Percussie op gebruiksvoorwerpen

Overal zit muziek in, in de werkomgeving, producten, huisvesting, of gereedschap wat gebruikt wordt. Met voorwerpen die niet in eerste instantie zullen worden gezien als muziekinstrumenten kan heel goed muziek gemaakt worden, vooral als er een hoger en een lager geluid uit gehaald kan worden met een stok of hand.

Voorbeelden van bruikbare gebruiksvoorwerpen zijn: emmers, flessen, lege blikjes, potten en pannen, kistjes, dozen, kliko’s, vaten, jerrycans, oude auto onderdelen etc. Vooral metaal en plastic doen het meestal goed, geven ook een aardig volume, en gaan niet makkelijk stuk, maar ook andere materialen kunnen heel goed bruikbaar zijn.

Maar ook andere voorwerpen zijn vaak goed bruikbaar.
Lees hier meer over bijvoorbeeld Energizers en Happenings met huishoudhandschoenen of emmers.

clappyhappy huishoudhandschoenen

Samen zoeken we uit welke voorwerpen uit het bedrijf of werkomgeving bruikbaar zijn, of we nemen zelf alledaagse gebruiksvoorwerpen mee. Samen met medewerkers, collega’s of vrienden, maken we daarmee in een Happening of energizer een leuk swingend ritme- en muziekstukje.

 

Een goed voorbeeld hiervan is de groep Stomp! , die met allerlei alledaagse gebruiksvoorwerpen een theatershow met ritme en percussie vullen. Ze begonnen met afvalemmers en containers (trash percussie of afval-percussie), maar er zijn verschillende shows geweest o.a. ook met keukenmaterialen.

Video’s van Stomp vind je op deze pagina

stomp! gebruiksvoorwerpen

Bent u geïnteresseerd? Heeft U een vraag? Wilt U iets anders?
Neem vrijblijvend contact op via de contact-pagina of het vragen-formulier

Externe links:
website van de theatergoep Stomp! met slagwerk, percussie en trash