Indiase ritmes op Djembe en Drumstel

Wat krijg je als je een professionele klassieke Indiase tablaspeler op een djembe Indiase klassieke ritmes laat spelen? Luister maar hieronder.

Taufiq Qureshi

Tabla-solo op Djembe door Taufiq Qureshi

Een intrigerende video met Taufiq Qureshi (djembe) en Amit Dutt Chaubey (tabla), die indiase klassiek tabla ritmes spelen

Dit fragment komt van de DVD “The Art Of Indian Fusion Drumming” van Taufiq Qureshi, gepubliceerd door van Ultimate Guru Music.

En hij kan het ook op een drumstel :-)


Nitin Satav

De man achter de djembe hieronder heet Nitin Satav, en leidt de Trk Dhoom Music Academy. Hij is een klassiek Indiase tabla-speler die probeert de djembe in India te promoten. Hij zegt dat het djembe-spelen bij kinderen de interesse in Indiase klassieke muziek vergroot.
Hier staat een artikel in de Hindustan Times hierover, met een foto waarop 100 kinderen op djembes Indiase ritmes spelen, tijdens een eerbetoon aan de Indiase percussionist Ustad Taufiq Qureshi.

Nitiv Satav heeft ook een Facebook-pagina met filmpjes van zijn lessen.

Over de schrijver van dit Artikel
Eigenaar en Creatief Directeur , Beenhakkers Slagwerk
Hans Beenhakkers is Ritmekunstenaar, afgestudeerd Percussionist, opgeleid Drumcircle en Health Rhythms Facilitator, ervaren en enthousiast begeleider van Muzikale energizers, Multi-instrumentalist, RitmeCoach, Stembevrijder, Gediplomeerd Hatha- en Bhakti-Yoga Docent en heeft Psychologie gestudeerd. Hij is een expert op het gebied van ritme en ritmegevoel, een specialist in het begeleiden van groepen, kan jouw ritmegevoel perfect coachen, en wil iedereen het plezier van samen ritme en muziek spelen laten ervaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *