Happening

vrijheid - freedom - happenings

Happenings gaan over vrijheid en vrij-Zijn. Hoe vrij kun jij zijn? Hoe vrij durf jij te zijn? In hoeverre mag jij vrij zijn van jezelf? In hoeverre heeft vrij-zijn te maken met anderen? En met in-contact-zijn met anderen?

Durf je wat je bedacht hebt (over jezelf, over anderen, over wat jij kunt) los te laten en te kijken wat er dan kan gebeuren? Kun je (even) stoppen ermee bezig te zijn wat anderen ervan zullen denken?
Of (even) er niet bezig mee zijn het “goed” te doen, je best te doen?
Wie jij bent (of kan zijn) is goed genoeg.

“Happening” verder lezen

Bevangen in vrijheid, Ad Verbrugge, VPRO Tegenlicht

VPRO’s Tegenlicht zond in 2004 de prachtige documentaire ‘Bevangen in vrijheid’ uit met filospoof Ad Verbrugge, als onderdeel van het drieluik “In het gareel”.

Verderop deze pagina een aantal delen uit een mooi artikel van Ad Verbrugge over vrijheid genaamd “Vrijheid leidt tot asociaal gedrag”. Het gevaar van deze grenzeloze individuele vrijheid is namelijk dat ze leidt tot asociaal gedrag, en tot extreme uitwassen zoals zinloos geweld.

“Bevangen in vrijheid, Ad Verbrugge, VPRO Tegenlicht” verder lezen

Woodstock 1969, Vrijheid en Hippies

Er is een hele mooie documentaire film over het originele Woodstock Festival in 1969. Deze film geeft mooi beeld van de hippie-cultuur in de begintijd. Let wel, een festival op deze schaal had nog nooit plaatsgevonden voor die tijd. De organisatoren hadden maximaal 50.000 bezoekers verwacht op een heuvelachtig weiland. Het werden er bijna een half miljoen, en de entree werd vrijgegeven.
Eigenlijk was het 1 grote Happening , waar het begrip Vrijheid voor het eerst op grote schaal werd verkend.

“Woodstock 1969, Vrijheid en Hippies” verder lezen