Kazoo fanfare – Energizer / Workshop

In de ludieke Kazoo fanfare energizer / workshop maken we, met instrumenten die meteen bespeelbaar zijn, een wandelend hilarisch orkest gemaakt: de Kazoo Fanfare. Muziek en plezier maken en bewegen op een eenvoudige maar superleuke manier.

Het draait bij de kazoo-fanfare vooral over lol hebben met muziek, spontaniteit en expressie. We combineren super-eenvoudig kazoo-spelen met uitbundig stemgebruik (stembevrijding) en eventueel bodypercussion tot een waar klein muziek-spektakeltje.

Kazoo fanfare

Met behulp van kazoo’s, neusfluiten en ukelele’s maken we op een eenvoudige en voor iedereen toegankelijke manier (een soort van) muziek en bewegingen..
Het gaat in de Kazoo fanfare energizer vooral om lol maken en plezier hebben, terwijl we samen een ludieke presentatie maken (voor onszelf).

Een fanfare is normaal een muziekgezelschap van blazers en slagwerk, dat op de maat van de muziek door een stad / dorp loopt.

Na het kort oefenen op de instrumentjes doen we er wat eenvoudige oefeningen mee. We doen ook een klein stukje stembevrijding, eenvoudige bewegingen en mogelijk een klein stukje body-percussion.
Dit alles op een niveau zodat iedereen gemakkelijk mee kan doen. Uiteindelijk combineren we dit alles in een grote hilarisch jamsessie.  Hierin , dan om muzikale prestaties. Succes verzekerd.

Het gaat totaal niet om goed te leren spelen, het gaat meer om de spontane, leuke ideeën en de samenwerking. Het draait vooral om plezier hebben met elkaar op een muzikale manier, niet om de muzikale prestaties of om perfectie. Lachen en plezier verzekerd!

Kazoo

De kazoo: het enige instrument wat IEDEREEN binnen 30 seconden meteen kan bespelen. Maak je klaar voor een hilarische energizer met kazoos.
Geen enkele vaardigheid vereist. Iedereen blaast enthousiast zijn partijtje mee! Met een hoop plezier en lol natuurlijk :-)

kazoo - kazoos - kazzoo - kazoo fanfare

Een neusfluit en ukelele vereisen iets langer om te bespelen: ± 1 minuut.

Neusfluit


De neusfluit is gewoon even wennen om hem goed te spelen. Je moet even oefenen om het blazen door je neus en de vorm van je mond veranderen voor verschillende tonen onder de knie te krijgen.

neusfluit, kazoo-fanfare

Bij kleinere groepen tot ± 40 personen is er ook een energizer-workshop met alleen neusfluiten mogelijk. Neem voor meer informatie over een energizer of workshop met alleen neusfluiten contact op.

Neem contact op met Beenhakkers Slagwerk

Ukelele

Voor een het bespelen van Ukelele in deze Kazoo fanfare energizer / workshop is geen muzikale voorkennis nodig. Iedereen kan gewoon meteen meedoen. We houden het super-eenvoudig. De ukeleles zijn speciaal zó gestemd dat er minimale kennis voor nodig is om ze te bespelen.

De ukulele of ukelele is een vrolijk instrument, uit Hawaï. Je gaat meteen aan de slag met deze vrolijke 4 snarige mini-gitaar. Al snel kan iedereen er iets eenvoudigs op spelen.
Een Ukulele ziet er een beetje uit als speelgoed. Het is echter een echt instrument en erg leuk om eenvoudige liedjes op te spelen. Zeer geschikt voor kinderen, volwassenen en ouderen, eigenlijk voor iedereen :-).

ukelele - happening - ukeleles

Voor wat voor Groepen is de Kazoo fanfare?

  • De gewone Kazoo-fanfare is geschikt voor groepen tot ±50 deelnemers (grotere groepen in overleg).
  • Duur: energizer tot 30 minuten, workshop tot 45-60 minuten.
  • Alle instrumenten worden meegebracht door Beenhakkers Slagwerk.
  • Geschikt voor alle leeftijden en soorten groepen, zowel zakelijk of privé, als instellingen en en andere groepen.
  • Bij echt grote groepen van meer dan 100 personen gebruiken we alleen kazoos. In dat geval is het het handigst om telefonisch te overleggen over de mogelijkheden.

Ultra-Korte Kazoo Energizer

Bij een hele korte energizer van ±10-15 minuten gebruiken we alleen de kazoo’s.

We beginnen deze hilarische energizer met een korte uitleg. Dan volgen er een paar eenvoudige maar hilarische oefeningen. Ritmische oefeningen en spelletjes met de Stem vullen het kazoos-spelen aan. Daarna gaan we samen met elkaar een “prachtig” stuk muziek spelen. Ieder op zijn eigen kazoo, die na afloop natuurlijk mee naar huis mag.

Links

  • voor meer informatie over en achtergronden van de kazoo kijk je op deze pagina.
  • wil je meer weten over de Ukelele, kijk dan op deze pagina.
  • Wikipedia over Fanfare