faq

Veelgestelde vragen over percussieworkshops, drumcirclesenergizers en happenings van Beenhakkers Slagwerk. Staat uw vraag hier niet bij? Kijk dan op faq 2 voor de minder vaak gestelde vragen.

Is een drumcircle, energizer of percussieworkshop van Beenhakkers Slagwerk geschikt voor:
– een bedrijfsuitje?
– een leuke/ontspannende/verrassende onderbreking of start/einde van ons programma?
– een teambuilding-sessie?
– een training?
– een bedrijfsfeest?
– een particuliere gelegenheid/feest/bijeenkomst?
Ja, een percussieworkshop, energizer , Happening of drumcircle is voor bijna alle gelegenheden geschikt, zowel bij serieuzere, als bij meer ontspannen bijeenkomsten. Er zijn verschillende mogelijkheden.
Beenhakkers Slagwerk kan de percussieworkshop zowel op een luchtige wijze geven, als op een ‘inzichtgevende manier’, met links/verwijzingen naar organisatie-processen.

Hoe lang duurt een sessie bij Beenhakkers Slagwerk?
Tussen de 15 minuten en de 3 uur of langer, afhankelijk van het soort sessie.
-Een drumcircle duurt van 60 minuten tot 3 uur of langer
-Een korte drumcircle duurt tussen de 10 en 30 minuten.
-Een Happening kan afhankelijk van de inhoud, in overleg allerlei lengtes hebben.
-De gemiddelde lengte van een workshop percussie is ± 60 minuten, maar ook andere lengtes zijn mogelijk (30, 45, 75, 2×40 en 2×55 min).
30-45 minuten is ongeveer de minimaal benodigde tijd voor een behoorlijk resultaat met een workshop, 2 uur (met een pauze) is ongeveer het maximum voor mensen zonder ervaring ivm het slaan-met-handen op trommels.
-Partyworkshops (voor steeds een deel van de gasten, tijdens een groot feest ), duren ± 25 min per stuk.

Hoeveel tijd van tevoren moet ik bij Beenhakkers Slagwerk boeken?
Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Beenhakkers Slagwerk houdt het grootste deel van week vrij, dus U kunt altijd op het laatste moment nog proberen voor een last-minute boeking. Wilt U zekerheid, dan is doorgaans 1 of 2 maanden van tevoren meestal wel voldoende. Het ligt er gewoon aan of er op dat dagdeel al een andere boeking staat of niet. Ik zeg altijd maar: ” morgen kan beschikbaar zijn, en over 3 maanden kan bezet zijn”. U kunt het beste gewoon even contact opnemen over de datum/tijd/plaats, dan kan ik U zeggen of het wel of niet mogelijk is. Soms boeken mensen een percussieworkshop 1 week of minder van tevoren, sommigen boeken een half jaar of meer van tevoren.

Kan iedereen meedoen en moeten de deelnemers aan een sessie van Beenhakkers Slagwerk muzikale ervaring hebben?
De drumcircles, energizers, happenings en workshops zijn opgezet voor een groep mensen zonder enige muzikale voorkennis, en dus voor iedereen toegankelijk.

Wat is er nodig voor een sessie van Beenhakkers Slagwerk?
Het belangrijkste is een geschikte ruimte (Beenhakkers Slagwerk werkt altijd OP locatie.
Houdt U bij grote instrumenten rekening met het geluid en ruimte genoeg voor de deelnemers met stoel en instrument. Bij de drumcircles en workshops percussie zijn stoelen en ruimte voor het instrument noodzakelijk, bij de energizers en happenings met kleinere instrumenten kan er evt ook gestaan worden
Verder is het handig als de zaal van tevoren beschikbaar is voor het opstellen van de instrumenten, maar dit is niet perse noodzakelijk (U dient dan wel rekening te houden met de ombouw/opstel-tijd).

Kan Beenhakkers Slagwerk zorgen voor een zaal, of voor de catering en/of verdere invulling van de dag?
In principe niet, meestal zorgt de opdrachtgever daarvoor. Alleen voor kleine groepen (tot 20/25 personen) door de week overdag kan ik in overleg evt een eenvoudige ruimte regelen.
Ik kan wel enkele suggesties doen voor ruimtes in plaatsen waar ik al eens eerder geweest ben.
Catering en verdere invulling van de dag worden niet door Beenhakkers Slagwerk zelf geregeld.

Wat zijn de prijzen van de sessies van Beenhakkers Slagwerk?
Voor de prijs kunt U het beste per mail of telefonisch contact opnemen, deze is nl. afhankelijk van diverse factoren: waar vindt de workshop plaats? hoeveel deelnemers zijn er? etc. U kunt evt. ook het contactformulier volledig invullen voor een prijsindicatie.
Indien de de aard van uw organisatie daar aanleiding toe geeft (non-profit, stichting, ouderen, instellingen etc), valt er evt. nog over de prijs te praten,

Hoe kan ik bij Beenhakkers Slagwerk boeken?
Wilt U definitief boeken, belt U mij op (werkdagen van 09.00-16.00 uur). Ik neem met U een lijstje door, ik noteer de afspraken en ik stuur U aan de hand hiervan een contract op. Een workshop is pas definitief geboekt als U het contract ondertekend geretourneerd heeft, binnen de gestelde termijn.
Bij serieuze interesse kunt U via een optie tijdelijk een voorlopige reservering plaatsen. Hierbij krijgt U bericht indien er iemand anders belangstelling heeft voor hetzelfde dagdeel. U heeft pas een optie gezet als dit per telefoon of per email door mij bevestigd is (dus niet als U bv. alleen gebeld heeft of de dag nog vrij is!)

Kan ik ook percussie-les krijgen bij Beenhakkers Slagwerk?
Nee, dat kan niet meer. Ik geef alleen nog maar 1-malige drumcircles, energizers,  happenins of workshops voor groepen met geen of weinig muzikale (percussie-)ervaring. Na meer dan 10 jaar met veel plezier privé- en groepslessen/cursussen gegeven te hebben, ben ik daar sinds1996 mee gestopt. Ik heb het druk genoeg met mijn eigen bedrijf Beenhakkers Slagwerk.
Heb je zelf een bestaande groep, kun je mij natuurlijk wel uitnodigen


Verhuurt of verkoopt Beenhakkers Slagwerk ook percussieinstrumenten? (bv djembe’s)
Nee, Beenhakkers Slagwerk verhuurt en verkoopt geen instrumenten. Alle instrumenten worden alleen voor de eigen workshops, energizers en drumcircles gebruikt

faq