Mogelijkheden

Voor ieder denkbaar soort groep en gelegenheid heeft Beenhakkers Slagwerk een passende activiteit met ritme, muziek, percussie of stem. Voor kleine en grote groep, jong en oud, beginners en gevorderden, gezond en met gebreken.
Er zijn mogelijkheden voor bijna alle mogelijke locaties.

Iedereen kan meedoen, ervaring of muzikale kennis zijn niet belangrijk. De lengte van de energizer of workshop kan bovendien worden aangepast aan jullie programma.

Voor meer info: lees hieronder verder. Of klik hieronder een onderwerp aan in de pagina-inhoud:

Voor wie? Iedere soort Groep

Kijk hieronder voor wat voor verschillende groepen, bijeenkomsten, instellingen en bedrijven  een Drumcircle, Energizer, Happening of Workshop  zoal geschikt is.
Ook als jouw / jullie gelegenheid er niet bijstaat is er een programma mogelijk.

De Vernieuwde PercussieWorkshop / Interactieve Ritmecirkel is voor werkelijk alle soorten groepen geschikt, ook voor ouderen en mensen met lichamelijk of geestelijke beperkingen.

Bedrijven / Zakelijk
Lees verder over de zakelijke mogelijkheden.

Scholen
Kinderdagverblijf, Kinderopvang, kleuterklas, lagere school, basisschool, Middelbare school, speciaal onderwijs, Universiteit, HBO, lerarendag, vieringen, etc.
Lees hier verder over Trommelen met scholen.

Kinderen
Lees hier verder over Trommelen – Percussie met Kinderen

Jongeren
Lees hier verder over Trommelen en Drummen voor jongeren, pubers en middelbare scholieren.

Instellingen
Overheidsinstelling, ziekenhuis, gemeente, verenigingen, buurthuizen.

Ouderen
Allerlei soorten ouderen, van verzorgings- tot verpleegtehuizen. Ook voormensen met Alzheimer of Parkinson


“We vonden het erg geslaagd. Dat geldt zowel voor de workshop als voor jouw aanpak, die lekker relaxed is en met humor. We kregen veel enthousiaste reacties van collega’s, die dezelfde mening zijn toegedaan. Al met al een succes en een goede bijdrage aan onze teamdag.”

Maatschappelijke Dienstverlening Veluwe

Mensen met Beperkingen
Trommelen is uitermate geschikt voor mensen met Verstandelijke Beperking of Lichamelijke Beperking.

Slechtzienden of Slechthorenden
Lees hier verder over trommelen met Slechtzienden of Slechthorenden.

Depressie of Zwaarmoedigheid
Klik hier voor Trommelen als remedie voor Depressie of Zwaarmoedigheid

Festivals en Buurtfeesten
Binnen of buiten trommelen en drummen bij een Festival, Buurtfeest, Feestdag, Dorpsfeest of gewoon in een Buurthuis. Lees hier verder.

Iedere groep -  Beenhakkers Slagwerk Hans

Voor al deze groepen is een interactieve RitmecirkelEnergizer , Happening, of Workshop mogelijk, met gebruik van percussie, trommels, Boomwhackers, Body-percussion, Emmers, Kazoo, Dijenkletsen of Voetbalstadionzingen.


“De bijeenkomst was geslaagd. We kregen veel complimenten over de Energizer Boomwhackers. Ik heb gehoord dat het een geslaagde sessie was. Mensen waren er erg enthousiast over.”

Kennemer Wonen sociale huisvester, Heiloo

Wat? Aanbod en Programma’s

Beenhakkers Slagwerk heeft een gevarieerd aanbod, van Energizers, Interactieve Ritmecirkels en een workshop Trommelen en Gezondheid met o.a. percussie, boomwhackers, bodypercussion, clappyhappy en/of stem.
Dit alles kan plaatsvinden óp jouw locatie, voor ieder soort  groep.

Doen, ervaren en plezier

In de kortere energizers staat zelf-doen, ervaren en plezier voorop. In korte tijd ervaart de groep hoe het is om samen muziek te maken. Er wordt meestal al genoeg gepraat gedurende de rest van de dag en iedereen zit meestal al genoeg in het hoofd: denken en serieus-zijn. “Nu even tijd voor iets heel anders!” , “And now for something completely different!”

deelnemers enthousiast trommelen

“Het was echt een succes gisteravond! Je wist de zaal goed mee te krijgen. We hebben alleen nog maar enthousiaste reactie mogen ontvangen.”

Rabo-bank Breda

Uit het hoofd

Vaak zijn “gewoon” ontspannen ervaren, en in het hier & nu zijn de beste bron van informatie en leren. Hans Beenhakkers heeft de expertise en ervaring in huis om mensen op die plaats te brengen: uit het hoofd, ín de ervaring en in het hier & nu, en daar helemaal aanwezig te zijn, dáár waar er (vanzelf en zonder moeite) écht geleerd kan worden.
Doe  mee en laat je verassen!

Hoe? Een Muzikaal Avontuur

Beenhakkers Slagwerk – Trommelen.nu wil jouw groep met alle plezier een verrassend, ludiek, ritmisch en muzikaal avontuur laten beleven. Laat jouw deelnemers ervaren dat je op een heel simpele manier kunt samenspelen (samenwerken) met eenvoudige percussie-instrumenten, ritme of stem.

Een Muzikaal Avontuur voor iedereen en overal

Bij alle Muzikale Avonturen met percussie en ritme van Beenhakkers Slagwerk – Trommelen.nu ontmoet je elkaar op een nieuwe, verrassende manier. Je wordt meegenomen in de ritmische en muzikale ervaring door de enthousiaste en humoristisch begeleiding van Hans Beenhakkers.
Iedereen kan meteen meedoen, ervaring of goed ritmegevoel zijn niet van belang.

Communiceren met muziek en ritme

Muziek is een taal om mee te communiceren, te verbinden, plezier te hebben en te vieren. Beenhakkers Slagwerk – Trommelen.nu geeft door middel van diverse ritme-activiteiten jouw groep de mogelijkheid deze woordloze taal op een unieke en verrassende manier te ervaren.

beenhakkers slagwerk drumcircles en energizers

Gaandeweg opent samen actief muziek maken met percussie de bereidheid tot samenwerken. Bovendien nemen intuïtie en gevoel het over van het hoofd. Daarom vallen ingesleten ideeën en verhoudingen (die de mogelijkheid om elkaar te horen belemmeren) als vanzelf weg. Voorheen schijnbaar onoverbrugbare (menings) verschillen maken plaats voor gezamenlijkheid, energie, communicatie en plezier.

Hierbij is er plaats voor ieders persoonlijke inbreng. In de juiste  omstandigheden en na de juiste voorbereiding zijn mensen uiteindelijk heel goed in staat zelfstandig verbinding, contact en muziek te maken met elkaar.  Er ontstaat spontaan een creatief proces waarin van alles mogelijk is en overal ruimte voor is! Alle leden van de groep zijn even belangrijk, ongeacht muzikaal niveau of ervaring, en kunnen allemaal op hun niveau een wezenlijke bijdrage leveren.


“Hans, Het was helemaal goed! We hebben echt plezier gehad en de foto’s die zijn genomen zijn zo goed geworden dat iedereen weer in de lach schiet… dus is goed blijven hangen. Ik zal je zeker aanbevelen bij anderen die ‘net wat anders dan anders’ willen organiseren.”

Essent NV

Visie

Ik werk vanuit de visie en het uitgangspunt dat een groep mensen, indien goed begeleid, zichzelf organiseert en bijstuurt, en zo vanuit zichzelf tot een vruchtbare samenwerking en communicatie kan komen. Uiteindelijk is iedereen (bewust of onbewust) op zoek naar onderlinge harmonie en afstemming. Wanneer dit aangemoedigd wordt dan volgen goede resultaten en inspiratie moeiteloos en vanzelf.

Bij een energizer, happening of workshop van Beenhakkers Slagwerk stemmen de deelnemers zich de verschillende instrumenten-groepen (afdelingen) stemmen als vanzelf op elkaar af. Ook de groepen onderling houden contact met elkaar, zodat de verschillende ritmes 1 geheel blijven vormen, en het geheel belangrijker blijft dan de aparte delen en de individuele prestaties. Er ontstaat een nieuwe kijk op naar-elkaar-luisteren, samenwerken en elkaar-inspireren. Én dit alles gebeurt met veel plezier en op een ontspannen manier.


Hoelang en met hoeveel? Alles mogelijk!

Er zijn allerlei verschillende lengtes en aantal deelnemers mogelijk

Lengte

Een energizer met boomwhackers, clappyhappy of body-percussion is mogelijk in lengtes van 15, 20 of 30minuten (langer of korter in overleg mogelijk).
Een Drumcircle-Happening / PercussieWorkshop is standaard 60 of 2x 40 minuten. In overleg is hiervoor ook 45 min of 2×55 minuten mogelijk.

Ook langere programma’s zijn mogelijk, bijvoorbeeld met een Drumcircle-Happening : tot 2 of 3 uur of tot een heel dagdeel.

Aantal Deelnemers

Alle programma’s en sessies zijn mogelijk voor groepen van rond de 10 tot een paar honderd personen. Groepen met minder deelnemers zijn in overleg mogelijk. Een en ander is ook afhankelijk van de soort bijeenkomst, de locatie, zaal-inrichting, soort groep, plaatsing in het programma etc.

Een hele grote groep is mogelijk met een energizer met Boomwhackers (tot wel 1200 of meer personen) of met Body-percussion (geen maximum).


“Heel heel hartelijk dank voor de geslaagde workshop gisteren – wij hebben met z’n allen heel veel plezier gehad(!) en uw stem heb ik nog lang nagehoord in mijn hoofd, in de goede zin van het woord :-))). “

HP / Hewlett-Packard

Instrumentarium

Het instrumentarium van Beenhakkers Slagwerk omvat meer dan 2000 percussie- en slagwerk-instrumenten, die naar behoefte gebruikt worden bij drumhappenings / drumcircle-workshops, Energizers, en andere Happenings.

40 djembés (Afrikaanse hand-drums, ook wel genoemd djembe’s, djembee,djembe, jembee, jembe, jambee, jambe, tamtam, tam-tam).
30 conga’s (Cubaanse hand-drums).
25 toms / bastrommels.
125 cowbells.
55 agogo’s.
175 tambourims.
165 shakers.
200 claves.
Meer dan 1000 boomwhackers.
Zoveel rubberen huishoudhandschoenen als nodig (voor  de Clappy-Happy energizer :-)

Afhankelijk van de grootte van de groep en de aard van het programma  kunnen ook de andere instrumenten gebruikt worden.

Bij grote drumhappenings / drumcircle-workshops worden alle soorten percussie- en druminstrumenten uit het instrumentarium door elkaar gebruikt.

Alle muziekinstrumenten zijn eigendom van Beenhakkers Slagwerk zelf, en worden meegebracht door de workshopbegeleider Hans Beenhakkers. Iedere deelnemer (ongeacht de groepsgrootte) krijgt een echt muziekinstrument, zodat er ook echt ervaren kan worden hoe het is om samen muziek te maken.


We hebben zeer zeker de indruk dat het een succes was. Je lekker even uitleven na een dag denken en praten… U bracht het leuk, en de lach op het gezicht van de overgrote meerderheid gaf aan dat het inderdaad als fun werd ervaren.

Land van Horne, Zorgorganisatie Weert

Thema? Altijd in te passen

In alle programma’s die Beenhakker Slagwerk verzorgt kan het thema, focus, visie, missie of ander inhoudelijk onderwerp van jullie groep, afdeling, instelling of bedrijf ingepast worden.

We kijken samen hoe bv. een bepaald thema, onderwerp of jullie slagzin verwerkt kan worden in de muzikale activiteit van Beenhakkers Slagwerk die jullie voor ogen hebben.
Het thema, de woorden of zin kunnen letterlijk (als een soort yell) of in de soort oefeningen van het programma worden verwerkt.

Thema voorbeelden

Enkele voorbeelden van thema’s of onderwerpen die in het verleden in de programma’s van Beenhakkers Slagwerk bij groepen voorkwamen zijn:
-Samen aan de Slag gaan.
-Plezier in Samenwerken.
-Harmonie in de Verschillen.
-Sla je slag.
-Oor hebben voor elkaar.
-Inspelen op de wensen van de klant.


Fijn dat ons thema zo goed in de Drumcircle-Happening/PercussieWorkshop naar voren kwam.

Rabo-Bank


Meer Informatie?

Neem contact op met Hans Beenhakkers bij vragen, onduidelijkheden, of voor meer informatie.

  • Een lijst van verschillende opdrachtgevers die jou /jullie voorgingen vind je op deze pagina.