Parkinson Café Drumcircle

Het stimuleren van het ritme gevoel is belangrijk voor mensen met Parkinson. Muziek en Ritme hebben een positieve invloed op de ziekte van Parkinson.
Je kunt bij Beenhakker Slagwerk en Hans Beenhakkers terecht voor een Parkinson Café drumcircle – percussieworkshop voor mensen met de ziekte van Parkinson.

parkinson café

Dit kan bv heel goed tijdens Parkinson Café voor Parkinson patiënten en begeleiders.

parkinson cafe café - parkinsoncafe -

Dat heb ik al een aantal keren gedaan en heb daar ervaring mee.
Mijn moeder heeft ook 17 jaar de ziekte van Parkinson gehad. Ik heb haar toen intensief verzorgd, dus ik ben bekend met het ziektebeeld. Ook heb ik me in die tijd verdiept in deze vervelende ziekte.

Bob Dawson vertelt hoe hij zijn hersenen heeft getraind door middel van muziek en dans en zijn strijd tegen Parkinson door middel van muziek. Voor alles, van zakelijke bijeenkomsten tot de afwas heeft hij verschillende soorten muziek. Het is een magisch moment, hoe als een wonder, dans, muziek en kunst mensen met Parkinson kunnen helpen.

Door middel van trommelen, drummen, percussie, slagwerk, samen muziek maken en het ritmegevoel stimuleren gaat perfect met een drumcircle-percussieworkshop van Beenhakkers Slagwerk.

Links over of gerelateerd aan Parkinson

interne links
artikel over de invloed van muziek op mensen met Alzheimer
Verzamelpagina Gezondheid.

externe links
overzicht parkinon cafe’s Nederland