over Hans Beenhakkers

Hans Beenhakkers wordt door de deelnemers ervaren als een enthousiast, open en toegankelijke begeleider. Met de nodige humor en op luchtige wijze stelt hij de begrippen samenwerking,  ‘naar elkaar luisteren’ en ‘wat verder ter sprake komt’ in een nieuw daglicht.

Hans Beenhakkers is als percussie-docent (docerend musicus) in 1993 afgestudeerd aan het Hilversums Conservatorium, en heeft studiereizen gemaakt naar o.a. Cuba, West-Afrika en India.
Vanuit studie psychologie geïnteresseerd in werken met groepen mensen en groepsprocessen. Heeft meer dan 20 jaar ervaring in het geven van percussie workshops, energizers, happenings en cursussen aan de meest uiteenlopende groepen mensen.


In 2012 is Hans de opleiding bij Arthur Hull voor “certified drumcircle facilitator” begonnen, en geeft begeleidde (facilitated) drumcircles . Hans heeft een 3-daags en een  4-daags in Duitsland (Kassel) gevolgd, en een 6-daags programma in Schotland (Wiston) gevolgd, en een 10-daags programma in Hawaï.
Hans heeft in 2013 de 2-jarige opleiding tot stembevrijder bij Jan Kortie (Ode an die Freude) afgerond en is Hans een gediplomeerd stembevrijder die workshops stembevrijding en stem-happenings geeft.
In 2017 heeft Hans de training voor Health Rhythms van Remo voltooid.Hans Beenhakkers


Sinds 1994 runt Hans zijn eigen bedrijf “Beenhakkers Slagwerk”. Daarmee geeft hij met djembe’s en percussie-instrumenten zowel drumcircles, workshops en energizers met boomwhackers en huishoudhandschoenen (ClappyHappy). Voor bedrijven, instellingen en allerlei soorten groepen, zowel voor teambuilding als voor ontspanning.


Mogelijkheden bij Beenhakkers Slagwerk zijn een drumcircle, energizer boomwhackers of clappyhappy, een workshop percussie of een stem-happening.
Allen zijn uitermate geschikt voor ieder soort bijeenkomst, meeting, locatie of training voor zowel teambuilding als voor ontspanning.


Vanwege zijn regelmatige sessies met boomwhackers voor kleine en grote groepen wordt Hans ook wel gekscherend de “boomwhacker-koning of boomwhackerkoning” genoemd (zoals de klepper-koning).


Beschrijving opleidingen en studies van Hans Beenhakkers

Hans Beenhakkers is in 1993 afgestudeerd als percussie-docent aan het Hilversums Conservatorium, en heeft studiereizen gemaakt naar Cuba en West-Afrika. Ook studeerde hij percussie bij o.a. Steve Boston (Suriname), Justo Pelladito (Cuba) Alberto Pablo (Cuba), Roberto Chartuni (Brazilië), Glenn Hahn (Suriname), Lucas van Merwijk, Martin Verdonk (Antillen), Carlo Hoop (Suriname), en maakte studiereizen naar Cuba, West-Afrika, diverse Arabische landen en India.

Beschrijving opleidingen:
vanuit zijn Propedeuse Psychologie aan de Universiteit van Utrecht geïnteresseerd in werken met groepen mensen en groepsprocessen. Volgde het bijvak ensemblebegeleiding voor workshop (s) aan het Conservatorium van Hilversum waaruit zijn interesse voor drumcircles voortkwam.
Sinds 2012 heeft Hans diverse weekends, trainingen en mentor-trainingen gedaan bij Arthur Hull van Village Music Circles (VMC), de godvader van de drumcircles
Heeft meer dan 20 jaar ervaring in het geven van percussieworkshops, drumcircles, cursussen, energizers en lessen aan de meest uiteenlopende groepen mensen.
In 2013 heeft Hans de opleiding tot stembevrijder bij Jan Kortie (Ode an die Freude) afgerond.
In2016 volgde hans de training tot Health Rhythm Facilitator.

Begeleider

Hans geeft vanaf 1986 percussiecursussen. Sinds 1991 medewerker bij Stichting Buitenkunst (percussie-weekends en project Drente), waar hij ervaring heeft opgedaan met grote groepen. Heeft sinds 1994 een eigen bedrijf op het gebied van lessen, workshops en cursussen percussie.

Vanaf 1999 geeft Hans geen lessen en cursussen meer, maar heeft zich met zijn bedrijf Beenhakkers Slagwerk volledig gespecialiseerd in het geven van drumcircles, workshops en energizers met boomwhackers aan kleine en grote groepen, zowel binnen als buiten het bedrijfsleven.

Hans Beenhakkers speelde vroeger ook geruime tijd percussie in diverse Salsa bands, Antilliaanse bands en Cubaanse folklore groepen, waaronder Bomberos, Son Latino en Proyecto Afro-Cubano. Van 1995-2005 was hij leider en zanger/tressero (Cubaanse gitaar) van de band Rumbanana, die Caraïbische en Zuid-Amerikaanse muziek speelde op festivals, bedrijfsfeesten, bruiloften en andere feesten.

Externe links:
Steve Boston tribute in het Bimhuis
fotopagina van Justo Pelladito
website van Stichting Buitenkunst