percussieworkshop

Percussieworkshop is een naam voor een ondertussen alweer wat verouderd concept,  waarbij iedereen zo goed mogelijk probeerde na te spelen wat de “workshopleider” aangaf. In de tegenwoordige Drum-Happening / Drumcircle-Workshop is er veel meer vrijheid en ruimte voor creativiteit en eigen inbreng van de deelnemers zelf. Eigenlijk volgt de begeleider  (facilitator) van een Drumhappening / Drumcircle-Workshop de deelnemers in plaats van andersom bij de percussieworkshop voorheen.

De Percussieworkshop zoals deze vroeger was

Al de beste elementen van deze oudere percussie-workshop zijn opgenomen in de hedendaagse drum-happening / drumcircle-workshop, die veel en veel meer omvat dan het alleen aanleren van een patroontje.

Hieronder vind je de oude tekst zoals ie toen gold voor de percussieworkshops.

Maak tijdens de meeting, bijeenkomst, vergadering of viering op iedere denkbare locatie samen een swingend percussie-orkest van de groep (10-600 personen) met een percussieworkshop, onder de enthousiaste en professionele begeleiding van Hans Beenhakkers.

percussieworkshop Beenhakkers Slagwerk

Door het samen musiceren verandert de ongeordend verzameling van deelnemende individuen als vanzelf in een swingende, energieke en verbonden groep.

Op een ontspannen manier legt Hans Beenhakkers in de percussieworkshop met humor het verband tussen teamwork, luisteren naar de ander, samenwerken, samenspel, respecteren van de anderen, en het functioneren van het team of groep in dagelijks werkverband.

Een percussieworkshop is een swingend, ontspannend en actief groepsgebeuren, dat veelzijdig inzetbaar is.
Iedereen doet mee met een echt instrument, er wordt veel gelachen. Op ontspannen manier ontstaat er, onder speelse professionele begeleiding, in korte tijd (45-90 min), een enthousiaste samenwerking tussen de deelnemers in het percussie-orkest, met bovendien een verrassend eindresultaat.

Alles wordt onder begeleiding gedaan, er hoeft niets, als vanzelf wordt uw groep een orkest.
Een verfrissend en ontsuffend intermezzo, waardoor het “gangbare denken” even wordt stilgelegd. Er ontstaat ruimte om op een andere manier tegen dingen aan te kijken. Er komt openheid komt om nieuwe ideeën toe te laten.
Het samen muziek-maken zorgt voor nieuwe energie, enthousiasme, en nieuwe ideeën voor het vervolg van de bijeenkomst.

Klik verder voor de diverse mogelijkheden .
Kijk voor een nieuwere soort percussie-workshop ook bij drumcircle-percussieworkshops

Fun-Shop percussie

Ook de funshop is nu geïntegreerd in de drum-happening / drumcircle-workshop die zowel voor de fun als als training gedaan kan worden.
Hieronder de oude tekst van de funshops.

De fun-shop percussie is een variatie op de “gewone percussieworkshop” met de nadruk op plezier en beleving. Verschillende elementen en onderdelen uit alle aanbod van Beenhakkers Slagwerk worden gecombineerd tot een vrolijk, luchtig en actief geheel, waarbij er veel gelachen wordt, de sfeer ontspannen is, en iedereen zelf “aan de slag” gaat.
Iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen niveau, er worden geen prestatie-eisen gesteld, aan het einde kan de groep samen een kort eenvoudig muziekstukje spelen.

Een fun-shop percussie is geschikt voor alle mogelijke soorten groepen, gelegenheden en locaties. In overleg valt bijna overal wel een mouw aan te passen.

Kijk voor alle praktische mogelijkheden van Beenhakkers Slagwerk op de pagina mogelijkheden

waar? welke lokatie? percussieworkshop funshop

Drum-Happening / Drumcircle-Workshop

Externe links Percussieworkshop

Wikipedia over het woord Workshop (werkplaats).
Uitgebreider informatie op Wikipedia in het Duits