Freeform Hippie Thunder Drumcircle videos

Sommige drumcircles zijn zonder enige begeleiding. Arthur Hull noemt dat “freeform hippie thunder drumcircles”. Vrije vorm, hippie, donder cirkels. Gewoon allemaal lekker ongegeneerd rammen en “gaan met die banaan” zeg maar :-).
Deze vorm komt voort uit de Rainbow-gatherings, die ontstonden in Amerika na de jaren 70, en veel weg hadden van het originele Woodstock festival, maar dan zonder centraal podium.

thunder drumcircle

Een andere uitdrukking die hij hiervoor gebruikt is “crash-burn-and-die” of “anarchistic” (anarchistisch, zonder enige regel of vorm). Iemand begint, anderen gaan meespelen, en je speelt een ritme gewoon net zolang door tot het verongelukt/neerstort, verbrand en doodgaat. Dan begint er iemand weer een nieuwe ritme. In tegenstelling tot begeleidde drumcircles is er meestal weinig evolutie en overgang binnen een ritme. I.p.v. dat de veranderingen langzaam en geleidelijk gaan (met af en toe een duwtje van de facilitator) stort in een freeform hippie thunder drumcircle een ritme op een gegeven moment gewoon in, en dan begint er ergens in de cirkel weer een nieuw ritme wat opgepakt wordt door de anderen.

In Amerika zijn er heel veel van deze drumcircles, incidenteel, maandelijks of zelfs wekelijks. Er wordt daar ook veel gedanst bij de drumcircle, in het midden en/of eromheen. Ook dansen met hoepels (hulla-hoop), jongleren en vuurspugen wordt veel gedaan in en om de freeform hippie thunder drumcircle.
Afhankelijk van waar het is en wie er komen kan de drumcircle soms meer Afrikaans georiënteerd zijn, soms meer Latin, of soms meer Arabisch.

Hieronder een paar video-voorbeelden, met soms ook oudere hippies (verouderde hippies :-)

hippiethunderdrumcircle

Peace (or peas), rice and vegetables! (van: The Young Ones)

freeform hippie thunder drumcircle

Externe links:
Rainbow-gatherings
op Wikipedia

Interne links
Drumcircle-Happenings / PercussieWorkshops van Beenhakkers SLagwerk

Eén antwoord op “Freeform Hippie Thunder Drumcircle videos”

  1. Waar en wanneer wordt er weer een drumcirkel georganiseerd?
    Ik woon in Zoetermeer dus omgeving Rijnmond of Haaglanden hebben mijn voorkeur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *