PercussieWorkshop op 22 januari en op 12 maart 2017.
Momenteel zijn er na de zomer 2017 geen nieuwe openbare Drumcircle-Happening / PercussieWorkshop in Hilversum meer gepland.

“Openbare Drumcircle-Happenings / PercussieWorkshops Hilversum 2017” verder lezen

Drumcircle-Happenings / PercussieWorkshops groepen met weinig geld

Ik vind het erg inspirerend om Drumcircle-Happenings / PercussieWorkshopsg te geven, de leukste manier om samen met een groep te trommelen zonder enige voorkennis.
Daarom ben ik graag bereid tegen zeer gereduceerde tarief Drumcircle-Happening / PercussieWorkshop te geven voor groepen met weinig geld: kinderen van  basisscholen, BSO’s, kinderen met leerachterstand, kleuters, ouderen, mensen met een verstandelijk beperking, parkinson of alzheimer, of andere groepen met weinig geld.
Zeg maar een “low-budget” optie. Van onder de 10 tot boven de 100 personen, in heel Nederland (en Vlaanderen).

“Drumcircle-Happenings / PercussieWorkshops groepen met weinig geld” verder lezen

Drum circles workshops – English

Let your group explore and experience the values that create a successful group-improvisation on drums. Build community through hands-on music making!  Men, women and children are welcome to join the fun of a drum circle. No experience with drumming is needed, and no musical training. We will communicate with each other with rhythm and share the joy of improvising music that is being created together in-the-moment. A spontaneous rhythmic jam-session for all skill levels, also non-rhythmic or non-musical persons.

“Drum circles workshops – English” verder lezen

Trommelen – Percussie – Drummen met Kinderen

 • Alle kinderen houden van muziek, en zeker van ritme, drummen en trommelen.
 • In plaats van een schoolse ritme-les, staat de zelfexpressie van de kinderen, eigen inbreng, onderlinge communicatie en contact voorop bij percussie met kinderen.
 • Samen trommelen vergt nog een extra stapje, en dat kunnen ze leren in deze Drumcircle-Happening/PercussieWorkshop of DrumWorkshop.
 • Leuk en leerzaam voor voor bijvoorbeeld basisschool, Scholen, BSO, kinderopvang of Feestjes.
“Trommelen – Percussie – Drummen met Kinderen” verder lezen

Sjamanistische Drum Circle

shamanic drum circle sjamanen indianen

Een Sjamanistische drum circle of een “native American drum Circle” is iets totaal anders anders dan een begeleidde (facilitated) Drumcircle-Happening van Arthur Hull zoals ik begeleid.
In een native American (Indianen) Drumcircle zitten mannen rond één (of meerdere) drums en slaan samen met een stok op dezelfde trommel(s), spelen hetzelfde ritme en zingen.
Soms worden er ratels gebruikt, en het samen trommelen is vooral gericht op het spirituele in plaats van muzikale aspecten.
Voor Native Americans (Indianen) is de drum het belangrijkste instrument.

“Sjamanistische Drum Circle” verder lezen

Freeform Hippie Thunder Drumcircle videos

Sommige drumcircles zijn zonder enige begeleiding. Arthur Hull noemt dat “freeform hippie thunder drumcircles”. Vrije vorm, hippie, donder cirkels. Gewoon allemaal lekker ongegeneerd rammen en “gaan met die banaan” zeg maar :-).
Deze vorm komt voort uit de Rainbow-gatherings, die ontstonden in Amerika na de jaren 70, en veel weg hadden van het originele Woodstock festival, maar dan zonder centraal podium.

“Freeform Hippie Thunder Drumcircle videos” verder lezen

Trommelen – Drummen met een Verstandelijke Beperking

Een Drumcircle-Happening / PercussieWorkshop met djembés en percussie-instrumenten is uitermate  geschikt voor een groep mensen met een verstandelijke beperking. Zoals  bijvoorbeeld in verzorging tehuizen, verpleeg tehuizen of woonvormen. Vooral omdat er bij het drummen of trommelen niets hoeft en niets moet. Muziek spreekt het onbewuste deel van ons  en de ziel aan, waar de verstandelijke beperking vaak geen vat op heeft. Zo kan er altijd 1 of andere vorm van (al dan n iet onverwachte) muziek uit de deelnemers komen.

“Trommelen – Drummen met een Verstandelijke Beperking” verder lezen

Trommelen – Percussie – Drummen voor bedrijven en trainingen

 • Samen muziek te maken met eenvoudig bespeelbare percussie-instrumenten.
 • Ontmoet elkaar in het Trommelen / Drummen en vind elkaar zonder woorden.
 • Bereik spontane Samenwerking zonder vooraf een plan te maken.
 • Wanneer draag ik iets bij aan het geheel en wanneer niet?
 • Hoe kan ik luisteren naar anderen luisteren en wat is dat eigenlijk?
 • Hoe kan ik anderen meenemen, leiden? En hoe kan ik anderen volgen?
 • Ontdek jouw creatieve energie in een verrassende Drumcircle-Happening / PercussieWorkshop
“Trommelen – Percussie – Drummen voor bedrijven en trainingen” verder lezen

Trommelen – Drummen – Percussie in een Gemeenschaps-Drumcircle-Happening

Arthur Hulls’ openbare gemeenschaps-Drumcircle-Happenings / PercussieWorkshops zijn openbare, familie-vriendelijke trommel-bijeenkomsten waar iedereen bij welkom is, van kinderen tot opa’s en oma’s, en alles wat ertussen zit. Ook alle muzikale niveaus zijn welkom, van absolute beginners tot ervaren drummers. Iedereen kan op zijn of haar niveau een bijdrage leveren aan de gezamenlijk gecreëerde ritmes en het gezamenlijk muziekmaken tijdens de gemeenschaps-Drumcircles.

“Trommelen – Drummen – Percussie in een Gemeenschaps-Drumcircle-Happening” verder lezen

Trommelen – Percussie – Drummen voor Scholen en Onderwijs

 • Drum-Workshops met oa. Djembe’s voor zowel de basisschool als voor middelbaar onderwijs.
 • De lengte is 60 (of evt. 45 of 30)  minuten.
 • Er kunnen meerdere groepen op 1 dag gepland worden (korte pauze tussendoor).
 • Voor (leerlingen van) scholen is er een speciaal lager tarief voor een Drumcircle-Happening / PercussieWorkshop, vanwege het vaak beperkte budget.
“Trommelen – Percussie – Drummen voor Scholen en Onderwijs” verder lezen