Stop met denken dat de drum alleen maar een muzikaal instrument is

De drum is niet alleen voor muzikanten, maar ook voor families, ouderen en kinderen.
Remo Belli, de overleden oprichter van drum-merk Remo, zei hiierover het volgende:

“Stop met denken dat de drum alleen maar een muzikaal instrument is. Begin drums te zien als een recreatief hulpmiddel voor ieder familie, een welzijns gereedschap voor iedere gepensioneerde, en een educatief middel voor iedere schoolklas.” “Stop met denken dat de drum alleen maar een muzikaal instrument is” verder lezen

Ouderen Drum-happening / Drumcircle-workshop

Trommelen in een Drumhappening / Drumcircle-workshop is uitstekend geschikt voor alle soorten oudere mensen. Het programma wordt aangepast aan wat er mogelijk is voor de deelnemers en eventuele beperkingen.
Alles wat de oudere deelnemers aan kan spreken wordt gebruikt om de bijeenkomst tot een succes te maken. Dit leidt vaak tot een bijzondere en intieme groepsdynamiek.

Oudere mensen (of zoals vroeger gezegd werd: bejaarden ) houden van muziek, en kunnen op oudere leeftijd vaak nog heel goed liedjes zingen en trommelen. Het gezamenlijk zingen van een (oud) liedje dat iedereen kent en eenvoudig meetrommelen of mee-slaan is voor deelnemers vaak al een unieke positieve ervaring. Er komt als vanzelf “leven in de brouwerij” en iedereen doet enthousiast op zijn eigen manier mee.
Hierdoor ontstaat op eenvoudige wijze als vanzelf een sterk groepsgevoel, en een gevoel van “erbij-horen”. Dit laatste is bij ouder worden of ernstige ziektes voor bewoners vaak erg belangrijk.

“Ouderen Drum-happening / Drumcircle-workshop” verder lezen

drumcircle-percussieworkshops groepen met weinig geld

Ik vind het erg inspirerend om drumcircles geven, de leukste manier om samen met een groep te trommelen zonder enige voorkennis.
Daarom ben ik bereid tegen zeer gereduceerde tarief drumcircle-percussieworkshops te geven voor groepen met weinig geld: kinderen van  basisscholen, BSO’s, kinderen met leerachterstand, kleuters, ouderen, mensen met een verstandelijk handicap, of andere groepen met weinig geld.
Zeg maar een “low-budget” optie. Van onder de 10 tot boven de 100 personen, in heel Nederland (en Vlaanderen).

“drumcircle-percussieworkshops groepen met weinig geld” verder lezen

Drum circles workshops – English

Let your group explore and experience the values that create a successful group-improvisation on drums. Build community through hands-on music making!  Men, women and children are welcome to join the fun of a drum circle. No experience with drumming is needed, and no musical training. We will communicate with each other with rhythm and share the joy of improvising music that is being created together in-the-moment. A spontaneous rhythmic jam-session for all skill levels, also non-rhythmic or non-musical persons.

“Drum circles workshops – English” verder lezen