fem de week – artikel

Stuk uit een artikel “Trommelen in de zandbak” in het blad FEM de week, week 7, februari 2002, met een interview met Hans Beenhakkers van Beenhakkers Slagwerk.
Klik op het plaatje om het te vergroten en beter te kunnen lezen, of lees de uitgetypte tekst onder het plaatje

FEM de weekDe tekst van het artikel over Beenhakkers Slagwerk:
Volgens percussionist Hans Beenhakkers, die workshops geeft bij bedrijven, hoef je echter helemaal niets van management of teambuilding te weten om iets te kunnen zeggen over samenwerken. ” bij samenwerking gaat het er niet om hoe goed jij bent, maar hoe goed het team is. Daarvoor moet je naar elkaar luisteren. Je kunt als muzikant fantastisch jouw partij spelen, maar als je niet luistert naar het geheel is het stuk waardeloos. Zo gaat het ook bij bedrijven.”
Heeft hij die wijsheid uit managementboeken? “Natuurlijk niet, die lees ik niet. Het gaat overal zo waar mensen samenwerken. In 99 van se 100 gevallen gaan mensen hun eigen ding doen.”
Hij leert deelnemers verschillende eenvoudige ritmes spelen op conga’s, tambourims, handdrums en andere slagwerk-instrumenten, zodat ze zich vooral op het samenspelen kunnen concentreren. ” Ik heb wel eens een college van burgemeester en wethouders gehad, van wie er één steeds niet meedeed. Dat beek later de burgemeester te zijn. Die  manken fantastisch toespraken houden, maar in de raad functioneerde hij helemaal niet. Zoiets zie je in de muziek onmiddellijk.


artikel uit FEM de week, week 7, februari 2002, “Trommelen in de zandbak”.