Energizer Boomwhackers (korte verfrissende workshop)

Iedereen in no-time fris, enthousiast en geïnspireerd. Ochtendhumeur, after lunch dip of after diner dip in de groep verdwijnen als sneeuw voor de zon met een vrolijke, enthousiaste Energizer met Boomwhackers.

Een energizer met de vrolijke gekleurde plastic buizen “boomwhackers” (spreek uit: boemwekkers.) is een energieke start, onderbreking of afsluiting van jullie bijeenkomst. Geschikt voor alle soorten groepen en  locaties.
In korte tijd geniet jouw groep van eenvoudig, vrolijk en swingend samenspel. Nieuwe energie stroomt door de zaal.

En een energiser boomwhackers laat je natuurlijk verzorgen door de “boomwhackerkoning of boomwhacker-koning” Hans Beenhakkers.

Energizer Boomwhackers van 30, 20 of 15 minuten

Iedere kleur boomwhacker heeft een eigen toon, en door iedere kleur een verschillend ritme te laten spelen ontstaat er al snel een swingende ritme-compositie.

Als vanzelf wordt in een energizer Boomwhackers het groepsgevoel versterkt. Er komt er nieuwe energie in de groep, en er ontstaat er een aangenaam enthousiaste en positieve sfeer. Hierna kan de bijeenkomst met frisse  energie beginnen, met vernieuwde  energie worden voorgezet, of met een positief gevoel worden afgesloten.

Na een energieke en enthousiaste warming up worden er een aantal eenvoudige en ludieke oefeningen en spelletjes gedaan.  Daarna speelt iedere kleur boomwhacker speelt een eigen (eenvoudig) ritme wat elkaar aanvult, zodat het muzikale geheel meer is dan de som der delen (synergie). In korte tijd wordt zo een eenvoudige muzikale ritme-compositie in elkaar gezet, met een verrassend eindresultaat.

Geschikt als ijsbreker, intermezzo of uitsmijter. Voor ieder soort meeting, vergadering, conferentie, training, locatie of feestelijke bijeenkomst. Zowel voor bedrijven, privé als voor allerlei soorten groepen en instellingen. Een energizer boomwhackers is mogelijk voor groepen van 12 tot 1200 personen (grote groepen in overleg), in de tijdsduur van 15, 20 of 30 minuten (andere lengtes in overleg).

Waarom juist een Energizer Boomwhakkers

Omdat een boomwhacker vrijwel onmiddellijk door iedereen bespeeld kan worden. Er is totaal geen ritmische of muzikale kennis nodig. Binnen een paar minuten na aanvang van de energizer boomwhackers is jouw hele groep al “aan de slag” om samen de ideale opening, ijsbreker, intermezzo, afsluiting of uitsmijter van jouw evenement te bewerkstelligen.

Op ontspannen en humoristische manier wordt iedereen begeleid om via muzikaal samenwerken met elkaar tot een inspirerend en energiek eindresultaat te komen.
Is jouw groep wel slagbestendig? Bent je zelf misschien snel van slag?

boomwhackers-boomwhacker

Praktische voordelen Boomwhackers
Boomwhackers zijn veel eenvoudiger uit te delen onder de deelnemers, ook bij grotere groepen (geen lange opbouwtijden). Ze zijn veel eenvoudiger te bespelen, en maken veel minder lawaai dan “gewone” percussie-instrumenten (veel minder kans op geluidsoverlast met aangrenzende groepen of de buren). Bovendien is het niet per se noodzakelijk de zaal niet om te bouwen (zoals voor een percussieworkshop of drumcirkel).
Kortom: een energizer boomwhackers veel eenvoudiger inzetbaar, en ook geschikt voor een snelle en korte onderbreking. Bovendien zijn de prijzen lager vergeleken met een drumcirkel of een percussieworkshop !

Lees meer praktische informatie over de boomwhacker zelf op deze pagina.

Interne links:
Wat zijn boomwhackers?
verzamelpagina over boomwhackers
pagina over boomwhacker-happening
pagina over Boomwhacker in het Engels / Boomwhackers English
pagina met video’s boomwhackers
Mogelijkheden met de boomwhacker. Wat kun je er allemaal nog meer mee doen.

Externe links:
Wikipedia over boomwhackers
boomwhackers.com
de website van Craig Ramsell, de uitvinder van de boomwhackers

NB: Boom Breakers of Breaker boom zijn iets anders, een soort automatische boor-armen.

Videos Energizer Boomwhackers

Beenhakkers Slagwerk gebruikt de boomwhackers in de energizer boomwhackers ongeveer zoals in dit filmpje hieronder, alleen dan maar 4 verschillende boomwhackers, dus wat eenvoudiger en sneller te leren :-).

Dit filmpje hieronder laat zien hoe een Energizer Boomwhackers er bij Beenhakker Slagwerk ongeveer uitziet (dit is van een ander Engels bedrijf, maar enigszins vergelijkbaar).