Ik ben niet muzikaal of amuzikaal

ik ben amuzikaal - niet muzikaal

Mensen denken al snel dat ze niet muzikaal of amuzikaal zijn. In werkelijkheid zijn de meeste mensen muzikaler dan ze zelf denken. Amuzikaliteit of Amusia komt naar schatting slechts in heel weinig gevallen in meer of mindere mate voor (minder dan 4 %).
Het is eerder bijna omgekeerd: bijna alle mensen blijken een aangeboren aanleg voor het waarnemen en waarderen van muziek te hebben.

“Ik ben niet muzikaal of amuzikaal” verder lezen

Live Rhythm-Circles, Percussieworkshops en Energizers weer mogelijk!

Zomer 2021: Er mag (gelukkig) weer een heleboel meer :-).
Live interactieve Rhythm-Circles, Energizers en Percussieworkshops zijn weer mogelijk!

Als jullie een locatie hebben waar het kan, dan komen wij gewoon een Energizer BodyPercussion of Boomwhackers, Percussieworkshop of een Interactieve Ritme-Cirkel verzorgen, op een manier die voor jullie passend is.

Neem contact op om te overleggen over wat jullie van plan zijn, of om te vragen wat er mogelijk is.

Waar een wil is is een weg :-)!

live Energizers, Percussieworkshops, Interactieve Ritme-Cirkels

Speelse Muzikale Online Energizers

muzikale online energizers speelse

Speelse Muzikale online energizers met ritme, met gebruik van oa. bodypercussion en ook bureaudrummen.
Ervaar het plezier, speelsheid en de Fun van het samen muziek maken.
Kijk ook bij de pagina “dé Online Energizer“.

Juist in deze tijd van thuiswerken en vergaderen via Zoom is onderling afstemmen en heldere duidelijke communicatie belangrijker dan ooit. Met een muzikale energizer kan je op een eenvoudige manier via een digitaal platform verbinding, plezier, speelsheid, contact en kameraadschap in de groep brengen.

“Speelse Muzikale Online Energizers” verder lezen

Uit de maat dansen

mensen die uit de maat dansen

Het onderwerp “uit de maat dansen” komt natuurlijk voort uit de wens om IN de maat te dansen. Toch is het ook interessant en nuttig om ook dieper op het verschijnsel UIT de maat dansen in te gaan. Door beter te begrijpen en te ervaren hoe het komt dat je ‘uit de maat’ danst, kun je namelijk ook juist weer ‘in de maat’ leren te dansen.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen niet in de maat kunnen dansen.

“Uit de maat dansen” verder lezen

Hebben dieren Ritmegevoel en Muzikaliteit?

hebben dieren ritmegevoel en muzikaliteit?

Je zou denken dat het eenvoudige antwoord op deze vraag ‘nee’ is. Maar dit blijkt toch niet zo eenvoudig te liggen. Volgens HenkJan Honing (hoogleraar muziekcognitie aan de UvA en ook bekend van De Wereld Draait Door) is de mens namelijk in essentie een muzikale diersoort, en waarom zou hij de enige zijn? Waarom zouden er geen andere dieren ritmegevoel hebben?

“Hebben dieren Ritmegevoel en Muzikaliteit?” verder lezen

Wat zijn Energizers?

wat zijn teambuilding energizers

Het woord energizer komt van het Engelse werkwoord “to energize”: ergens energie in brengen. Energizers zijn korte activiteiten of games die Energie geven, waar mensen actief aan deel moeten nemen, en die ze echt alleen samen kunnen doen. Aan het begin van de bijeenkomst versterken ze het prille, broze groepsgevoel. Later op de dag kunnen ze het nog breekbare groepsgevoel versterken. Ze kunnen een groep ook over een dip of dalletje in de dag heen helpen. Ze kunnen van 5 minuten tot een half uur of langer duren.

“Wat zijn Energizers?” verder lezen

Aandacht in het hier en nu

Ik heb zojuist  besloten uiteindelijk dan toch maar mijn zakelijke post (van Beenhakkers Slagwerk) op mijn telefoon binnen te laten komen. Tot nu toe wou ik geen email op mijn telefoon. Email hoort op de computer, omdat het mijn aandacht verdeelt, me uit het hier en nu haalt. Helaas wordt ik ingehaald door de feiten. Er moet snel gereageerd worden, dus als ik een dag niet thuis ben heb een dag geen email kunnen beantwoorden, kan dat al misgelopen werk betekenen. Helaas. “Aandacht in het hier en nu” verder lezen

Werken

Mijn ouders hadden een sportwinkel. Middenstander: dat betekent bijna nooit vrij, en bijna altijd werken. Ons woonhuis was boven de winkel, dus het werk lag altijd (om de hoek) op de loer. Mijn vader had de gewoonte op de wc de krant te lezen. Als kind kon ik dat niet begrijpen: waarom ga je in vredesnaam de krant op het toilet zitten lezen?
Ik nam me voor me nooit zo in het werk te verstrikken als mijn ouders, en ik heb “de zaak” dus ook niet overgenomen.

“Werken” verder lezen