energizer stemhappening

In een korte energizer-stemhappening wordt iedereen op luchtige en vanzelfsprekende wijze meegenomen door het gebruik van stem en lichaam. Met verrassende en soms hilarische oefeningen en spelletjes wordt het stemgebruik aangemoedigd, in welke vorm of manier dan ook. Kunnen-zingen of een mooie stem zijn totaal onbelangrijk. Inademen, en dan uitademen met geluid. Het maken van geluid gaat gaandeweg als vanzelf over in zingen. Laat jezelf horen!

In een korte, energieke en humoristische workshop met stem van 15 tot 30 minuten (andere lengtes in overleg) worden de deelnemers helemaal los en open gemaakt, en zijn weer lekker energiek, door het expressieve stemgebruik in combinatie met eenvoudige lichaamsoefeningen en bewegingen .

Iedereen kan meedoen, ook mensen die (denken dat ze) niet durven of kunnen zingen. Samen met elkaar kun je de barrière van terughoudenheid en “doe-maar-gewoon” doorbreken.

Uiteindelijk wil iedereen gehoord worden en zijn stem laten klinken. In een energizer stemhappening kan dat, zonder moeite, probleemloos en gezamenlijk.

singing energizer stemhappening

Een langere stemhappening (60 of 2×40 minuten) is ook mogelijk.
Stemhappenings zijn gebaseerd op stembevrijding. Hans heeft bij Jan Kortie in Amsterdam de opleiding tot stembevrijder in 2013 afgerond.

Interne links:
verzamelpagina stem en zingen

Externe links:
Jan Kortie.nl: de bedenker-uitvinder-Godfather van Stembevrijding