Percussie met Gebruiksvoorwerpen / Trash

Overal zit muziek in, in de werkomgeving, producten, huisvesting, of gereedschap wat gebruikt wordt. Met voorwerpen die niet in eerste instantie zullen worden gezien als muziekinstrumenten kan heel goed muziek gemaakt worden, vooral als er een hoger en een lager geluid uit gehaald kan worden met een stok of hand.

Gebruiksvoorwerpen

Voorbeelden van bruikbare gebruiksvoorwerpen die in een Energizer of Workshop met Gebruiksvoorwerpen kunnen worden gebruikt zijn: emmers, flessen, lege blikjes, potten en pannen, kistjes, dozen, kliko’s, vaten, jerrycans, oude auto onderdelen etc. Vooral metaal en plastic doen het meestal goed, geven ook een aardig volume, en gaan niet makkelijk stuk, maar ook andere materialen kunnen heel goed bruikbaar zijn.

Deze energizser is (alleen) in overleg ook Online mogelijk.

Maar ook andere voorwerpen zijn vaak goed bruikbaar.
Lees hier meer over bijvoorbeeld Energizers en Happenings met huishoudhandschoenen of Emmers.

Gebruiksvoorwerpen-Buckets-Drumming-Emmer-drummen

Gebruiksvoorwerpen uit jouw omgeving

Indien gewenst zoeken we samen uit welke voorwerpen bruikbaar zijn uit bijvoorbeeld de werkomgeving of het bedrijf. Samen met medewerkers, collega’s of vrienden, maken we daar in een Happening of energizer een leuk swingend ritme- en muziekstukje mee.

Gebruiksvoorwerpen Percussie of Trash-Percussion door Stomp

Een goed voorbeeld van percussie met gebruiksvoorwerpen is de groep Stomp! . Met allerlei alledaagse gebruiksvoorwerpen vullen ze een theatershow met ritme en percussie. Ze begonnen met afvalemmers en containers (trash percussie of afval-percussie), maar er zijn verschillende shows geweest o.a. ook met keukenmaterialen en ook body percussion.

Meer informatie over Stomp vind je op hier

stomp! gebruiksvoorwerpen

Meer Informatie?

Neem contact op met Hans Beenhakkers bij vragen, onduidelijkheden, of voor meer informatie.

Website van de theatergoep Stomp! met Slagwerk, Percussie en Trash.