Grootste drums van de wereld

’s werelds grootste drum deel 1:
dit gigantische instrument is een gigantische frame-drum (groot vel, smalle rand), en heeft een diameter van 10 meter en weegt ongeveer 3 ton. Deze drum kan gemakkelijk worden bespeeld door 100 mensen die ​​eromheen staan. Het record is 150 drummers die tegelijk spelen.

worlds biggest drum

  ’s Werelds grootste drum?

De grootste drum? Alhoewel….., deel 2?
In Zuid-Kora is er een een heel ander soort drum, het gewicht weet ik niet (ik denk zwaarder, doordat de zijkant groter is) maar  het vel heeft een diameter van 5,54 m, en een lengte van 5.96 meter.
Het record werd op 6 juli 2011 in het Guinness World Records boek geregistreerd.

wereld grootste drum’s Werelds grootste drum deel 3:
Taiko
drums wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt in Japan. Ze zijn waarschijnlijk rond de 5de of 6de eeuw naar Japan meegenomen uit China samen met invloeden vanuit het boeddhisme.
Ze zijn bekende geworden via groepen zoals Kodo en Za Ondekoza.

In een ensemble van taiko-drums in Japan vinden we de Odaiko (大 太 鼓), dat is de grootste trommel van alle taiko. De grootste o-daiko-drums zijn te groot om te bewegen en “wonen” permanent in een tempel of heiligdom. De grootste Odaiko’s zijn zo’n 3,7 meter in  diameter. Echt groot!, maar vergeleken met de vorige 2 maar kleintjes ;-) s-werelds-grootste-drum-taiko-OdaikoDe allergrootste, hoewel het geen echte drum is maar een gebouw dat in de vorm van een drum gebouwd is, staat in China, Binhu New District, Hefei City, provincie Anhui.
Het gebouw is gebouwd in de vorm van de zogenaamde bloemdrums die de mensen uit Anhui spelen bij folk optredens. Het gebouw meet 61 meter in diameter en 18 meter hoog.

 worlds biggest drum
Kijk hier voor andere wereldrecords percussie

Externe links:
Meer info over de biggest drum in the worls op  http://biggestdrum.blox.pl/html en  worlds largest drum

Taiko drums op Wikipedia

Groepen die Taiko drums bespelen: Kodo en Za Ondekoza.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.