Energizer Boomwhackers (korte verfrissende workshop)

Een Energizer of Workshop met de vrolijke, gekleurde, plastic “boomwhackers” buizen. Het woord Boomwhackers spreek je uit als boemwekkers.

 • Een energizer Boomwhackers is 1 van de meest geboekte, vrolijke, en enthousiaste Energizers.
 • Iedereen in no-time fris, enthousiast en geïnspireerd.
 • Ochtendhumeur, after lunch dip of after diner dip in de groep verdwijnen als sneeuw voor de zon.
 • Een energieke start, onderbreking of afsluiting van jullie bijeenkomst.
 • Geschikt voor alle soorten groepen en locaties.
 • Snel inzetbaar, korte voorbereiding, snel opgeruimd.

In korte tijd geniet ook jouw groep van eenvoudig en swingend samenspel en de humoristische presentatie. Nieuwe energie stroomt door de zaal.
En een Energiser of Workshop Boomwhackers laat je natuurlijk verzorgen door de “boomwhacker-koning” Hans Beenhakkers!

Workout boomwhackers

Energizer Boomwhackers van 30, 20 of 15 minuten

Iedere kleur boomwhacker heeft een eigen toon. Door iedere kleur een verschillend ritme te laten spelen ontstaat er al snel een swingende ritme-compositie.

Als vanzelf versterkt een energizer Boomwhackers het groepsgevoel. Tijdens de Energizer is iedereen actief samen bezig, er wordt veel gelachen en naar elkaar gekeken. Er komt er nieuwe energie in de groep, en er ontstaat er een vrolijke, aangename, enthousiaste en positieve sfeer. Hierna kunnen jullie de bijeenkomst met frisse  energie beginnen, met vernieuwde  energie voortzetten, of met een positief gevoel afsluiten.

Na een energieke en enthousiaste warming-up volgen er een aantal eenvoudige en ludieke oefeningen en spelletjes.  Daarna gaat iedere kleur boomwhacker een verschillend (eenvoudig) ritme spelen wat elkaar aanvult. Op die manier ervaar je dat het muzikale geheel veel meer is dan de som der delen (synergie). In korte tijd ontstaat zo op ontspannen wijze een eenvoudige muzikale ritme-compositie. De groep verrast zichzelf met een imponerend eindresultaat.

Waaruit bestaat de Energiser Boomwhackers van Beenhakkers Slagwerk – Trommelen.nu precies?

 • Een korte Lichamelijke warming-up.
 • Een Energieke Uptempo boomwhacker Workout.
 • Groepsgevoel opbouwen en Afstemmen op elkaar.
 • Meespelen met bekende muziek en leuke ritmes.
 • Eenvoudig gebruik van stem (meer een soort yell of lawaai maken met de stem), met een korte warming-up voor de stem vooraf.
 • Ruimte voor vrije expressie en er “even flink op los rammen” (bij niet al te grote groepen).

Mogelijkheden Energizer of Workshop Boomwhackers

 • Geschikt als ijsbreker, intermezzo of uitsmijter.
 • Voor ieder soort meeting, vergadering, conferentie, training, locatie of feestelijke bijeenkomst.
 • Zowel voor bedrijven, privé als voor allerlei soorten groepen en instellingen.
 • Voor groepen van 10 tot meer dan 1000 personen (grotere groepen in overleg).
 • Tijdsduur van 15, 20 of 30 minuten (andere lengtes in overleg).

We hebben een hele leuke energizer boomwhackers gehad. Iedereen vond het leuk. Mede daardoor een gezellige sfeer de rest van de avond. Dank daarvoor.

KVLO IJselstreek

Boomwhackers Energizer Workout

Een extra fysieke boomwhackers Energizer met heel veel beweging en lichamelijke inspanning. 15 tot 25 minuten er flink tegenaan gaan op een ritmische en muzikale manier. Je even goed in het zweet werken. Al dan niet met stropdas en colbert (die mogen ook uit) of mantelpakje :-).


Boomwhacker Workshop / Happening

In een langere Boomwhacker Workshop / Happening (±45-60 minuten) worden verschillende werkmethodes gecombineerd tot een veelzijdig en verrassend spektakel. Voorbeelden van onderdelen van dit programma zijn boomwhackers, bodypercussion, voetbalstadion-zingen en klappen in de handen.

De ruimte en stoelopstelling aanpassen is hiervoor niet nodig. Daardoor kun je dit programmaonderdeel dus overal heel makkelijk en snel inzetten.

In een Boomwhackers Workshop / Happening combineert de begeleider onderdelen van de Energiser boomwhacker met verschillende andere werkvormen. Via Bodypercussie en stembevrijding maken we bijvoorbeeld lichaam en stem los.
Daarna leert de groep zelf ritmes te vinden die bij elkaar passen en samen goed werken. Dit gebeurt volgens het principe van begeleidde drumcircles .
Uiteindelijk zet de begeleider alles in wat op dat moment nodig is om de Boomwhackers Workshop / Happening tot een succes te maken.

Waarom juist een Energizer of Workshop Boomwhackers ?

 • Omdat iedereen een boomwhacker vrijwel onmiddellijk kan bespelen.
 • Daarom is er ook totaal geen muzikale kennis nodig.
 • Vanwege de eenvoud van het instrument. Binnen een paar minuten na aanvang van de energizer boomwhackers is jouw hele groep al “aan de slag”.
 • Speciaal belangrijk is dat jullie zelf samen de ideale opening, ijsbreker, intermezzo, afsluiting of uitsmijter van jullie evenement bewerkstelligen .

Samenvattend begeleidt Hans iedereen om op ontspannen en humoristische manier. Hierdoor komt de groep via muzikaal samenwerken tot een inspirerend en energiek eindresultaat.
Is jouw groep wel slagbestendig? Ben je zelf misschien snel van slag?

boomwhackers-boomwhacker

Praktische voordelen Boomwhackers

 • Boomwhackers zijn veel eenvoudiger uit te delen onder de deelnemers. Ook bij grotere groepen zijn er geen lange opbouwtijden.
 • Ze zijn veel eenvoudiger te bespelen, en maken veel minder lawaai dan “gewone” percussie-instrumenten . Zodoende is er veel minder kans op geluidsoverlast met aangrenzende groepen of de buren.
 • Het is niet noodzakelijk de zaal niet om te bouwen (zoals voor een percussieworkshop of drumcirkel).
 • Een energizer boomwhackers is heel eenvoudiger en snel inzetbaar. Daardoor is hij ook geschikt voor een snelle en korte onderbreking van jullie bijeenkomst.

Video’s Energizer Boomwhackers Workshop

Beenhakkers Slagwerk – Trommelen.nu gebruikt de boomwhackers in de energizer boomwhackers ongeveer zoals in dit filmpje hieronder. Alleen dan met maar 4 verschillende boomwhackers, zodat alle wat eenvoudiger en sneller te leren is.

Dit filmpje hieronder laat zien hoe een Energizer Boomwhackers er bij Beenhakkers Slagwerk – Trommelen.nu ongeveer uitziet. Dit filmpje is van een ander Engelse aanbieder, maar vergelijkbaar met wat Beenhakkers Slagwerk doet.

Links Boomwhackers

NB: Boom Breakers of Breaker boom zijn iets heel anders. Dat zijn een soort automatische boor-armen of een pneumatisch boor die aan een graafmachine vast zit.