Trommelen – Drummen met Parkinson

Het stimuleren van het ritme gevoel is belangrijk voor mensen met Parkinson. Muziek, Trommelen en Drummen hebben een positieve invloed op de ziekte van Parkinson.
Je kunt bij Beenhakker Slagwerk en Hans Beenhakkers terecht voor een  DrumHappening / Drumcircle-Workshop voor een groep mensen met de ziekte van Parkinson of bij een Parkinson Café.

De ziekte van Parkinson

Parkinson-patienten kunnen bij verstijving baat hebben bij het doen van bewegingen in een ritme. Het ritmegevoel stimuleren door middel van trommelen, drummen, percussie, slagwerk en samen muziek maken gaat perfect met een DrumHappening / Drumcircle-Djembe-Workshop van Beenhakkers Slagwerk. Iedereen kan deelnemen op eigen manier en naar eigen mogelijkheden. Voor iedereen, ongeacht de ernst van de klachten, is er een plaatsje in de groep en een geschikt instrument.

Mijn helaas overleden moeder heeft ook 17 jaar de ziekte van Parkinson gehad. Ik heb haar in die periode intensief verzorgd. Ik ben dus bekend met het ziektebeeld en de symptomen ervan. Ook heb ik me in die tijd verdiept in deze vervelende ziekte.

Parkinson café

Een DrumHappening / Drumcircle-Djembe-Workshop kan bijvoorbeeld heel goed plaatsvinden bij een Parkinson Café voor Parkinson patiënten en begeleiders.

parkinson cafe café - parkinsoncafe -

Dat heb ik al een aantal keren gedaan en heb daar ervaring mee.


Het was een hele leuke Drum-Workshop die jij gegeven heb bij ons Parkinson Café. Iedereen kon goed meedoen en we hebben ook veel gelachen.

Parkinson Café Breda

Muziek als Parkinson-Medicijn

Bob Dawson vertelt hoe hij zijn hersenen heeft getraind door middel van muziek en dans en zijn strijd tegen Parkinson door middel van muziek. Voor alles, van zakelijke bijeenkomsten tot de afwas heeft hij verschillende soorten muziek. Het is een magisch moment, hoe als een wonder, dans, muziek en kunst mensen met Parkinson kunnen helpen.

Voor groepen mensen met Parkinson gelden aangepaste lagere prijzen.

Links over of gerelateerd aan Parkinson

interne links
Verzamelpagina Gezondheid.
Trommelen met mensen met Alzheimer .

externe links
overzicht parkinon cafe’s Nederland