Kazoo Energizer of Workshop

De kazoo: het enige instrument wat IEDEREEN binnen 30 seconden meteen kan bespelen. Maak je klaar voor een hilarische energizer met kazoos.
Geen enkele vaardigheid vereist. Iedereen blaast enthousiast zijn partijtje mee!  Met een hoop plezier en lol natuurlijk :-)

Over de Energizer Kazoo

We beginnen de energizer met een korte uitleg. Dan volgen er een paar eenvoudige maar hilarische oefeningen. Ritmische oefeningen en spelletjes met de Stem vullen het kazoos-spelen aan. Daarna gaan we samen met elkaar een “prachtig” stuk muziek spelen. Ieder op zijn eigen kazoo, die na afloop natuurlijk mee naar huis mag.

Een energizer met kazoos kan tussen de 15 en 25 minuten duren, en kan met iedere groepsgrootte gegeven worden.

Kazoo Happening

De Kazoo Happening is een combinatie van Kazoos-spelen,  een Drum-Happening/ Drumcircle Workshop  en een Stem-Happening. Ervaring, goede stem of ritme-gevoel zijn hierbij niet belangrijk.

Ook een langere workshop (45-60 minuten) is mogelijk, met een kleinere groep tot 50 personen.

kazoo - kazoos - kazzoo

Over Kazoos

-Met een kam en vloeitje (sigarettenpapier om een “sjekkie” mee te draaien) kun je hetzelfde geluid maken.
-Een ouder woord voor Kazoos is mirliton (zoals op de Spaanse Wikipedia)
-Een kazoo wordt ook “a poor mans saxophone” genoemd.

Nederlandse Wikipedia over Kazoos
Engelse Wikipedia pagina over Kazoos

Hoe speel je een kazoo?

Je krijgt pas geluid uit een kazoo als je er niet op blaast, maar erin neuriet.
Neuriën (Engels: to hum) is eigenlijk eenvoudig een A zingen en dan je mond dichtdoen.

Geschiedenis van de Kazoo en Mirletons

De kazoo valt onder de Mirletons: instrumenten die een trillend membraan hebben. De kazoo’s stammen af van de Afrikaanse zogenaamde Hoorn-mirleton. De buis van deze mirleton was gemaakt een koehoorn, en het membraan een schil van een spinnen-ei. Ze werden voornamelijk in ceremonies gebruikt om dieren na te doen of de stem van een persoon te vervormen.

Rond 1800 waren er in Noord-Amerika al heel veel verschillende soorten instrumenten te vinden die op de kazoo lijken De huidige Kazoo is ergens rond 1840 uitgevonden.

In 1914 werd het instrumentje in massa-productie genomen door het bedrijf The Original American Kazoo Company van MacIntyre en Richardson. Er werden er ontzettend veel van verkocht.
Toen ook andere makers van Kazoo’s probeerden en plekje in de markt te veroveren en de concurrentie snel toenam, heeft McIntre in 1923 patent aangevraagd en gekregen op de kazoo.