Geestelijke gezondheid trommelgroep – The Buddy Beat

“The Buddy Beat” is een trommelgroep in Paisley, Engeland. De groep is opgezet om de sociale situatie en geestelijke gezondheid te verbeteren van mensen met een geschiedenis van mentale gezondheidsproblemen.

Buddy Beat vertaalt als “maatje-ritme”. Hun zelfgemaakte documentaire heet “Keep the Beat….Our Journey in Rhythm”. De groepsleden vertellen hierin hoe hun leven gaandeweg is veranderd doordat ze aan de groep deelnamen. Ze vertellen over hun reis met het ritme. Hoe ze eerder overal buiten vielen en verloren en daardoor erg alleen waren. En allereerst over hoe muziek een positieve invloed heeft op hun welzijn en herstel.

Het is niet alleen maar “gewoon trommelen”. Kort samengevat is het een met zorg ontwikkeld model waarin de ritmische activiteiten in groepen gebruikt worden. Hiermee kunnen zelfexpressie, interactie, samenwerking, creativiteit erkenning en daardoor integratie verkend worden.
Onderzoek wijst uit dat muziek maken goed is voor je geestelijke gezondheid.

geestelijke gezondheid, mental health, buddy beat, buddybeat

Onderzoek naar voordelen voor geestelijke gezondheid

In een onderzoek namen 30 mensen deel aan een 10-week lang programma drummen / trommelen. Een aantal controlegroepen namen deel aan een aantal alternatieve sociale activiteiten. Na 6 weken waren er bij de deelnemers aan de trommelgroep een opmerkelijke daling van depressie. Ook was er een toename van de sociale weerbaarheid.  Met 10 weken waren kwamen daar verbeteringen in het omgaan met angst en geestelijk welzijn bij. Het meest opmerkelijke was dat deze veranderingen nog duidelijk aanwezig waren 3 maanden nadat het programma klaar was. Ook het immuunsysteem van de deelnemers was opmerkelijk vooruitgegaan.

Enkele uitspraken uit en over Buddy Beat

Het ritme tilt je op…
Mijn geestelijke gezondheid ging achteruit en ik was een verloren ziel….
Ik kwam uit mijn zelf-isolatie en kreeg meer zelfvertrouwen..
Het is de enige plek waar ik mezelf kan zijn…
Het gaf mij de levensvonk waar we allemaal naar op zoek zijn…
Samen trommelen werkt beter dan Prozac….

externe links BuddyBeat

Website van de groep thebuddybeat.co.uk.
Facebook-pagina
BuddyBeat.
Artikel over Buddy Beat op Scottish Recovery Network.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *