Bevangen in vrijheid, Ad Verbrugge, VPRO Tegenlicht

VPRO’s Tegenlicht zond in 2004 de prachtige documentaire ‘Bevangen in vrijheid’ uit met filospoof Ad Verbrugge, als onderdeel van het drieluik “In het gareel”.

Verderop deze pagina een aantal delen uit een mooi artikel van Ad Verbrugge over vrijheid genaamd “Vrijheid leidt tot asociaal gedrag”. Het gevaar van deze grenzeloze individuele vrijheid is namelijk dat ze leidt tot asociaal gedrag, en tot extreme uitwassen zoals zinloos geweld.

“Bevangen in vrijheid, Ad Verbrugge, VPRO Tegenlicht” verder lezen

Osho Vrijheid

“Waarheid dringt zich niet op aan je. Je hebt de vrijheid om de waarheid te ontkennen, geboorte na  geboorte, leven na leven. Dit is de glorie van de mens en dit is ook het ongeluk van de mens. De glorie is vanwege de vrijheid – de vrijheid om te kiezen. Het ongeluk is dat we het verkeerde kiezen. Maar de keuze van het verkeerde ligt besloten in die vrijheid.” “Osho Vrijheid” verder lezen

Woodstock 1969, over Vrijheid en Hippies

Er is een hele mooie documentaire film over het originele Woodstock Festival in 1969. Deze film geeft mooi beeld van de hippie-cultuur in de begintijd. Let wel, een festival op deze schaal had nog nooit plaatsgevonden voor die tijd. De organisatoren hadden maximaal 50.000 bezoekers verwacht op een heuvelachtig weiland. Het werden er bijna een half miljoen, en de entree werd vrijgegeven.
Eigenlijk was het 1 grote Happening

“Woodstock 1969, over Vrijheid en Hippies” verder lezen