Kazoo Energizer – Workshop Kazoo – Kazooo.nl

In deze ludieke Kazoo energizer / workshop maken we een hilarisch orkest, met behulp van het enige instrument wat voor edereen meteen bespeelbaar is: de Kazoo (spreek uit: Kazoe). De kazoo is het mees democratische muziekinstrument, omdat iedereen het binnen 20 seconden kan bespelen.

Samen muziek en plezier maken in een komisch Kazoo Orkest op een eenvoudige maar superleuke manier. Het draait in deze energizer of workshop vooral om lol hebben met elkaar met de kazoos en om spontaniteit.
We combineren het super-eenvoudig kazoo-spelen op verschillende manieren en in verschillende oefeningen tot een waar (laagdrempelig) muzikaal spektakeltje, vol met plezier: in iedereen schuilt een verborgen muzikant!

Voor meer info: lees hieronder verder. Of klik hieronder een onderwerp aan in de pagina-inhoud:

Praktische informatie

 • De Energizer of Workshop Kazoo is geschikt voor iedere aantal deelnemers (grote groepen graag in overleg).
 • Duur energizer ± 30 minuten,
 • Duur workshop ± 45-60 minuten.
 • Beenhakkers Slagwerk brengt voor iedereen een eigen kazoo mee, die jullie natuurlijk mogen houden.
 • Geschikt voor alle leeftijden en soorten groepen, zowel zakelijk of privé, als instellingen en en andere groepen en bijeenkomsten.
 • Je doet het altijd goed op de kazoo, er is geen “goed en fout”.
 • Voor meer informatie, vragen of kosten, neem contact op

De energizer Kazoo was zeer geslaagd! Iedereen was zeer enthousiast – ik zelf uiteraard ook!
Het afdelingshoofd sprak nogmaals zijn complimenten uit. Dus goed gedaan!

Food procurement Aviko B.V

Energizer Kazoo van Kazooo.nl

Met behulp van kazoo’s maken we samen, op een heel eenvoudige en voor iedereen toegankelijke manier (een eenvoudige soort van) muziek.
Het gaat in de Kazoo energizer vooral om het samen plezier hebben en lol maken, zonder dat je beoordeeld wordt op wat je “speelt”.

We beginnen deze hilarische energizer met een korte warming-up. Dan volgen er een paar eenvoudige en hilarische muzikale oefeningen. Ritmische oefeningen en spelletjes met de Stem vullen het kazoos-spelen aan. Daarna gaan we samen met elkaar een een aantal “prachtige” stukken muziek (mee)spelen met ons geweldige kazoo-orkest. Ieder op zijn eigen kazoo, die na afloop natuurlijk mee naar huis mag.

Het gaat om het samenspel, de spontane, leuke, enthousiaste samenwerking en ideeën. Het draait vooral om met elkaar plezier hebben, niet om de muzikale prestaties.
Lachen en plezier verzekerd!

Indien van tevoren afgesproken, kan iedere deelnemer na afloop tevens een kazoo-diploma ontvangen.

kazoo - kazoos - kazzoo - kazoo fanfare

Het was echt een super workshop Kazoo! Iedereen vond het leuk!

Harmonie Katwijk

Workshop Kazoo Orkest

Ook een langere en uitgebreidere workshop Kazoo Orkest is vanaf 60 minuten mogelijk. Hierin worden meer mogelijkheden van de kazoo behandeld, en worden andere muzikale oefeningen verkend.

De Kazoo

De kazoo: het enige instrument wat IEDEREEN binnen 30 seconden meteen kan bespelen. Maak je klaar voor een hilarische energizer met kazoos.
Geen enkele vaardigheid vereist. Iedereen blaast enthousiast zijn partijtje mee! Met een hoop plezier en lol natuurlijk :-).
Lees op deze pagina meer over de achtergronden en geschiedenis van de kazoo.

Het kan ook ingewikkeld met een kazoo (zie de video hieronder) , maar dat gaan we natuurlijk niet doen, we houden het gezellig :-)

Kazoo virtuozen, ze bestaan :-)

Kazoo Fanfare Workshop XL

De Kazoo fanfare workshop XL is een soort extra uitgebreide kazoo workshop. Met meerdere instrumenten die meteen bespeelbaar zijn, maken we samen een wandelend hilarisch orkest: de Kazoo Fanfare. Hierbij worden ook andere eenvoudig bespeelbare instrumenten zoals neusfluiten en ukelele’s gebruikt.

Een fanfare is normaal een muziekgezelschap van blazers en slagwerk, dat op de maat van de muziek door een stad / dorp loopt.

Met behulp van kazoo’s, neusfluiten, en ukeleles, eventueel ook gecombineerd met uitbundig stemgebruik (stembevrijding) enl bodypercussion, creëren we samen een waar klein muziek-spektakeltje.
Een neusfluit en ukelele vereisen iets langer om te bespelen dan een kazoo: een paar minuten.

Na het kort oefenen op de verschillende instrumentjes doen we er wat eenvoudige oefeningen mee. We doen ook een klein stukje stembevrijding, eenvoudige bewegingen en mogelijk een klein stukje body-percussion.
Dit alles op een niveau zodat iedereen gemakkelijk mee kan doen. Uiteindelijk combineren we dit alles in een grote hilarisch jamsessie. Succes verzekerd.

 • Een workshop Kazoo Fanfare XL is te volgen zonder muzikale voorkennis.
 • Alle instrumenten worden meegebracht door Beenhakkers Slagwerk.
 • Mogelijk vanaf 60 minuten
 • Het aantal deelnemers is vanaf ± 15-20 tot ongeveer 100 personen

Neusfluit


De neusfluit is gewoon even wennen om hem te kunnen spelen. Je moet even oefenen om het blazen door je neus, en de vorm van je mond veranderen voor verschillende tonen onder de knie te krijgen.

neusfluit, kazoo-fanfare

Bij kleinere groepen tot ± 40 personen is er ook een energizer-workshop met alleen neusfluiten mogelijk. Neem voor meer informatie over een energizer of workshop met alleen neusfluiten contact op.

Ukelele

Voor een het bespelen van Ukelele in deze Kazoo Fanfare workshop is geen muzikale voorkennis nodig. Iedereen kan gewoon meteen meedoen. We houden het super-eenvoudig. De ukeleles zijn speciaal zó gestemd dat er minimale kennis en vaardigheid voor nodig is om ze te bespelen.

De ukulele of ukelele is een vrolijk instrument, uit Hawaï. Je gaat meteen aan de slag met deze vrolijke 4 snarige mini-gitaar. Al snel kan iedereen er iets eenvoudigs op spelen.
Een Ukulele ziet er een beetje uit als speelgoed. Het is echter een echt instrument en erg leuk om eenvoudige liedjes op te spelen. Zeer geschikt voor kinderen, volwassenen en ouderen, eigenlijk voor iedereen :-).

ukelele - happening - ukeleles

Meer informatie

Neem contact op met Hans Beenhakkers bij vragen, onduidelijkheden, of voor meer informatie.

Links

 • voor meer informatie over en achtergronden van de kazoo kijk je op deze pagina.
 • wil je meer weten over de Ukelele, kijk dan op deze pagina.
 • Wikipedia over Fanfare

Meestgeboekte Energizers