Op Tafel Trommelen – Desk Drumming Desktop – Table Drumming

Op tafel trommelen of op je buro, gewoon met je handen of eventueel met een pen. Verbaas je vrienden, collega’s, of studiegenoten met jouw verrassende ritmische kunsten.

Wil jij dit ook leren? Op een eenvoudige, begrijpbare manier?
Dan heb ik eenvoudige oefeningen en video’s waarop ik het langzaam voor doe, zodat ook jij de 7 lekkerste ritmes op je tafel, buro of schoolbank kunt spelen.
Je hebt geen instrument nodig, alleen een beetje oefenen.

tafel drummen - table drumming

Videos over virtuoos Tafeltrommelen / Tabledrumming

Als voorbeeld hier een Youtube afspeellijst met video’s van enkele virtuoze tafel-drummers. Do not try this at home :-).


Kijk hieronder hoe een professionele drummer het begrip Tafel Trommelen invult :-).
Han Bennink on Desktop! Met drumstokken dan wel weer in plaats van met je handen.


Je kunt ook met pennen in je hand tafeldrummen. Dat is ook eigenlijk alleen weer wat voor gevorderden, omdat je veel meer soorten geluiden en bewegingen kunt maken, waardoor de ritmes vanzelf ingewikkelder worden.


Some pretty cool desk drumming / pencil drumming in this video below.


Bij vingerdrummen (fingerdrumming) komt wat meer oefening, techniek en vingervlugheid kijken dan Tafel Trommelen. Je gebruikt namelijk niet alleen maar hand-bewegingen, maar combineert dat met ook vinger-bewegingen (zoals de naam al doet vermoeden :-)
Niet echt voor beginners dus. In de video hieronder wordt vinger-drummen gedemonstreerd op een Cajon, een special drum-kist die veel meer volume geeft dan een tafel.

Trouwens niet iedereen is ervan gediend om jou op tafel te horen drummen. Dit artikel beweert zelfs dat mensen zelfs een hekel aan je kunnen gaan krijgen als je het te vaak en te pas en te onpas doet :-).

Links Tafel Trommelen

Kijk ook bij Bardrummen, drummen achter de bar met bar-atributen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *