Enthousiasmator, activator, entertainer, ritmespecialist en ritmecoach Hans Beenhakkers

Hans Beenhakkers heeft een enorme passie voor muziek, ritme en groepen. Hij helpt jou / jullie groep met het vinden van een passende ritmische of muzikale activiteit, op ieder nivo.

 • Je zoekt iets met Ritme of Muziek?
 • Voor jezelf of voor een groep?
 • Je zoekt misschien een actief muzikaal onderdeel voor jouw bijeenkomst, vergadering, congres of viering?
 • Je zoekt misschien een leuke gezamenlijke activiteit voor jouw groep?
 • Met een enthousiaste en door de wol geverfde begeleider / facilitator.
 • Of je wilt misschien je eigen ritmegevoel ontwikkelen?

Misschien is is jouw ritmegevoel redelijk of goed, misschien is het wel heel slecht. dat maakt niets uit. Iedereen heeft namelijk Ritme op zijn of haar eigen manier, dat hoeft alleen maar wakker gemaakt of gestimuleerd te worden.
Zowel voor groepen als voor losse personen heeft Hans Beenhakkers in zijn bedrijf Beenhakkers Slagwerk – Trommelen.nu passende programma’s en activiteiten. Een leuke, actieve en inteactieve muzikale of ritmische Energizer of Workshop voor jouw groep, of passende Ritmecoaching voor jouzelf.

Beenhakkers Slagwerk: | Energizers | Workshops | Bedrijven/Zakelijk | Social Drumming / Gezondheidstrommelen | Ouderen | Alzheimer | Parkinson | Beperkingen | Speciaal Onderwijs | Depressie | Scholen | Basisonderwijs – BSO | Ritmecoaching | Contact |

Hans Beenhakkers

Hans is altijd enorm geïntrigeerd geweest door groepen. Groepen die eensgezind samen iets doen, of samenkomen met 1-zelfde doel. Voorbeelden zijn scholen, sportwedstrijden, festivals, kerken, traditionele feesten en vieringen, circus, theater, bioscoop, feesten, dansavonden van allerlei soort, kermis en carnaval.
Het doel van Hans zijn drumsessies en energizers is om de deelnemers dit eensgezinde groepsgevoel en deze intense beleving van eensgezindheid (die allebei in deze individualistische tijd nogal eens verloren gaat) te laten ervaren. En tegelijkertijd iedereen ook in Vrijheid zichZelf te laten Zijn.

Hans Beenhakkers, Drum Circle Facilitator, Percussieworkshops

Hans als begeleider van workshops en energizers

Hans Beenhakkers wordt door de deelnemers ervaren als een enthousiaste, bevlogen, open, betrokken en toegankelijke begeleider. Hij activeert de mensen met zijn enthousiasme en humor. Het voor hem een genoegen om, met de nodige humor, allerlei soorten groepen te begeleiden in het samen muziekmaken op percussie-instrumenten, en speciaal met onervaren mensen.

Presentator en Entertainer

Hans kan ook als presentator en/of entertainer ingezet worden. Met zijn spontaniteit en Brabantse humor lukt het hem om op luchtige en ongedwongen wijze alles aan elkaar te praten

Muzikale Jeugd

Als klein kind was Hans altijd al omringd door muziek. Was het niet in de winkel van zijn ouders waar hij boven woonde, dan was het wel in bed, als hij in slaap viel  met de muziek van het café naast hen. In hun vakantiehuis in Spanje raakte hij op jonge leeftijd bekend en vertrouwd met de ritmische Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek.
In de middelbare school periode ging Hans gitaar spelen, en bracht uren door op zijn kamer met luisteren naar muziek op de radio, LP’s en zelf-opgenomen cassettebandjes. Hij genoot jaarlijks in zijn geboortestad Breda me volle teugen van het eerste Nederlandse Oude Stijl Jazz-festival.
Tijdens zijn 3 maanden durende reis door West-Afrika in 1986 ontdekte hij zijn passie: trommelen (met de handen) oftewel percussie.

hans beenhakkers

Opleidingen

Hans Beenhakkers is als percussie-docent (docerend musicus) in 1993 afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium, en heeft studiereizen gemaakt naar o.a. Cuba, West-Afrika en India.
Vanuit studie psychologie geïnteresseerd in werken met groepen mensen en groepsprocessen. Heeft meer dan 25 jaar ervaring in het geven van percussie workshops, energizers, happenings en cursussen aan de meest uiteenlopende groepen mensen.

Drumcircle Facilitator

In 2012 is Hans de opleiding bij Arthur Hull voor “certified drumcircle facilitator” begonnen, en geeft begeleidde (facilitated) drumcircles . Hans heeft een 3-daags en een  4-daags in Duitsland (Kassel) gevolgd, en een 6-daags programma in Schotland (Wiston) gevolgd, en een 10-daags programma in Hawaï.
In 2017 heeft Hans de training voor Health Rhythms van Remo voltooid.


“Beste Hans, hiermee wil ik je mede namens de opdrachtgever Halt nogmaals hartelijk bedanken voor de hele leuke en inspirerende funshop percussie. Je stijl van begeleiden vind ik erg leuk en heerlijk ontspannen, waardoor de deelnemers zich lekker kunnen uitleven op de diverse instrumenten. Heel veel succes met alle werkzaamheden en hopelijk tot ziens!’

Buro Halt

Stembevrijder

Hans heeft in 2013 de 2-jarige opleiding tot stembevrijder bij Jan Kortie (Ode an die Freude) afgerond en is Hans een gediplomeerd stembevrijder die workshops stembevrijding en stem-happenings geeft.

Hans Beenhakkers

Familie Omstandigheden: Ouderen en Parkinson

Zijn moeder was een nakomertje, die opgevoed was door haar 19 jour oudere zus. Zijn familie van moeders kant was dus allemaal veel ouder, ook neven en nichten. Zijn ouders waren voor die tijd behoorlijk oud toen ze hem kregen, dus Hans is gewend tussen oudere mensen te zitten. Vandaar dat hij nu ook graag met ouderen werkt in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen.
Zijn moeder heeft meer dan 18 jaar de ziekte van Parkinson gehad, en de laatste jaren heeft Hans als enig kind veel voor haar gezorgd en zich verdiept in de ziektebeelden van de ziekte van Parkinson, die ook gedeeltelijk dicht bij de symptomen van Alzheimer liggen.
Vandaar dat Hans ook graag werkt met mensen met de ziekte van Parkinson, en ook graag werkt met mensen met Alzheimer.

Hans Beenhakkers Slagwerk

Sinds 1994 runt Hans zijn eigen bedrijf “Beenhakkers Slagwerk”. Daarmee geeft hij met djembe’s en percussie-instrumenten zowel drumcircles, workshops en energizers met boomwhackers en huishoudhandschoenen (ClappyHappy). Voor bedrijven, instellingen en allerlei soorten groepen, zowel voor teambuilding als voor ontspanning.

Mogelijkheden bij Beenhakkers Slagwerk zijn een drumcircle, energizer boomwhackers of clappyhappy, een workshop percussie of een stem-happening.
Allen zijn uitermate geschikt voor ieder soort bijeenkomst, meeting, locatie of training voor zowel teambuilding als voor ontspanning.

de Boomwhacker Koning

Vanwege zijn regelmatige sessies met boomwhackers voor kleine en grote groepen wordt Hans ook wel gekscherend de “boomwhacker-koning of boomwhackerkoning” genoemd (zoals de klepper-koning).

Beschrijving opleidingen en studies van Hans Beenhakkers

Hans Beenhakkers is in 1993 afgestudeerd als percussie-docent aan het Hilversums Conservatorium, en heeft studiereizen gemaakt naar Cuba en West-Afrika. Ook studeerde hij percussie bij o.a. Steve Boston (Suriname), Justo Pelladito (Cuba) Alberto Pablo (Cuba), Roberto Chartuni (Brazilië), Glenn Hahn (Suriname), Lucas van Merwijk, Martin Verdonk (Antillen), Carlo Hoop (Suriname), en maakte studiereizen naar Cuba, West-Afrika, diverse Arabische landen en India.

Beschrijving opleidingen:
vanuit zijn Propedeuse Psychologie aan de Universiteit van Utrecht geïnteresseerd in werken met groepen mensen en groepsprocessen. Volgde het bijvak ensemblebegeleiding voor workshop (s) aan het Conservatorium van Hilversum, waar zijn interesse voor groepslessen en drumcircles uit is ontstaan.
Sinds 2012 heeft Hans diverse weekends, trainingen en mentor-trainingen gedaan bij Arthur Hull van Village Music Circles (VMC), de Godfather van de drumcircles
Heeft meer dan 20 jaar ervaring in het geven van percussieworkshops, drumcircles, cursussen, energizers en lessen aan de meest uiteenlopende groepen mensen.
In 2013 heeft Hans de opleiding tot stembevrijder bij Jan Kortie (Ode an die Freude) afgerond.
In 2016 volgde Hans de training tot Health Rhythm Facilitator in Duitsland.

Medewerker bij Stichting Buitenkunst

Hans geeft vanaf 1986 percussiecursussen. Sinds 1991 medewerker bij Stichting Buitenkunst (percussie-weekends en project Drente), waar hij ervaring heeft opgedaan met grote groepen. Heeft sinds 1994 een eigen bedrijf op het gebied van lessen, workshops en cursussen percussie.

Vanaf 1999 geeft Hans geen lessen en cursussen meer, maar heeft zich met zijn bedrijf Beenhakkers Slagwerk volledig gespecialiseerd in het geven van drumcircles, workshops en energizers met boomwhackers aan kleine en grote groepen, zowel binnen als buiten het bedrijfsleven.

Bands

Hans Beenhakkers speelde vroeger ook geruime tijd percussie in diverse Salsa bands, Antilliaanse bands en Cubaanse folklore groepen, waaronder Bomberos, Son Latino en Proyecto Afro-Cubano. Van 1995-2005 was hij leider en zanger/tressero (Cubaanse gitaar) van de band Rumbanana, die Cubaanse, Caraïbische en Zuid-Amerikaanse muziek speelde op festivals, bedrijfsfeesten, bruiloften en andere feesten.

Samenvatting Opleidingen, Scholingen en ervaring

 • Propedeuse Psychologie aan de Universiteit van Utrecht.
 • Medewerker Wegloophuis Psychiatrie Utrecht.
 • Studiereizen door Afrika, Cuba en India.
 • Afgestudeerd Docerend Musicus aan het Hilversums Conservatorium, Afdeling Lichte Muziek, Percussie. Dit conservatorium is in 1994 gefuseerd met Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en heet nu Conservatorium van Amsterdam.
 • Module ensemblebegeleiding voor workshops aan het Hilversums Conservatorium.
 • Meer dan 10 jaar medewerker geweest bij Stichting Buitenkunst.
 • Meer dan 15 jaar privéles en cursussen Percussie gegeven.
 • Percussionist in diverse Salsa bands, Antilliaanse bands en Cubaanse folklore groepen.
 • Ervaringsdeskundige Ziekte van Parkinson en Alzheimer.
 • Bandleider Rumbanana, Cubaanse, Caraïbische en Zuid-Amerikaanse muziek.
 • Gediplomeerd Hatha-Yoga en Bhakti-Yoga docent, Intensieve Ervaringsgerichte Yogascholing door Rob Obermeyer.
 • Meer dan 25 jaar ervaring in het begeleiden van de meest uiteenlopende soorten groepen en activiteiten.
 • Afgestudeerd Remo Health Rhythm Facilitator training, Rhythm Wellness & You
 • Gediplomeerd stembevrijder bij Jan Kortie (Ode an die Freude) .
 • Drumcircle Facilitator Graduate van diverse trainingen en mentor-trainingen bij Village Music Circles (VMC) onder begeleiding van Arthur Hull.

Bijna Naamgenoten

Er zijn een aantal bekendere bijna- naamgenoten van mij, wiens naam op mijn naam Hans Beenhakkers (mét -h- en -s-) lijken

 • Leo Beenhakkers de voetbaltrainer. Ik wordt regelmatig Leo genoemd, hoewel zijn achternaam zonder -s- aan het eind geschreven wordt.
 • Hans Beenakker, die burgemeester van Tiel is, en wiens naam zonder de -h- en -s- van Beenhakkers geschreven wordt

Meer Info of Vragen?

Neem contact op met Hans Beenhakkers bij vragen, onduidelijkheden, of voor meer informatie.

Meestgeboekte Energizers