Gezondheid: Ouderen, Lichamelijke of Geestelijke Beperkingen

gezondheid muziek ritme ouderen beperking

Een muzikale DrumHappening  / Drumcircle-Workshop van Beenhakkers Slagwerk is geschikt voor alle leeftijden en beperkingen.

  • Voor ouderen en mensen in een verzorgingstehuis.
  • Voor mensen met een Verstandelijke Beperking
  • Voor mensen met een Lichamelijke Beperking ?
  • Voor mensen die begeleid wonen.
  • Ouderdom en Lichamelijke of Verstandelijke Beperkingen zijn totaal niet belangrijk.
  • Voor iedereen, ongeacht zijn leeftijd of beperking, is er een plaatsje in de Ritme-Happening / Trommel-Cirkel .
  • Iedereen levert op zijn manier en niveau een bijdrage aan het geheel, en voelt zich opgenomen in de groep.
  • Ook geschikt voor mensen met Parkinson of Alzheimer of voor –Slechthorenden of Slechtzienden.
“Gezondheid: Ouderen, Lichamelijke of Geestelijke Beperkingen” verder lezen

body percussion – lichaams percussie Energizers & Happenings

Jij bent het Ritme én het Instrument

Bij body percussion heeft iedere deelnemer uit jouw groep zijn eigen instrument zelf al bij zich, namelijk zijn eigen lichaam…. En in ieders lichaam zit bovendien ook al een heleboel Ritme: ademhaling, hartslag, dag-nacht ritme etc.
Beenhakkers Slagwerk geeft Energizers body percussion of body-drum voor alle soorten groepen, van klein tot groot. “body percussion – lichaams percussie Energizers & Happenings” verder lezen

Vrijheid en Happenings

Happenings gaan over vrijheid en vrij-Zijn. Hoe vrij kun jij zijn? Hoe vrij durf jij te zijn? In hoeverre mag jij vrij zijn van jezelf? In hoeverre heeft vrij-zijn te maken met anderen? En met in-contact-zijn met anderen?
Ontdek vrij-zijn, de grenzen en regels van jezelf en van de groep in een Happening van Hans Beenhakkers en Beenhakkers Slagwerk.
Op zoek naar vrij-zijn in jeZelf, met stem, lichaamswerk, beweging, percussie en muziek. “Vrijheid en Happenings” verder lezen

Burning Man

Burning Man is een jaarlijks kunstevenement en een tijdelijke gemeenschap gebaseerd op radicale zelfexpressie en radicale zelfredzaamheid in de Black Rock Woestijn in Nevada, USA. Dat ligt ongeveer boven Californië.
Je zou het kunnen beschrijven als 1 grote doorlopende happening of reeks van happenings….. In feite zijn veel van dit soort Festivals, en zelfs Pop-festivals een soort van Happenings. En de allereerste Happening was natuurlijk Woodstock. “Burning Man” verder lezen

Woodstock 1969

Er is een hele mooie documentaire film over het originele Woodstock Festival in 1969. Deze film geeft mooi beeld van de hippie-cultuur in de begintijd. Let wel, een festival op deze schaal had nog nooit plaatsgevonden voor die tijd. De organisatoren hadden maximaal 50.000 bezoekers verwacht op een heuvelachtig weiland. Het werden er bijna een half miljoen, en de entree werd vrijgegeven.
Eigenlijk was het 1 grote Happening

“Woodstock 1969” verder lezen