Kazoo Energizer – Workshop Kazoo Orkest

In deze ludieke Kazoo energizer / workshop maken we een hilarisch orkest, met het enige instrument wat voor iedereen meteen bespeelbaar is:: de Kazoo (spreek uit: Kazoe). Samen muziek en plezier maken in een komisch Kazoo Orkest op een eenvoudige maar superleuke manier.

Het draai vooral om lol hebben met de kazoos, spontaniteit en expressie.
We combineren het super-eenvoudig kazoo-spelen op verschillende manieren tot een waar muzikaal spektakel.

Voor meer info: lees hieronder verder. Of klik hieronder een onderwerp aan in de pagina-inhoud:

Energizer Kazoo

Met behulp van kazoo’s maken we op een heel eenvoudige en voor iedereen toegankelijke manier samen (een soort van) muziek.
Het gaat in de Kazoo energizer vooral om plezier hebben en lol maken.

We beginnen deze hilarische energizer met een korte uitleg. Dan volgen er een paar eenvoudige en hilarische muzikale oefeningen. Ritmische oefeningen en spelletjes met de Stem vullen het kazoos-spelen aan. Daarna gaan we samen met elkaar een “prachtig” stuk muziek spelen met ons geweldige kazoo-orkest. Ieder op zijn eigen kazoo, die na afloop natuurlijk mee naar huis mag.

Het gaat totaal niet om goed te leren spelen, het gaat meer om de spontane, leuke ideeën en de samenwerking. Het draait vooral om plezier hebben met elkaar op een muzikale manier, niet om de muzikale prestaties of om perfectie. Lachen en plezier verzekerd!

kazoo - kazoos - kazzoo - kazoo fanfare

Workshop Kazoo Orkest

Ook een langere en uitgebreidere workshop Kazoo Orkest van 40-60 minuten is mogelijk. Hierin worden meer muzikale mogelijkheden en oefeningen verkend.

Praktische informatie

 • De Energizer of Workshop Kazoo is geschikt voor iedere aantal deelnemers (hele grote groepen graag in overleg).
 • Duur energizer tot 30 / 40 minuten,
 • Duur workshop 45 tot 60 minuten.
 • Beenhakkers Slagwerk brengt voor iedereen een kazoo mee, die je natuurlijk mag houden.
 • Geschikt voor alle leeftijden en soorten groepen, zowel zakelijk of privé, als instellingen en en andere groepen.

De Kazoo

De kazoo: het enige instrument wat IEDEREEN binnen 30 seconden meteen kan bespelen. Maak je klaar voor een hilarische energizer met kazoos.
Geen enkele vaardigheid vereist. Iedereen blaast enthousiast zijn partijtje mee! Met een hoop plezier en lol natuurlijk :-).
Lees op deze pagina meer over de achtergronden en geschiedenis van de kazoo.

Het kan ook ingewikkeld met een kazoo (zie de video hieronder) , maar dat gaan we natuurlijk niet doen, we houden het gezellig :-)

Kazoo Fanfare Workshop

De Kazoo fanfare workshop is een soort extra uitgebreide kazoo workshop. Met meerder instrumenten die meteen bespeelbaar zijn, maken we samen een wandelend hilarisch orkest: de Kazoo Fanfare. Hieron worden ook andere eenvoudig bespeelbare instrumenten zoals neusfluiten en ukelele’s gebruikt.

Een fanfare is normaal een muziekgezelschap van blazers en slagwerk, dat op de maat van de muziek door een stad / dorp loopt.

Met behulp van kazoo’s, neusfluiten, en ukeleles, eventueel ook gecombineerd met uitbundig stemgebruik (stembevrijding) enl bodypercussion, creëren we samen een waar klein muziek-spektakeltje.
Een neusfluit en ukelele vereisen iets langer om te bespelen dan een kazoo: een paar minuten.

Na het kort oefenen op de verschillende instrumentjes doen we er wat eenvoudige oefeningen mee. We doen ook een klein stukje stembevrijding, eenvoudige bewegingen en mogelijk een klein stukje body-percussion.
Dit alles op een niveau zodat iedereen gemakkelijk mee kan doen. Uiteindelijk combineren we dit alles in een grote hilarisch jamsessie. Succes verzekerd.

 • Een workshop Kazoo Fanfare is te volgen zonder muzikale voorkennis.
 • Alle instrumenten worden meegebracht door Beenhakkers Slagwerk.
 • Mogelijk vanaf 60 minuten
 • Het aantal deelnemers is vanaf ± 15-20 tot ongeveer 100 personen

Neusfluit


De neusfluit is gewoon even wennen om hem te kunnen spelen. Je moet even oefenen om het blazen door je neus, en de vorm van je mond veranderen voor verschillende tonen onder de knie te krijgen.

neusfluit, kazoo-fanfare

Bij kleinere groepen tot ± 40 personen is er ook een energizer-workshop met alleen neusfluiten mogelijk. Neem voor meer informatie over een energizer of workshop met alleen neusfluiten contact op.

Ukelele

Voor een het bespelen van Ukelele in deze Kazoo Fanfare workshop is geen muzikale voorkennis nodig. Iedereen kan gewoon meteen meedoen. We houden het super-eenvoudig. De ukeleles zijn speciaal zó gestemd dat er minimale kennis en vaardigheid voor nodig is om ze te bespelen.

De ukulele of ukelele is een vrolijk instrument, uit Hawaï. Je gaat meteen aan de slag met deze vrolijke 4 snarige mini-gitaar. Al snel kan iedereen er iets eenvoudigs op spelen.
Een Ukulele ziet er een beetje uit als speelgoed. Het is echter een echt instrument en erg leuk om eenvoudige liedjes op te spelen. Zeer geschikt voor kinderen, volwassenen en ouderen, eigenlijk voor iedereen :-).

ukelele - happening - ukeleles

Meer informatie over een Kazoo energizer of workshop?

Neem contact op met Beenhakkers Slagwerk

Links

 • voor meer informatie over en achtergronden van de kazoo kijk je op deze pagina.
 • wil je meer weten over de Ukelele, kijk dan op deze pagina.
 • Wikipedia over Fanfare