Muzikaal Avontuur

Beenhakkers Slagwerk – Trommelen.nu wil jouw groep met alle plezier een verrassend, ludiek, ritmisch en muzikaal avontuur laten beleven. Laat jouw deelnemers ervaren dat je op een heel simpele manier kunt samenspelen (samenwerken) met eenvoudige percussie-instrumenten, ritme of stem.

Een Muzikaal Avontuur voor iedereen en overal.

Een Muzikaal Avontuur met ritme, muziek of stem kan door Beenhakkers Slagwerk – Trommelen.nu verzorgd worden voor bijna alle soorten groepen, gelegenheden, locaties en plaatsen. Iedereen kan meteen meedoen, ervaring of goed ritmegevoel zijn niet van belang.

Bij alle Muzikale Avonturen met percussie en ritme van Beenhakkers Slagwerk – Trommelen.nu ontmoet je elkaar op een nieuwe, verrassende manier. Je wordt meegenomen in de ritmische en muzikale ervaring door de enthousiaste en humoristisch begeleiding van Hans Beenhakkers.

Communiceren met muziek en ritme

Muziek is een taal om mee te communiceren, te verbinden, plezier te hebben en te vieren. Beenhakkers Slagwerk – Trommelen.nu geeft door middel van diverse ritme-activiteiten jouw groep de mogelijkheid deze woordloze taal op een unieke en verrassende manier te ervaren.

Gaandeweg opent samen actief muziek maken met percussie de bereidheid tot samenwerken. Bovendien nemen intuïtie en gevoel het over van het hoofd. Daarom vallen ingesleten ideeën en verhoudingen (die de mogelijkheid om elkaar te horen belemmeren) als vanzelf weg. Voorheen schijnbaar onoverbrugbare (menings) verschillen maken plaats voor gezamenlijkheid, energie, communicatie en plezier.

Hierbij is er plaats voor ieders persoonlijke inbreng. In de juiste  omstandigheden en na de juiste voorbereiding zijn mensen uiteindelijk heel goed in staat zelfstandig verbinding, contact en muziek te maken met elkaar.  Er ontstaat spontaan een creatief proces waarin van alles mogelijk is en overal ruimte voor is! Alle leden van de groep zijn even belangrijk, ongeacht muzikaal niveau of ervaring, en kunnen allemaal op hun niveau een wezenlijke bijdrage leveren.


“Hans, Het was helemaal goed! We hebben echt plezier gehad en de foto’s die zijn genomen zijn zo goed geworden dat iedereen weer in de lach schiet… dus is goed blijven hangen. Ik zal je zeker aanbevelen bij anderen die ‘net wat anders dan anders’ willen organiseren.”

Essent NV

Dit kan in korte tijd (tot 15-30 minuten) met een Energizer of een Happening. Heb je meer tijd dan kan een drum-happening/drumcirkel nog meer bewerkstelligen.
Er zijn verschillende soorten programma’s met boomwhackers, huishoudhandschoenen, body-percussion, percussie-instrumenten, Djembe’s, emmers (bucket-drumming) of een gecombineerde Rhythm-Jam.

beenhakkers slagwerk drumcircles en energizers

Drumcircles door Beenhakkers Slagwerk – Trommelen.nu

Onder de enthousiaste  begeleiding van Hans Beenhakkers gaat de groep op ontdekkingsreis om samen, in-het-moment gecreëerde , eigen ritmes te spelen. Deze ritmes bestaan uit de persoonlijke creatieve expressie van alle deelnemers aan de drumcirkel. Deelnemers mogen daarom ook zelf weten wat ze spelen op hun percussie-instrument. De begeleider (facilitator) draagt ritmische en muzikale spelletjes, games en oefeningen aan. Hierbinnen leiden het doen en de ervaring van de deelnemers tot samenwerkings-inzichten. Hierdoor kunnen de deelnemers door de ervaring-zelf als groep tot muzikale samenwerking komen.

Energizers

Heb je kort de tijd, dan kan een kortere energieke Energizer uitkomst bieden. Bv met boomwhackers, huishoudhandschoenen (clappyhappy) , emmers (bucket-drumming) , stem(bevrijding), of body-percussion.

Voor Wie en Wat?

Fun + Teambuilding
Alle activiteiten kunnen zowel voor de Fun als voor teambuilding gedaan worden (of als een combinatie van deze 2).
Kijk voor meer inhoudelijke informatie op de pagina wat is het aanbod?

Ouderen en verzorgings-tehuizen
Klik door naar de pagina over ouderen.

Mensen met beperkingen
Klik door naar de pagina over mensen met een verstandelijk beperking of lichamelijke beperking.

Scholen en kinderen
Drumcircle-percussieworkshops zijn uitermate geschikt voor kinderen, ook op een basisschool of middelbare school. Kinderen worden gefascineerd door muziek, en door ritme in het bijzonder.  In een drumcircle-workshop krijgen ze de mogelijkheid hun eigen ritmische mogelijkheden en ideeën te verkennen.

Voor iedereen en overal
Muzikaliteit, ervaring, ritmegevoel of een goede stem zijn niet belangrijk. Iedereen kan meedoen!
Lees verder op de pagina’s voor iedere groep en waar? op welke locatie?

Openbare gemeenschaps- drumcircles
Behalve voor bestaande groepen organiseert Beenhakkers Slagwerk onregelmatig ook openbare gemeenschaps-drumcircles in Nederland. Wil je van deze bijeenkomsten op de hoogte gehouden worden? Geef je dan op voor de nieuwsbrief.

Meer informatie

Kijk voor overige informatie via de sitemap naar alle pagina’s en artikels of op één van de verzamelpagina’s categorieën en tags.