Wat is een darbuka – darbouka?

Een darbuka of darbouka is een Arabische trommel in de vorm van een beker of een kelk, ook wel vaastrommel genoemd. Hij heeft één enkel vel op de  brede kant en komt in veel gebieden in en rond het Midden-Oosten voor: Egypte, Noord-Afrika, Zuid-Azië, de Balkan en Oost-Europa. De drum wordt zittend met de vingers bespeeld terwijl hij rust op het been of de schoot van de speler rust. Het smalle uiteinde steekt onder een arm door. “Wat is een darbuka – darbouka?” verder lezen

Wat is een Djembe – Djembee – Jembe?

Een djembé, djembe of djembee is een met touwen opgespannen trommel die met de hand bespeeld wordt. De drum komt uit West-Afrika en heeft de vorm van een soort vaas of beker, breed boven en smal onder. Bovenop is een een dun geitenvel  gespannen. Oorspronkelijk komen de djembés uit Mali en Guinee (in het Westen van Afrika) , en werden bespeeld door het Malinke volk. Ze worden nu ook in Ivoorkust, Senegal, Mali, Burkina Faso, Gambia, en andere landen in West-Afrika gemaakt en verkocht, voornamelijk aan toeristen :-).

“Wat is een Djembe – Djembee – Jembe?” verder lezen

Wat is het aanbod?

Beenhakkers Slagwerk heeft een gevarieerd aanbod, van Happenings, Energizers en Drumhappenings/Drumcircle-Workshops met o.a. percussie, boomwhackers, bodypercussion, clappyhappy en/of stem. Dit alles kan plaatsvinden óp jouw locatie, voor ieder soort  groep.

“Wat is het aanbod?” verder lezen

Percussie-instrument, wat betekent dat nu precies?

Op deze pagina kun je informatie en uitleg over het woord percussie en het woord percussie-instrument vinden.

Een percussie-instrument is een instrument dat wordt bespeeld door erop te slaan, schudden, plukken, of schrapen. Alle instrumenten zoals trommels en bellen vallen in deze categorie.
Ruwweg kun je zeggen dat de meeste slag-instrumenten uit de niet-Westerse muziek onder percussie vallen.Dat zijn dan vooral niet-melodische instrumenten uit Afrika, Zuid-Amerika, Azië, Oceanië, en van indianen en primitieve volkeren.

“Percussie-instrument, wat betekent dat nu precies?” verder lezen