Interactieve Ritme Cirkel

Een Interactieve Ritme Cirkel is een ander woord voor wat ik noem een een Drumcircle-Happening. Dit is een gefaciliteerde Drumcircle volgens de principes van Arthur Hull. Dit is dus iets anders dan een eenvoudige Percussieworkshop of een Sjamanistische Drumcirkel.

  • Een evenement waarbij er ritmes gespeeld worden in een cirkel, en waarbij de ritmes van de deelnemers elkaar beïnvloeden.
  • De deelnemers luisteren actief naar de andere ritmes die gespeeld worden.
  • Behalve met zichzelf stemt iedere deelnemer ook met alle anderen af.
  • Zo ontstaat er “a living breathing entity”, een leven ademend organisme, zoals de bedenker van de Interactieve Ritme Cirkel Arthur Hull het noemt.
  • In het Engels “Interactive Rhythm Circle”.

Andere namen voor Interactieve Ritme Cirkels zijn

  • Drumcircle-Happening
  • Gefaciliteerde Drumcircle
  • Drumcircle-Workshop

Nogmaals bedankt voor de Drumcircle-Happening / Percussieworkshop / Interactieve-Ritme-Cirkel. We hebben hele leuke reactie na afloop gekregen. Onze medewerkers zagen het eerst niet zo zitten “dat Trommelen”, maar moesten achteraf toch toegeven dat het echt heel leuk was.

UPC

Interactieve Ritme Cirkel,  Drumcircle-Workshop, Drumcircle-Happening

Is het een Percussieworkshop?

Ja en Nee. Soms gebruik ik ook het woord percussieworkshop, omdat dat een bekende term is. Dat kan soms een beetje verwarrend zijn, omdat een percussieworkshop ook een echte “drum-klas” kan zijn. Een schoolse trommel-les, waarbij een ieder een vast (cultural-specific) patroon toegewezen krijgt wat geoefend en vastgehouden moet worden .

Daar is er geen Facilitator die als gids voor de groep dient en de groep vrij laat, maar een “autoritaire” leraar die precies bepaalt wat er moet gebeuren, en wanneer en hoe.
Dus hoewel de term “Percussieworkshop” goed ingeburgerd is in Nederland en bijna iedereen het woord kent, gebruikt ik zelf liever het woord Drumcircle-Happening of Interactieve Ritme Cirkel.

Links Interactieve Ritme Cirkels

Lees voor meer informatie de pagina Drum-Workshops.