Drumcircle Videos

Drumcircle Videos met voorbeelden van een Drumcircle-Happening / Interactieve Ritmecirkel, zodat je een idee kunt krijgen wat een Drumcircle (Arthur Hull style) of Interactieve ritmecirkel inhoudt.

Drumcircle Videos

Arthur Hull’s Jaarlijkse Drum Circle – NAMM 2010

Een Drumcircle-Happening / Interactieve Ritmecirkel, begeleid door Arthur Hull op een Amerikaanse Muzikanten Meeting in 2010 tijdens een grote muziekbeurs.


World Rhythm Festival, Seattle

Een hele grote Drumcirkel bij de Drumcircle World Rhythm Festival in Seattle in 2012, gefaciliteerd door (wie anders dan) Arthur Hull.


interview Arthur Hull

Een leuk interview met Arthur Hull, waarin hij uitlegt wat een gefaciliteerde Drumcircle-Happening / Interactieve Ritmecirkel inhoudt.



Namm Drumcircle Videos 2014

Een afspeellijst van een aantal Youtube-video’s van de hele grote jaarlijkse (al 20 jaar lang!!) en de langst bestaande) drumcirkel bij de jaarlijkse Amerikaanse  NAMM muziekbeurs (National Association of Music Merchants – Landelijke vereniging van muziek handelaren) .
Deze video’s zijn opgenomen in januari 2014 in het Anaheim Convention Center in Anaheim, onder Los Angeles in Californië (bijna Mexico).
De NAMM is ook een jaarlijkse ontmoetingsplaats waar (professionele) drummers en percussionisten van de hele wereld elkaar ontmoeten. Er is van alles over drums te vinden. De beurs is niet open voor “publiek”.

De drumcircle die je hier op de video’s ziet wordt geleid door Arthur Hull (who other?) en ook door Christine Stevens, en nog een paar andere mensen die ik niet ken.



Drumcircle groeit uit tot een verenigde naties van ritmes

Leuke Drumcircle videos over de Drumcircle in Meridian Hill Park in Washington, DC, Amerika.
Verenigde naties is een halve vertaling van United Nations, eigenlijk zou “verenigde landen” duidelijker zijn.

Mensen met muziek instrumenten komen, klaar om te spelen. Vreemden staan op om te dansen. Menigten verzamelen er rond omheen. Je kunt ze elke zondag vinden bij Meridian Hill Park in Washington, DC Amerika. Al jaren maakt Willy Posey deel uit van de Meridian Hill Park drum cirkel.

WILLY POSEY: “Een paar jongens kwamen bij elkaar, en ze net begonnen gewoon met de cirkel. En het groeit, gewoon groeit, groeit, en groeit meer en meer door de jaren heen.”.

Abdel Elgizouzi komt bij de trommel cirkel sinds zijn verhuizing naar Washington vanuit Soedan.
ABDEL ELGIZOUZI: “Twaalf jaar geleden, zijn er een groep van ongeveer 10, 15 zwarte oudere mannen begonnen met spelen En kijk, nu zijn er bijna 150 drummers..”

Vandaag de dag zijn de nationaliteiten en etnische groepen van de Meridian Hill Park drummers net zo verschillend als de instrumenten en de beats die ze spelen. Kevin Lambert was de eerste blanke persoon die kwam spelen in de cirkel.
KEVIN LAMBERT: “Verschillende mensen stopten met drummen als ik op kwam dagen en zeiden: ‘Je kunt niet spelen met deze witte jongen.’ En dit ging zo een tijdje door. Tot leider van deze cirkel uiteindelijk zei: ‘Je kunt hier geen racisme bij halen. Dit gaat over muziek. Dit gaat niet over zwart of wit. Deze man kan spelen. Hij blijft.’ En zodra hij dat had gezegd, hield iedereen zijn mond, en het voorbij was. “

Meer nieuwkomers komen elke week.
ADBEL ALGIZOUZI: “Het is nu niet alleen zwart Het is zwart, Chinees, Spaans, wit, overal vandaan. Iedereen komt met een trommel van zijn land, van zijn regio, van zijn volk…”

Muziekliefhebbers zijn altijd welkom.
KEVIN LAMBERT: “.. Het is een soort mengkroes samen De Afrikaanse ritmes, de project ritmes en de Cubaanse ritmes, de salsa ritmes”

De beats worden één als de verschillende mensen en culturen elkaar beïnvloedden.
ABDEL ELGIZOUZI: “En dat is de basis van deze cirkel.”

WILLY POSEY: “Kom maar hier en kom gewoon meedoen met ons “in de spirit”, zodat we gewoon maar kunnen blijven groeien.”


Freeform Hippie Thunder Drumcircle videos

Sommige drumcircles zijn zonder wat van soort begeleiding dan ook. Arthur Hull noemt dat “freeform hippie thunder drumcircles”. Vrije vorm, hippie, donder cirkels. Gewoon allemaal lekker ongegeneerd rammen en “gaan met die banaan” zeg maar :-).
Deze vorm komt voort uit de Rainbow-gatherings, die ontstonden in Amerika na de jaren 70, en veel weg hadden van het originele Woodstock festival 1969, maar dan zonder centraal podium.

Een andere uitdrukking die hij hiervoor gebruikt is “crash-burn-and-die” of “anarchistic” (anarchistisch, zonder enige regel of vorm). Iemand begint, anderen gaan meespelen, en je speelt een ritme gewoon net zolang door tot het verongelukt/neerstort, verbrand en doodgaat. Dan begint er iemand weer een nieuwe ritme. In tegenstelling tot begeleidde drumcircles is er meestal weinig evolutie en overgang binnen een ritme. I.p.v. dat de veranderingen langzaam en geleidelijk gaan (met af en toe een duwtje van de facilitator) stort in een freeform hippie thunder drumcircle een ritme op een gegeven moment gewoon in, en dan begint er ergens in de cirkel weer een nieuw ritme wat opgepakt wordt door de anderen.

In Amerika zijn er heel veel van deze drumcircles, incidenteel, maandelijks of zelfs wekelijks. Er wordt daar ook veel gedanst bij de drumcircle, in het midden en/of eromheen. Ook dansen met hoepels (hulla-hoop), jongleren en vuurspugen wordt veel gedaan in en om de freeform hippie thunder drumcircle.
Afhankelijk van waar het is en wie er komen kan de drumcircle soms meer Afrikaans georiënteerd zijn, soms meer Latin, of soms meer Arabisch.

Videos

Hieronder een paar video-voorbeelden, met soms ook oudere hippies (verouderde hippies :-). En een paar foto;s, omdat oude hippies en anarchisten voor zulke leuke plaatsje zorgen :-).

Foto’s

thunder drumcircle
hippie drumcircle

……..of reageer onder dit artikel.


Reactie, Opmerking of Vraag:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Shares
Tweet
Share
Pin1
Share