Percussie Wereldrecords

Een aantal verschillende zogenaamde percussie “wereldrecords”, meestal met het meeste aantal mensen een bepaald percussie-instrument spelen gedurende een bepaalde tijd.
Er zitten een aantal video’s bij, daarom kan het laden van de pagina dus even duren.

Wereldrecord Maracas-schudden

Wereldrecordpoging om de meeste maracas te schudden gedurende 2 minuten.


Body- percussie Wereldrecord Poging

Wereldrecordpoging om het grootste bodypercussie of lichaamspercussie ensemble te vormen.‘s Werelds grootste Drumles

1827 kinderen in London

1827 schoolkinderen speelden op 3 oktober 2016 samen op percussie-instrumenten. Dit vindt plaats in de Copper Box Arena van het Queen Elizabeth Olympic Park. Georganiseerd door Street Child United.

2285 personen Djembé les in Oostenrijk

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Lebenshilfe Oberösterreich kregen 2285 mensen les van Pepi Kramer. Ze speelden daartoe 1 uur lang verschillende oefeningen en ritmes (in de maat :-) op 13 september 2019 in het Stadspakt van Vöklabruck Oostenrijk. Dit is daarom het nieuwe wereldrecord in het Guiness Book of Records. Kijk op deze pagina voor meer info (in het Duits).

2000 Drummers aan Zee in Scheveningen

Op 9 september 2018 speelden 2000 drummers en percussionisten samen de compositie Four Horizons van Caesar Zuiderwijk op het strand bij Scheveningen. Het spektakel was onderdeel van het evenement Feest aan Zee, vanwege het 200-jarig bestaan van badplaats Scheveningen.
Uit de 4 windstreken (horizons) werd het Noorden en Westen vertegenwoordigd door drummers op drumstellen Het Oosten bijvoorbeeld door mensen op zware trommels, en het Zuiden door Djembespelers en Samba-spelers.


Wereldrecord Cajonspelen

In 2013 bespeelden in Lima, Peru 1524 mensen samen de cajon, wat in Peru een nationaal traditioneel instrument is.

https://www.youtube.com/watch?v=lNUUJNYHBck

‘s Werelds grootste Percussie Show

In totaal 14,883 drummers hebben een nieuw wereldrecord gevestigd door de traditionele traditional Khol drum 15 minuten achter elkaar samen te spelen in India. Het vond plaats in Januari 2006.


Oude percussie wereldrecords

In het Hong Kong Coliseum in China speelden op 2 Juli 2002 een aantal van 10,102 mensen 6 minutenlang samen een percussie-ritme. Kinderen uit Hong Kong, Macau, China en Taiwan speelden daarvoor tijdens “Ten Thousand Hearts Beat As One”, een traditioneel Braziliaans ritme, op 6 verschillende percussie instrumenten. Chinese top-muzikanten namen ook deel aan het event dat een onderdeel was van de viering van de 5e verjaardag van de overdracht van de stad aan China.
De instrumenten die gespeeld werden waren: Koebelle, Hand Drums, Guïro, Triangel, Maracas en Schudbuizen/Shakers.

De Grootste drums van de Wereld

Gigantische Frame Drum

Dit gigantische instrument is een gigantische frame-drum (groot vel, smalle rand), en heeft een diameter van 10 meter en weegt ongeveer 3 ton. Deze drum kan daardoor gemakkelijk worden bespeeld door 100 mensen die ​​eromheen staan. Het record is 150 drummers die tegelijk spelen.

worlds biggest drum

……..of reageer onder dit artikel.Zuid Korea

In Zuid-Kora is er een een heel ander soort drum, het gewicht weet ik niet (ik denk zwaarder, doordat de zijkant groter is) maar  het vel heeft een diameter van 5,54 m, en een lengte van 5.96 meter.
Het record hiervan werd op 6 juli 2011 in het Guinness World Records boek geregistreerd.

wereld grootste drum

Japanse Taiko Drum

Taiko drums wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt in Japan. Ze zijn waarschijnlijk rond de 5de of 6de eeuw naar Japan meegenomen uit China samen met onder andere invloeden vanuit het boeddhisme.
Ze zijn bekende geworden via groepen zoals Kodo en Za Ondekoza.

s-werelds-grootste-drum-taiko-Odaiko

In een ensemble van taiko-drums in Japan vinden we de Odaiko (大 太 鼓). Dat is namelijk de grootste trommel van alle taiko. De grootste o-daiko-drums zijn echter te groot om te bewegen en “wonen” permanent in een tempel of heiligdom. De grootste Odaiko’s zijn zo’n 3,7 meter in  diameter. Echt groot, maar vergeleken met de vorige 2 maar kleintjes ;-)

Chinees Stadion in vorm van een Drum

De allergrootste, hoewel het geen echte drum is maar een gebouw dat in de vorm van een drum gebouwd is, staat in China, Binhu New District, Hefei City, provincie Anhui.
Het gebouw is gebouwd in de vorm van de zogenaamde bloem-drums die de mensen uit Anhui spelen bij folk optredens. Het gebouw meet 61 meter in diameter en 18 meter hoog.

 worlds biggest drumReactie, Opmerking of Vraag:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Shares
Tweet
Share
Pin1
Share