Hapi Drum, als de Hang Drum op is

Omdat de Hang-drum bijna niet meer te krijgen is, en bovendien bijna onbetaalbaar is, of je een jaar of langer moet wachten  op een betaalbare imitatie, zijn er nu een heleboel alternatieven. Hieronder de Hapi drum, een soort kleine variant op de hang drum, met lippen in plaats van de soort omgekeerde steel-drum die de hang is.
Je speelt de Hapi drum net zoals de Hang in kleermakerszit op schoot, of staand op een standaard.hapi drum

Wikipedia spreekt van een “steel tongue drum”, wat vertaalt als stalen tongen drum, die zelf gemaakt kan worden van de omgekeerde bodem van een propaan gastank.

Zelfs voor de  Hapidrum schijnt er een wachtlijst te zijn :-) (was in ieder geval zo, nu geloof ik niet meer) Hij is in ieder geval ook te krijgen via Stiggelbout Slagwerk in Groningen.
Hun website schrijft:
Een Hapi Drum kun je meteen spelen zonder studie van het instrument. Al spelende ontdek je intuïtief de mogelijkheden. Omdat Hapi Drums pentatonisch zijn gestemd klinken alle tonen mooi bij elkaar.
Hapi Drums zijn compacte ronde metalen instrumenten die lange tonen produceren. Er zijn veel pentatonische stemmingen beschikbaar. Met de bijgeleverde stokken kun je de tonen iets naar boven afbuigen.

hapi drum

Hapi drum in actie

Kijk hieronder naar een youtube-video van de Hapi drum in actie.

NB: Beenhakkers Slagwerk verkoopt geen Hapi-drums, niet nieuw en ook niet 2e hands of occasions. Kijk daarvoor bij de percussie-winkels

Externe links:
steel tongue drum
op Wikipedia
Stiggelbout Slagwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.