Ritmecoaching door jouw Ritmecoach

 • Schaam jij je voor jouw slechte ritmegevoel?
 • Kun jij geen maat houden, ook al doe je nog zo je best?
 • Vind jij jezelf een hopeloos geval als het om ritme gaat?
 • Ben je de enige aritmische persoon die je kent? (dat denk je tenminste ;-)
 • Ben je huiverig om dingen die in hetzelfde tempo moeten (zoals bijvoorbeeld dansen, roeien, of zingen) met andere mensen samen te doen?

Ritmecoach Hans Beenhakkers heeft de oplossing: persoonlijke en online ritmecoaching in ritmegevoel. Ritmegevoel trainen voor mensen met weinig of geen ritmegevoel, a-ritmische kneuzen, muzikale dummies of drum-nono’s ;-).

Iedereen heeft namelijk Ritme. Ook al wist je dat zelf nog niet :-). We zijn het alleen ergens onderweg kwijtgeraakt. Ritmecoach Hans Beenhakkers is gespecialiseerd in het ontwikkelen en herontdekken van Ritmegevoel bij mensen met weinig (of geen) ritme.

Ritmegevoel kun je trainen, eenvoudigweg door te oefenen. Ook al vind jij jezelf nog zo hopeloos. Deze oefeningen moeten voor beginners of mensen met een slecht ritmegevoel wel lichaamsgericht zijn. Daar ligt namelijk de basis van je ritmegevoel, in je lijf, in je eigen lichaam. Dáár moet je het dus ook trainen.
Alle oefeningen van Ritmecoach Hans Beenhakkers gaan dus ook uit van het lichaam.

Persoonlijke Ritmecoaching

Het is ook mogelijk om Persoonlijke Ritmecoaching te krijgen door ritmecoach Hans Beenhakkers. Dit kan “live” bij mij thuis, of via videobellen met Zoom, Skype, Whatsapp of Facetime.

Persoonlijke Ritmecoaching, speciaal voor:

 • Als je heel snel vooruitgang wilt boeken.
 • Als je met de algemene tips niet verder komt.
 • Als (je denkt dat) je een heel specifiek probleem hebt,
 • Als (je denkt dat) je heel erg a-ritmisch bent.
 • Als de beginners-beginners oefeningen al te niet lukken.

Ben je geïnteresseerd in deze Persoonlijke Ritmecoaching? Vraag dan meer info aan via deze pagina.

Ontvang Tips en leuke Video’s van jouw Ritmecoach

Binnenkort kun je hier op deze site een aantal online cursussen vinden om je ritmegevoel te ontwikkelen en te trainen. Laat je tot die tijd je email adres achter als je op de hoogte wil blijven van ritmische tips en leuke ritme-video’s.


ritmecoach -trainen ritme coaching - Hans Beenhakkers Slagwerk
De coach wijst je de weg

Iedereen heeft Ritme

Iedereen heeft ritme, iedereen heeft ritmegevoel. Hoe erg jij ook vind dat het met jouw ritmegevoel gesteld is, ook jij hebt ritme! Geloof het of niet: (bijna) iedereen kan een redelijk tot goed ritmegevoel ontwikkelen. Door eenvoudigweg te oefenen kun je je ritmegevoel trainen, onafhankelijk van hoe slecht je ritmegevoel nu ook is. Voor sommige mensen zal het wat langzaam gaan, maar iedereen kan echt een redelijk ritmegevoel ontwikkelen.
Ik help je daarbij als jouw ritmecoach, op jouw eigen tempo, en op een manier die bij jou past.Binnenkort hier video’s, oefeningen en hulpmiddelen voor het ontwikkelen van jouw ritmegevoel en ritme,

De meeste mensen kunnen niet dansen omdat ze bang zijn dat er iemand naar hen kijkt (en oordeelt). De meeste mensen kunnen geen instrument bespelen (of hebben geen ritmegevoel) omdat ze bang zijn dat er iemand naar hen luistert (en oordeelt). En heel vaak is die iemand jij zelf!

Laat je ideeën, je emoties en je angsten over ritme voor wat ze zijn. Je hebt al een ritmegevoel, je hebt al ritme! Het zit in je DNA, het zit in de aantrekkingskracht van de aarde, laat het gewoon Zijn (Let it Be).

Test jouw gevoel voor Ritme

Hier vind je een eenvoudige test om te kijken of je ritme kunt vasthouden.
Je hoort een constante beat van een basdrum. Tik mee in de maat op je muis. De beat van de basdrum verdwijnt langzaam. Blijf doortikken tot de 5-4-3-2-1 midden in het scherm uitgeteld is.
Je kunt 1000 punten halen. Ik haal er meestal rond de 850. Onder de 500 heb je misschien wat oefening nodig.


Deze pagina gaat trouwens niet over de RMP3 of RMP5 Rhythm Coach van Roland, een elektronische drumpad met allerlei drumgeluiden en een geavanceerde metronoom erin.

Links Ritmecoaching