Drumhappenings / drumcircle-workshops voor bedrijven en trainingen

Ontdek hoe je in een korte periode kunt leren met eenvoudig bespeelbare percussie-instrumenten samen muziek te maken. Hierdoor vind en en ontmoet je elkaar zonder woorden. Een spontane samenwerking zonder een plan vooraf te maken.
Wanneer draag ik iets bij aan het geheel en wanneer niet?
Hoe kan ik luisteren naar anderen luisteren en wat is dat eigenlijk?
Hoe kan ik anderen meenemen, leiden? En hoe kan ik anderen volgen?

BeenhakSlagwDrumcircle.2
De begeleider van de Drumhappenings / drumcircle-workshops voor bedrijven en trainingen helpt de groep stapsgewijs naar het punt waarop alle deelnemers, in het moment, een zelf-bedacht ritme kunnen spelen, wat tegelijkertijd met de anderen samen een geheel vormt. Er zijn geen fouten, alleen mogelijkheden om te leren. Bij een Drumhappening / drumcirkel-workshop wordt niet gezegd WAT je moet spelen, er wordt alleen door middel van leren door ervaring duidelijk gemaakt HOE je het beste kan  spelen. Vrij en spontaan samenspel ipv door regels gedwongen  samenwerken.

inhoud Drumhappening / drumcircle-workshop

Het gaat in een Drumhappening / drumcirkel-workshop niet om persoonlijke technieken of vaardigheden, maar om de bereidheid om te luisteren naar en open te staan voor de anderen (en wat zij spelen). In een Drumhappening / drumcircle-workshop is belangrijk dat wat bijdraagt aan het groeps-bewustzijn, en niet de persoonlijke prestaties van de verschillende deelnemers. Zoek naar de overeenkomsten met de anderen (positief)  ipv. de verschillen (negatief).

De voorwaarden voor succesvol muziekmaken in een Drumhappening / drumcircle-workshop, zoals samenwerken, interactie, communicatie, afstemmen, reageren en luisteren, kunnen rechtstreeks worden vertaald naar metaforen die op uw groep, bedrijf of instelling van toepassing zijn.

Praktisch

Ervaring met muziek, ritme of drummen is niet nodig.
Een Drumhappening / drumcircle-workshop is mogelijk voor groepen van ongeveer 10 tot 200 deelnemers. Andere groepsgroottes in overleg.
Een Drum-happening / drumcircle-workhop duurt minimaal 45 of 60 minuten. Andere beschikbare lengtes zijn 75, 2×40 of 2x 55 minuten (in overleg zijn andere lengtes mogelijk).

Effect

Binnen een begeleidde (of gefaciliteerde) Drumhappening / drumcircle-workshop ondergaan de leden van de groep een gezamenlijke leerervaring. De inzichten die in de Drum-happening / drumcirkel-workshop naar voren komen werken positief op de samenwerking binnen de groep: uw bedrijf, afdeling, team etc. Het creatieve proces van samen-muziekmaken bij Drum-happenings / drumcircle-workshops haalt de deelnemers uit de gangbare verhoudingen binnen het bedrijf. Samen wordt er met plezier en enthousiast muziek gemaakt, waardoor er op een nieuwe manier verbinding gemaakt kan worden.

Lees meer op de Verzamel-pagina Drumhappenings / Drumcircle-workshops