Trommelen – Percussie – Drummen voor bedrijven en trainingen

 • Samen muziek te maken met eenvoudig bespeelbare percussie-instrumenten.
 • Ontmoet elkaar in het Trommelen / Drummen en vind elkaar zonder woorden.
 • Bereik spontane Samenwerking zonder vooraf een plan te maken.
 • Wanneer draag ik iets bij aan het geheel en wanneer niet?
 • Hoe kan ik luisteren naar anderen luisteren en wat is dat eigenlijk?
 • Hoe kan ik anderen meenemen, leiden? En hoe kan ik anderen volgen?
 • Ontdek jouw creatieve energie in een verrassende Drumcircle-Happening / PercussieWorkshop of een Energizer.
BeenhakSlagwDrumcircle.2
 • Drumhappenings / drumcircle-workshops voor bedrijven en trainingen
 • De begeleider (facilitator) helpt de groep stapsgewijs naar het punt waarop de deelnemers een in het moment, zelf-bedacht ritme kunnen spelen, wat tegelijkertijd met de anderen samen een geheel vormt.
 • Er zijn geen fouten Bij een Drumhappening / Drumcirkel-workshop, alleen mogelijkheden om te leren.
 • Er wordt niet gezegd WAT je moet spelen, er wordt alleen door middel van leren door ervaring duidelijk gemaakt HOE je het beste kan  spelen.
 • Vrij en spontaan samenspel ipv door regels gedwongen  samenwerken.

inhoud Drumhappening / drumcircle-workshop

Het gaat in een Drumcircle-Happening / PercussieWorkshop niet om persoonlijke technieken of vaardigheden, maar om de bereidheid om te luisteren naar en open te staan voor de anderen (en wat zij spelen). In een Drumcircle-Happening / PercussieWorkshop is belangrijk dat wat bijdraagt aan het groeps-bewustzijn, en niet de persoonlijke prestaties van de verschillende deelnemers. Zoek naar de overeenkomsten met de anderen (positief)  ipv. de verschillen (negatief).

De voorwaarden voor succesvol muziekmaken in een Drumhappening / drumcircle-workshop, zoals samenwerken, interactie, communicatie, afstemmen, reageren en luisteren, kunnen rechtstreeks worden vertaald naar metaforen die op uw groep, bedrijf of instelling van toepassing zijn.


“Het was een zeer geslaagde Drumcircle-Happening / PercussieWorkshop. Mijn collega’s raken er niet over uitgepraat. De heren zijn nog regelmatig een solo aan ’t drummen op hun bureau :-). Het is in ieder geval een zeer geslaagde start geweest voor de nieuwe afdeling. De kou is uit de lucht en iedereen is met veel enthousiasme bezig om alles draaiende te krijgen. Nogmaals bedankt voor je workshop. We vonden dat je het op een leuke, enthousiaste en humoristische wijze hebt vormgegeven.”

EPZ

Praktisch

Ervaring met muziek, ritme of drummen is niet nodig.
Een Drumcircle-Happening / PercussieWorkshop is mogelijk voor groepen van ongeveer 10 tot 200 deelnemers. Andere groepsgroottes in overleg.
Een Drumcircle-Happening / PercussieWorkshop duurt minimaal 45 of 60 minuten. Andere beschikbare lengtes zijn 75, 2×40 of 2x 55 minuten (in overleg zijn andere lengtes mogelijk).

Effect

Binnen een begeleidde (of gefaciliteerde) Drumcircle-Happening / PercussieWorkshop ondergaan de leden van de groep een gezamenlijke leerervaring. De inzichten die in de Drumcircle-Happening / PercussieWorkshop naar voren komen werken positief op de samenwerking binnen de groep: uw bedrijf, afdeling, team etc. Het creatieve proces van samen-muziekmaken bij Drumcircle-Happening / PercussieWorkshops haalt de deelnemers uit de gangbare verhoudingen binnen het bedrijf. Samen wordt er met plezier en enthousiast muziek gemaakt, waardoor er op een nieuwe manier verbinding gemaakt kan worden.

Lees meer op de Verzamel-pagina DrumcircleHappenings / PercussieWorkshops