energizer boomwhackers

Een energizer met de gekleurde vrolijke plastic buizen “boomwhackers” (spreek uit: boemwekkers.) is een energieke start of onderbreking van jullie bijeenkomst. Geschikt voor alle soorten groepen en  locaties.
Binnen korte tijd geniet jouw groep van eenvoudig, vrolijk en swingend samenspel. Iedereen wordt er weer fris, enthousiast en geïnspireerd van.

En een energiser met boomwhackers laat je natuurlijk verzorgen door de “boomwhackerkoning of boomwhacker-koning” Hans Beenhakkers.

Energizer Boomwhackers (korte sessie) van 30 of 20 minuten

Iedere kleur boomwhacker heeft een eigen toon, en door iedere kleur een verschillend ritme te laten spelen ontstaat er al snel een op Afrikaanse leest geschoeide, swingende ritme-compositie.

Als vanzelf wordt in een energizer Boomwhackers het groepsgevoel versterkt. Er komt er nieuwe energie in de groep, en er ontstaat er een aangenaam enthousiaste en positieve sfeer. Hierna kan de bijeenkomst met frisse  energie beginnen, met vernieuwde  energie worden voorgezet, of met een positief gevoel worden afgesloten.

Na een energieke en enthousiaste warming up worden er een aantal eenvoudige en ludieke oefeningen en spelletjes gedaan.  Daarna speelt iedere kleur boomwhacker speelt een eigen (eenvoudig) ritme wat elkaar aanvult, zodat het muzikale geheel meer is dan de som der delen (synergie). In korte tijd wordt zo een eenvoudige muzikale ritme-compositie in elkaar gezet, met een verrassend eindresultaat.

Geschikt als ijsbreker, intermezzo of uitsmijter. Voor ieder soort meeting, vergadering, conferentie, training, locatie of feestelijke bijeenkomst. Zowel voor bedrijven, privé als voor allerlei soorten groepen en instellingen. Een energizer met boomwhackers is mogelijk voor groepen van 12 tot 1200 personen (grote groepen in overleg), in de tijdsduur van 15, 20 of 30 minuten (andere lengtes in overleg).

Waarom juist Boomwhakkers

Omdat een boomwhacker vrijwel onmiddellijk door iedereen bespeeld kan worden. Er is totaal geen ritmische of muzikale kennis nodig. Binnen een paar minuten na aanvang van de energizer is jouw hele groep al “aan de slag” om samen de ideale opening, ijsbreker, intermezzo, afsluiting of uitsmijter van jouw evenement te bewerkstelligen.

Op ontspannen en humoristische manier wordt iedereen begeleid om via muzikaal samenwerken met elkaar tot een inspirerend en energiek eindresultaat te komen.
Is jouw groep wel slagbestendig? Bent je zelf misschien snel van slag?

boomwhackers-boomwhacker

Praktische voordelen Boomwhackers
Boomwhackers zijn veel eenvoudiger uit te delen onder de deelnemers, ook bij grotere groepen (geen lange opbouwtijden). Ze zijn veel eenvoudiger te bespelen, en maken veel minder lawaai dan “gewone” percussie-instrumenten (veel minder kans op geluidsoverlast met aangrenzende groepen of de buren). Bovendien is het niet per se noodzakelijk de zaal niet om te bouwen (zoals voor een percussieworkshop of drumcirkel).
Kortom: boomwhackers zijn veel eenvoudiger inzetbaar, en ook geschikt voor een snelle en korte onderbreking. Bovendien zijn de prijzen lager vergeleken met een drumcirkel of een percussieworkshop !

Lees meer praktische informatie over de boomwhacker zelf op deze pagina.

Interne links:
Wat zijn boomwhackers?
verzamelpagina over boomwhackers
pagina over boomwhacker-happening
pagina over Boomwhacker in het Engels / Boomwhackers English
bericht met video’s boomwhackers

Externe links:
Wikipedia over boomwhackers
boomwhackers.com
de website van Craig Ramsell, de uitvinder van de boomwhackers

NB: Boom Breakers of Breaker boom zijn iets anders, een soort automatische boor-armen.

Videos energizer boomwhackers

Beenhakkers Slagwerk gebruikt de boomwhackers ook zoals in dit filmpje hieronder, alleen dan maar 4 verschillende boomwhackers, dus wat eenvoudiger en sneller te leren :-)

Dit is hoe een energizer boomwhacker er bij Beenhakker Slagwerk er ook ongeveer uitziet (dit is van een ander Engels bedrijf, maar enigszins vergelijkbaar).