Alles over de Kazoo

  • Er zijn verschillende soorten, namelijk plastic, metalen en houten kazoos.
  • Met een ouderwets “kam en vloeitje” (sigarettenpapier om een “sjekkie” mee te draaien) kun je hetzelfde geluid maken.
  • Een ouder woord voor dit instrumentje is mirliton (zoals op de Spaanse Wikipedia)
  • Hij wordt ook “a poor mans saxophone” genoemd.

Geschiedenis van de Kazoo en Mirletons

De kazoo (spreek uit kazoe) valt onder de Mirletons. Mirletons zijn instrumenten die een trillend membraan hebben. De kazoo’s stammen namelijk af van de Afrikaanse zogenaamde Hoorn-mirleton. De buis van deze mirleton was gemaakt een koehoorn, en het membraan een schil van een spinnen-ei. Ze werden voornamelijk in ceremonies gebruikt om dieren na te doen of om de stem van een persoon te vervormen.

Maar ook in andere culturen en wereldelen werden soortgelijke instrumenten gebruikt

Rond 1800 waren er in Noord-Amerika al heel veel verschillende soorten instrumenten te vinden die op de huidige kazoe lijken. De huidige kazoe is ergens rond 1840 uitgevonden.

In 1914 werd dit instrumentje in massa-productie genomen door het bedrijf The Original American Kazoo Company van MacIntyre en Richardson. Het wa meteen een groot succes en er werden er ontzettend veel van verkocht.
Ook andere makers van Kazoo’s probeerden en plekje in de markt te veroveren. Dus nadat de concurrentie snel toenam, heeft McIntre in 1923 patent aangevraagd en gekregen.

kazoo - kazoos - kazzoo

Ludieke energizer of workshop

Kijk op deze pagina voor een ludieke Energizer of Workshop met kazoo: de Kazoo-Fanfare. Een echt hilarisch gebeuren, waar iedereen aan mee kan doen. Lachen verzekerd.

Hoe bespeel je een kazoo?

Je krijgt er pas geluid uit een als je er niet op blaast, maar erin neuriet.
Neuriën (Engels: to hum) is eigenlijk eenvoudig een A zingen en dan je mond dichtdoen (of je mond op de kazoe zetten in dit geval).

Nederlandse Wikipedia
Engelse Wikipedia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 Shares
Tweet
Share
Pin
Share