Gezondheid: Trommelen – Percussie – Drummen met Ouderen, Lichamelijke of Geestelijke Beperkingen

Een workshop Gezondheid Trommelen of een Interactieve-Ritme-Cirkel / Drumcircle-Happening / Percussieworkshop van Beenhakkers Slagwerk – Trommelen.nu is geschikt voor alle leeftijden, ziektebeelden en beperkingen.

Voorjaar-zomer 2021: Live Percussieworkshops / Interactieve-Ritme-Cirkels / Drumcircle-Happenings zijn weer mogelijk.

Voordelen van gezondheids Trommelen voor de gezondheid

Samen Trommelen voor Iedereen, ongeacht welke Beperking

Gezondheid voordelen van Drummen – Trommelen

Ritme, muziek en stemgebruik zijn ook heel geschikt als middel om de hersenen, gezondheid en activiteit te stimuleren. In een Drumcircle-Happening / Percussieworkshop / Interactieve-Ritme-Cirkel worden alle  manieren die werken, van toepassing zijn en zich aandienen, op dat moment toegepast. Via muziek, ritme en stem worden de hersenen, levensenergie en vitaliteit gestimuleerd.


De gasten, maar ook de vrijwilligers hebben enorm genoten van de Percussieworkshop / Interactieve-Ritme-Cirkel / Drumcircle-Happening. Er is nog vaak over gepraat afgelopen week!

Zonnebloem vakantie week

Ook een combinatie van deelnemers van bovenstaande groepen is natuurlijk mogelijk.
Een Percussieworkshop / Interactieve-Ritme-Cirkel / Drumcircle-Happening is ook mogelijk voor mensen met andere  specifieke aandoeningen. Neem hiervoor contact op via het vragen-formulier .

Remo HealthRhythms & Drum for Health

Hans heeft in 2016 een cursus Drum for Health van Christine Stevens gevolgd. In 2017 heeft Hans een 4-daagse training HealthRhythms van Remo gevolgd.

hans beenhakkers remo health rhythms gezondheid trommelen drummen

HealthRhythms is een groeps drum-programma dat ontwikkeld is door REMO. Het is gebaseerd op uitgebreide onderzoeken en praktijk-ervaringen. Het wordt gebruikt in ziekenhuizen, scholen, gemeenschappen en nog veel meer soorten groepen. Onderzoek heeft aangetoond dat dit programma kan bijdragen aan de versterking van het immuunsysteem, het verminderen van stress en burn-out, het verbeteren van stemming, en het stimuleren van de creativiteit en contact-maken.

healthrhythms Remo, drum for health

HealthRhythms opent deuren, verhoogt het gevoel van eigenwaarde en zorgt voor een gezonde actieve bezigheid. Het stimuleert de geest, verhoogt onze creativiteit, maakt ons aan het lachen, en verbindt ons op verschillende manieren. Het maak bruggetjes naar anderen, verhoogt het bewustzijn en versterkt verbindingen.

remo health rhythms, drummen voor gezondheid, gezondheids drummen

Stop met denken dat de drum alleen maar een muzikaal instrument is

De drum is niet alleen voor muzikanten, maar ook voor families, ouderen en kinderen.
Remo Belli, de overleden oprichter van drum-merk Remo, zei hierover het volgende:


Stop met denken dat de drum alleen maar een muzikaal instrument is. Begin drums te zien als een recreatief hulpmiddel voor ieder familie, een welzijns gereedschap voor iedere gepensioneerde, en een educatief middel voor iedere schoolklas.”


Kijk ook op de verzamel-pagina gezondheid.

Drumcircle-Happenings / PercussieWorkshops voor groepen:
Ouderen, al dan niet in verzorgingstehuis of verpleegtehuis.
Mensen met een Lichamelijke Beperking .
Mensen met een Verstandelijke Beperking.
Mensen met Alzheimer.
Slechthorenden of Slechtzienden.
Mensen met de ziekte van Parkinson.

  • Link naar een pagina bij Remo over Health Rhythms