Percussie met Gebruiksvoorwerpen / Trash

Overal zit muziek in, in de werkomgeving, producten, huisvesting, of gereedschap wat gebruikt wordt. Met voorwerpen die niet in eerste instantie zullen worden gezien als muziekinstrumenten kan heel goed muziek gemaakt worden, vooral als er een hoger en een lager geluid uit gehaald kan worden met een stok of hand.

Voorbeelden van bruikbare gebruiksvoorwerpen die in een Energizer of Workshop met Gebruiksvoorwerpen kunnen worden gebruikt zijn: emmers, flessen, lege blikjes, potten en pannen, kistjes, dozen, kliko’s, vaten, jerrycans, oude auto onderdelen etc. Vooral metaal en plastic doen het meestal goed, geven ook een aardig volume, en gaan niet makkelijk stuk, maar ook andere materialen kunnen heel goed bruikbaar zijn.

Maar ook andere voorwerpen zijn vaak goed bruikbaar.
Lees hier meer over bijvoorbeeld Energizers en Happenings met huishoudhandschoenen of Emmers.

Gebruiksvoorwerpen-Buckets-Drumming-Emmer-drummen

Gebruiksvoorwerpen uit jouw omgeving

Samen zoeken we uit welke voorwerpen bruikbaar zijn, bijvoorbeeld uit de werkomgeving of het bedrijf. Of we nemen zelf alledaagse gebruiksvoorwerpen mee. Samen met medewerkers, collega’s of vrienden, maken we daar in een Happening of energizer een leuk swingend ritme- en muziekstukje mee.

Gebruiksvoorwerpen Percussie of Trash-Percussion door Stomp

Een goed voorbeeld hiervan is de groep Stomp! , die met allerlei alledaagse gebruiksvoorwerpen een theatershow met ritme en percussie vullen. Ze begonnen met afvalemmers en containers (trash percussie of afval-percussie), maar er zijn verschillende shows geweest o.a. ook met keukenmaterialen en ook body percussion.

Meer informatie over Stomp vind je op hier

stomp! gebruiksvoorwerpen

Links

Website van de theatergoep Stomp! met Slagwerk, Percussie en Trash.